Connect with us

Skole

Her er Designskolens nye formand

Offentliggjort for

den

Morten Albæk er Designskolen Koldings nye bestyrelsesformand. Foto: Jes Larsen.

Bestyrelsen i Designskolen Kolding har fået ny formand.

Morten Albæk er Designskolen Koldings nye bestyrelsesformand. Morten Albæk er filosof, forfatter og CEO for virksomheden Voluntas, der rådgiver virksomheder, ledere og regeringer. Den nyslåede bestyrelsesformand understreger i virksomhedens præsentation, at han rådgiver i ”hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet”.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage fat på arbejdet som bestyrelsesformand for Designskolen Kolding, som jeg anser som et af de mest spændende designuniversiteter i verden. Sammen med den nuværende bestyrelse vil jeg arbejde for, at vi kan demokratisere design og derved gøre design til en kompetence, som er selvfølgelig i enhver progressiv virksomhed og organisation. Og så er det min ambition at give Designskolen Koldings nye, visionære rektor, Lene Tanggaard, den bedst mulige opbakning til, at vi sammen med medarbejdere og studerende kan gøre skolen til en af verdens førende inden for designuddannelse og -forskning, siger Morten Albæk i en pressemeddelelse.

Han overtager posten som bestyrelsesformand efter Merete Due Paarup, der efter et år på posten har valgt, at give stafetten videre. Hun fortsætter som næstformand i bestyrelsen.

Fakta om Morten Albæk

Founder & CEO, Voluntas – et 32-mands konsulentfirma, der er specialiseret i at rådgive virksomheder, fonde, ejerkredse, bestyrelser og ledelser i, hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet.” (2015-)

Chief Marketing Officer, Vestas (2009-2015)

SVP for Idéudvikling og Innovation, Danske Bank (2002-2008)

Fem år i træk på The Internationalists liste Top 100 Most Influential CMO’s (2011-2015)

Blandt The Internationalists ‘20 Inspiring Marketers of the First 20 Years of the 21st Century’ (2020)

Forfatter til fire bestsellere – senest ’Ét liv, én tid, ét menneske: Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv,’ (2018) der udkom på engelsk i oktober 2019 under titlen ’One Life: How we forgot to live meaningful lives’, og er ydermere på vej til udgivelse i Sydkorea, Ukraine, Frankrig, Rusland, Norge, Serbien, Tyskland i 2020-2021.

Adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet 2008-2019

Cand.mag. i historie og filosofi

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Skole

Medaljeregn i VVS-familien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Jeg er da stolt, og jeg står med en rigtig god fornemmelse, fordi jeg kan kigge tilbage på fire år med en god arbejdsplads og en god skole. Den kombination udløser en ung svend med blod på tanden og en brændende interesse for faget, siger Casper Kongsted Gregersen. Foto: HANSENBERG.

Casper Kongsted Gregersen fra Vojens er en af de elever, som i år modtager HANSENBERG-medaljen for sine flotte resultater inden for VVS-uddannelsen. Tidligere har storebrødrene Henning og Morten Kongsted Gregersen også fået medaljen om halsen.

I 10 år har erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding hædret elever, der er gode forbilleder inden for netop deres fag – eksempelvis, fordi de er kommet ud med 12-taller til svendeprøven eller med uddannelsens højeste gennemsnit.

Hvert år modtager omkring 20 tidligere elever medaljen, så der er tale om en helt særlig klub – en klub, som nu har tre brødre som medlemmer.

VVS-energispecialist Casper Kongsted Gregersen fra Vojens er nemlig blandt årets medaljemodtagere, og tidligere har storebrødrene Henning og Morten Kongsted Gregersen fået medaljen om halsen – også inden for VVS-faget. Det oplyser HANSENBERG.

Så det var en meget glad far – Carsten Kongsted Gregersen – som forleden var med til at hylde sin søn ved den højtidelige ceremoni på Koldinghus:

-Jeg er meget stolt. På en skala fra 1 til 10 vil jeg sige 12. Og det betyder rigtig meget, at Casper også er glad for VVS-faget nu, hvor han er udlært, fortæller Carsten Kongsted Gregersen, der selv er uddannet VVS-blikkenslager.

Tre vigtige faktorer

Han vurderer, at sønnernes flotte resultater skyldes en symbiose af tre ting:

-En nysgerrig elev, en dygtig faglærer og en engageret mester. De tre ting skal gå op i en højere enhed.

Det er Casper Kongsted Gregersen – der har været i lære hos Bravida Kolding, hvor han nu også er fastansat VVS-energispecialist – enig i:

-Jeg er da stolt, og jeg står med en rigtig god fornemmelse, fordi jeg kan kigge tilbage på fire år med en god arbejdsplads og en god skole. Den kombination udløser en ung svend med blod på tanden og en brændende interesse for faget.

-Nu har jeg været så heldig at finde et rigtig godt firma, hvor de gør meget ud af at gøre noget for deres lærlinge. Der har ikke været grænser for, hvad jeg har fået lov til, så jeg er godt klædt på som svend. Så vil man være den næste VVS-elev, der får HANSENBERG-medaljen, skal man søge ind ved Bravida Kolding, siger den glade medaljemodtager.

Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

Her er modtagerne af HANSENBERG-medaljen 2021

Beslagsmed Arnold Block Christensen (Piepenbrink Beslagsmedie, Haslev)

Dyrepasser Emilie Sommerlund (Aarhus Universitet, Foulum)

Frisør Tilde Gildhoff (Salon M, Haderslev)

Gastronom Line Hedelund Arens (Comwell Kellers Park, Børkop)

Landmand Jannick Mahler (Fyns Laksefisk)

Mediegrafiker Vibe Sonne (Trademark Textiles, Kolding)

Personvognsmekaniker med EUX Jens Eskelund Lassen (Sommersted Autoservice v/Frede Bohnfeldt)

Smed Rasmus Vesterby Mikkelsen (T-Nørregaard, Skodborg)

Tandklinikassistent Nicole Claudia Kynde (ORIS Tandlægerne, Kolding)

Teknisk designer Jonas Holm Hansen (KPR TOWERS, Bramming)

Teknisk student Kasper Viuff Petersen, Jels

Teknisk student Malene Lyck Schwarz, Rødding

Teknisk student Rasmus Rathleff Mikkelsen, Kolding

Tjener Malte Strunge (Hotel Koldingfjord, Kolding)

Tømrer Jakob Helstrup Rasmussen (Fa. Karl D. Petersen, Sønderborg)

Veterinærsygeplejerske Helle Haar Villumsen (Egtved-Ødsted-Øster Starup Dyrlæger)

Veterinærsygeplejerske Maria Katrine Lorensen (Herlev Dyreklinik)

VVS-energispecialist Casper Kongsted Gregersen (Bravida Kolding)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Nu er planerne klar til udbygning af Lyshøjskolen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Sådan kommer udbygningen af Lyshøjskolen til at se ud. Pressefoto.

Når udbygningen af Lyshøjskolen påbegyndes næste år bliver det ud fra det tilbud, som Ommen, RUM og ISC sendte. -Det bliver en kæmpe gevinst for både skolen og lokalområdet, siger skoleleder Anders Svendsen.

Lyshøjskolen i Kolding er vokset til en størrelse, hvor der er både mangel på plads og faciliteter. I foråret 2021 indbød Kolding Kommune derfor interesserede entreprenører til at byde på udvidelsen af skolen og nu er vinderen fundet.

Når udbygningen forventet påbegyndes i marts 2022 bliver det ud fra det tilbud som totalentreprenøren Ommen a/s, arkitektfirmaet RUM as og ingeniørfirmaet ISC Rådgivende Ingeniører A/S har afgivet. Og det vindende tilbud falder i god jord hos skoleleder Anders Svendsen, der også var en del af bedømmelsesudvalget.

-Det er en kæmpe gevinst for lokalområdet, når vi som den lokale skole både får en udbygning og en tiltrængt opdatering. Vi får mulighed for at samle vores forskellige afdelinger og klassetrin og vi får lokaler, som vi kan indrette til inspirerende læringsmiljøer, der er kodet til fagene, siger skolelederen, der glæder sig til udvidelsen af skolen begynder.

-Vi glæder os, for vi får mulighed for at udvikle undervisning, der spiller sammen med de nye rammer, slutter Anders Svendsen.

Tilbuddet fra totalentreprenøren Ommen a/s scorede flest point i projektkonkurrencen mod to andre totalentreprenører.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Tæt løb om prestigefyldte priser

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Vinderne af Årets elevteam 2021 på HANSENBERG: Yeslin Kvorning (t.v.), Rasmus Madsen, Michelle Teilmann Jensen og Martin Bjerregaard. Foto: HANSENBERG.

I alt 16 kokke- og tjenerelever var med i La grande finale ved Årets elevteam 2021 på HANSENBERG, og de leverede alle formidable præstationer.

Det var præstationer på højeste niveau, som kokke- og tjenerelever tirsdag diskede op med på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding.

Efter flere måneders træning stod otte kokkeelever og otte tjenerelever nemlig i La grande finale ved Årets elevteam 2021, og efter knap ni intense finaletimer kunne Yeslin Kvorning, der er i lære hos Comwell Kolding, og Rasmus Madsen fra Restaurant Den Hvide Hest lade sig krone som HANSENBERGs bedste tjenerelever.

Blandt HANSENBERGs kokkeelever var det Michelle Teilmann Jensen, hvis læreplads er Den Blå Café, og Martin Bjerregaard fra Restaurant MeMu, som med tre smukke og velsmagende retter havde lagt i ovnen til en sejr.

-Det er forløsende. Det går stærkere, end man lige regner med, og vi klarede et par feberredninger undervejs. Det er bare lækkert at stå som vindere, og det er en god afslutning på det hele. Det viser, at al den tid, man har brugt på det, har givet pote, forklarer Michelle Teilmann Jensen – og siger om det at være i finalen:

-Det er nervepirrende, men det er også fedt, fordi der er så meget læring i træningsaftenerne op til finalen. Man får en masse ud at være med – processen er det vigtigste.

Nerver på

Efter sejren var der også både store smil og glædestårer fremme hos Yeslin Kvorning:

-Det er helt vildt. Jeg havde ikke regnet med det, for vi har haft så mange nerver.

Ud over æren, et diplom og en vandrepokal kunne hver vinder tage fra konkurrencen med et gavekort på 5.000 kroner til KEN STORKØKKEN.

Andenpladserne gik til tjenereleverne Martin Laursen fra Restaurant Knapp og Simon Vejsholt fra Comwell Kellers Park samt til kokkeeleverne Andreas Møller Thomsen, der er i lære på Trinity Hotel & Konference Center, og Mathias Palmelund Kramer fra Hotel Hedegaarden.

Alle fire kan nu se frem til en gourmetmiddag på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia.

Deltagerne ved Årets elevteam har i de seneste måneder deltaget i et træningsforløb, hvor kompetente faglærere og gæstelærere har undervist og inspireret deltagerne i konkurrencetemaerne – eksempelvis i desserter med rom og mixologi. Også hos lærepladserne og i fritiden er der blevet trænet.

Ved at deltage i Årets elevteam får HANSENBERG-eleverne således chancen for at fordybe sig og lære mere på en anderledes måde.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Flere volt i vognparken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Personvognsmekanikereleverne Tobias Bjørnholdt (t.v.) kigger sammen med holdkammerat Kristian Korgaard nærmere på den helt nye elbil. Foto: HANSENBERG.

Det er en investering i fremtiden, når erhvervsskolen i Kolding har købt en helt ny elbil samt masser af ekstra værktøj, for skolens mekanikerelever skal være klædt på til en branche, hvor elbiler vinder frem.

Der ruller flere og flere elbiler ud på de danske landeveje, og derfor har erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding investeret i helt nyt udstyr.

Ud over to hybridbiler, som skolens mekanikerelever allerede havde til rådighed, holder der nu også en helt ny BMW i3-elbil samt endnu en Toyota Hybrid i den store vognpark. Bilerne skal blandt andet bruges til at undervise eleverne i sikkerhedshåndtering af eldrevne køretøjer.

-HANSENBERG er i forvejen veludstyret med hybridbiler, el-ATV’ere og mange teknologier – for eksempel til kalibrering af Lane Assist og adaptiv fartpilot. Med den nye elbil og hybridbil – samt nye super moderne testere og så videre – sikrer vi, at vores mekanikeruddannelse forbliver førsteklasses, siger uddannelsesleder ved Teknia på skolen Kim Fast og tilføjer:

-Med den stigende tilgang af elever, som vi oplever, sikrer denne yderligere investering også, at vi har moderne udstyr til alle.

Mulighed for at “lege”

Lærlingene på uddannelsen til personvognsmekaniker – deriblandt Tobias Bjørnholdt, som lige har været til svendeprøve – er da også meget tilfredse med bilindkøbet:

-Elbilen, som HANSENBERG har købt, kan bruges til rigtig meget, fordi den har så meget udstyr. Det giver os mulighed for at “lege” med de systemer, vi får at se i de nye biler, så vi forstår deres opbygning.

Med en læreplads hos Bayern AutoGroup Kolding A/S ved 20-årige Tobias Bjørnholdt, hvad han taler om – og i sin tid gik han målrettet efter netop det lærested:

-Jeg søgte ud til BMW, fordi det er et af de bilmærker, der er længst fremme med elektriske systemer og førerassistancesystemer – og det er det, der interesserer mig mest.

Høj standard i værkstedet

Tobias Bjørnholdts interesse for biler kommer ikke fra fremmede, for hans far har selv været mekaniker og er i dag selvstændig synsmand.

Og selv om Tobias Bjørnholdt vurderer, at det kan være en fordel at have prøvet at rode med knallerter eller biler – som han selv har gjort – inden man starter på uddannelsen til mekaniker, er det bare med at kaste sig ud i faget, hvis interessen for biler er der, siger han:

-HANSENBERG har et godt værksted, hvor der altid er orden på tingene, og der er en høj standard, så der er rig mulighed for at få faget helt ind under huden på grundforløbet. Jeg har lært en masse, og jeg har haft nogle gode lærere, der har været rigtig gode til at tilpasse undervisningen til den enkelte elev.

For at kunne arbejde med elbiler kræves der noget helt særligt L-AUS-værktøj, som HANSENBERG også har foretaget yderligere en investering i.

Købet af endnu flere testere af forskellige mærker giver desuden eleverne mulighed for at arbejde med den specifikke tester, som deres læreplads anvender.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Gastronom garnerer sit svendebrev med guld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Det har betydet utrolig meget for mig at have lærere, som kigger på eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person, siger Lena Hahn Atzen. Foto: HANSENBERG.

Hun har været i lære på Christie’s Sdr. Hostrup Kro, og forleden klarede Lena Hahn Atzen sin svendeprøve på HANSENBERG i så fornem stil, at det blev til en guldmedalje.

Under sin uddannelse til gastronom på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding har Lena Hahn Atzen engageret sig i kampagnen “Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor hun via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har været ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse i grundskolen.

Og hvilken rollemodel! For sammen med resten af sit hold har Lena Hahn Atzen været til svendeprøve i HANSENBERGs helt nye køkken – og med tre 12-taller ud af tre mulige sikrede hun sig en af de sjældne guldmedaljer inden for kokkefaget.

-Det var en lettelse og befrielse, for jeg syntes ikke selv, at det gik så godt. Jeg var presset og emotionel, for det er jo en dag, man har glædet sig til – og pludselig skal man så se, om man kan leve op til det, man har sat sig op til, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Lena Hahn Atzen har under sin uddannelse været i lære på Christie’s Sdr. Hostrup Kro.

-Guldmedaljen betyder, at jeg har gjort det bedste, jeg kunne gøre. Den viser, at jeg har taget min uddannelse seriøst – også over for min mester. Det er dem, der har lært mig op, og nu får de noget igen, siger Lena Hahn Atzen og sender også en tak til sine faglærere på skolen:

-Det har betydet utrolig meget for mig at have lærere, som kigger på eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person. De går op i alle deres elever, og vi bliver alle sammen omfavnet på det niveau, vi er på – eller gerne vil nå op på.

Faglært efter flere omveje

For Lena Hahn Atzen har vejen, der ledte hen til kokkeuddannelsen, været belagt med brosten, hvilket er den primære grund til, at hun i sin tid valgte at blive EEO-rollemodel.

Formålet med EEO’s initiativ er nemlig, at unge rollemodeller – ved at fortælle om deres egen vej til en erhvervsuddannelse – kan hjælpe skoleelever med at blive mere afklarede i deres uddannelsesvalg.

-For mig er det vigtigste at skabe en tryghed om det at vælge selv. Man skal for eksempel ikke være bange for at skuffe sine forældre – den tanke fylder mere i deres hoveder, end det er nødvendigt. Mange føler, at de står med et “for evigt valg”. Men man kan sagtens vælge om og lægge til, påpeger Lena Hahn Atzen.

Og Lena Hahn Atzen ved, hvad hun taler om, for hun har været på en omvej, inden hun nu kan kalde sig udlært gastronom. Med sig på sit CV har hun en STX, for det lå i kortene, at hun skulle være dyrlæge.

Kortene viste imidlertid ikke, hvad hun egentlig havde lyst til at uddanne sig til:

-Min vej til en ungdomsuddannelse har været kaotisk. Jeg var god i skolen, men har aldrig været et særligt selvstændigt barn, så jeg tog andres drømme til mig. Og i 9. klasse fik jeg at vide af de voksne, at jeg gerne ville i gymnasiet. Men jeg bøvlede med det, for lysten var der ikke. Heldigvis fik jeg god hjælp fra mine lærere og klassekammerater, og jeg kom igennem, hvilket var en sejr.

Får hele pakken med

I gymnasietiden havde Lena Hahn Atzen et fritidsjob som ufaglært tjener. Og mens dyrlægeplanerne blev lagt på hylden, formede der sig en ny fremtidsplan:

-Jeg fortsatte som ufaglært tjener i mit sabbatår, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle efter gymnasiet. Lige så stille begyndte interessen at komme for køkkenet. Jeg fandt ud af, at jeg trives rigtig godt i en hverdag, hvor man ikke helt ved, hvad man møder ind til.

Lena Hahn Atzen har dog en klokkeklar plan for, hvad hun snart skal møde ind til, for hun skal nu i lære som tjener på Molskroen.

-Jeg håber, det kan styrke mig, at jeg får hele pakken med – altså både tjener- og kokkeuddannelsen. Pakken giver mig nogle gode forudsætninger, hvis jeg vil læse videre, være selvstændig – eller måske være dygtig nok til at blive faglærer på en erhvervsskole.

Lena Hahn Atzen havde – med egne ord – “ikke de store kulinariske egenskaber”, inden hun startede på uddannelsen til gastronom, men hun påpeger, at det har været fedt at vokse med et fag, som det viste sig, hun var rigtig god til.

Så god, at hun nu både har svendebrev og guldmedalje.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler