Connect with us

Ødis

Jul i det gamle mejeri

Offentliggjort for

den

Julemarked i det gamle mejeri i Ødis. Foto: H.E. Haulrich.
Julemarked i det gamle mejeri i Ødis. Foto: H.E. Haulrich.

Det gamle mejeri er fuld af aktiviteter.

I denne tid er det julemarkedernes tid og overalt findes de. Kolding Netavis besøgte lørdag formiddag et julemarked, der for tredje gang bliver afholdt i det tidligere mejeri i Ødis.

Det er Aktivitetsudvalgets julemarkedsudvalg, der står for at arrangere markedet. Der er flere udenbys udstillere og mange borgere havde fundet vej til Mejerivej denne lørdag.

Børnene kunne i et tilstødende lokale lave deres egen juledekoration og der var aktiviteter overalt.

Julemarkedet lukker klokken 15 og klokken 15.30 bliver julemanden vækket.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Ødis

Julemanden modtaget i Ødis

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.

Så er julemanden nået til Ødis.

Lørdag eftermiddag bevægede en del mennesker sig gennem byen i Ødis.

Det var selveste Julemanden, der blev fulgt op til juletræet ved præstegården.

Her var Julemanden og alle børnene med til, at tænde lysene på det flotte træ, hvorefter alle de fremmødte sang julesange, mens de glade dansede omkring juletræet.

Jo – julen er ved at gøre sit indtog overalt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.

Hvor meget skal der til for at blive husejer i Danmark?

Ikke særligt meget, hvis man da køber en af de villaer, som lige nu er de billigeste huse til salg på boligmarkedet. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

I hvert fald er 150.000 kroner et beløb i en størrelsesorden, som de færreste nok forbinder med et boligbudget, men ikke desto mindre er det, det – og i et enkelt tilfælde endda også endnu mindre – det der skal til for at blive ejer af markedets p.t. billigste ejendomme til salg.

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Her er et faldefærdigt hus fra 1950’erne til salg.

Huset er klar til nedrivning og ligger på en 703 kvadratmeter stor grund, som altså kan blive din for 145.000 kroner. Hvilket ifølge data fra Boliga.dk gør det til landet billigste villaudbud for øjeblikket.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis

Forsamlingshuse kan søge støtte fra nyoprettet coronapulje

Offentliggjort for

den

Forfatter:

13 forsamlingshuse i Kolding kommune kan søge om støtte i en nyoprettet coronapulje. Her ses Ødis Forsamlingshus. Foto: Kolding Kommune.

Der er nu oprettet en hjælpepulje på 100.000 kroner, som de nødlidte forsamlingshuse kan søge støtte fra.

Selv om der er lys forude med genåbning og nye bookinger, så har lang tids corona-nedlukning ramt de fleste forsamlingshuse i Kolding kommune hårdt på økonomien.

Kommunens Lokaldemokratiudvalg ønsker at komme de trængte huse til undsætning og har derfor øremærket midler til en nyoprettet hjælpepulje.

Forsamlingshuset betyder meget for lokalsamfundet

Formand for Lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted er glad for, at udvalget nu kan række en hjælpende hånd ud til de 13 forsamlingshuse i kommunens landsbyer.

-Forsamlingshusenes betydning for vores landsbyer og lokalsamfund er kolossal, og det ville være umådelig trist, hvis coronakrisen skulle ende med at tage livet af nogle af dem. Derfor er jeg glad for, at vi i udvalget har besluttet at smide en livline ud til dem i form af en pulje, som de hårdt ramte forsamlingshuse kan søge støtte fra, siger Ole Alsted i en pressemeddelelse.

Alle forsamlingshuse i kommunen er økonomisk påvirkede af nedlukningsperioden, men det er meget forskelligt, hvor godt polstret det enkelte forsamlingshus har været til krisen og meget forskelligt, hvilke muligheder de har haft for alternativ indtjening og lokal støtte.

Det viser en undersøgelse, som By- og Udviklingsforvaltningen har lavet siden Lokaldemokratiudvalget den 7. april drøftede den aktuelle situation for forsamlingshusene.

-Undersøgelsen tydeliggør, at forsamlingshusenes økonomi er vidt forskellig. Et enkelt forsamlingshus, Hejlsminde, har kunnet søge støtte fra regeringens hjælpepakke og nogle få har fået indtægter ved at fungere som coronatest-sted. I andre huse er kassen tom og nogle har været nødt til at låne penge og det er selvfølgelig uholdbart, pointerer Ole Alsted.

Før By- og Udviklingsforvaltningen kan åbne for ansøgninger til den nye pulje, skal retningslinjer for puljen fastlægges. I et vist omfang har en kommune mulighed for at støtte et privat forsamlingshus, hvis huset f.eks. har åbne, offentlige arrangementer i kalenderen.

Når retningslinjerne er på plads vil Kommunen kontakte bestyrerne i forsamlingshusene direkte.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis

Ekstrem sportsvogn fra Ødis på gaden

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den Vamdrup-baserede sportsvognsproducent Agile Automotive i Ødis er klar til at præsentere sin første gadegodkendte racerbil. Jesper C. Jønsson Photography/Pressefoto.

Sportsvognen, der er produceret i Ødis, bliver fredag præsenteret.

I dag, fredag, præsenterer den Vamdrup-baserede sportsvognsproducent Agile Automotive, der har adresse i Ødis, sin første gadegodkendte racerbil. Agile SCX er navnet. Sportsvognen vises frem i Vamdrup.

Vidunderet har 300 hk, vejer blot 580 kg og er bygget med Formel 1-teknologi, der ganske enkelt gør Agile SCX i stand til at præstere på niveau med langt mere eksklusive supersportsvogne, oplyser Agile Automotive.

Det hele startede i 2014, da indehaveren af produktions- og ingeniørfirmaet House of Composites, Tim M. Hansen, der havde specialiseret sig i at producere højkvalitets kulfiberkompositter til motorsportskunder hos Le Mans- og Formel 1-fabrikanterne, blev kontaktet af nogle ihærdige studerende ved DTU. Tim foreslog, at de designede en kulfibermonocoque, i takt med at projektet tog form, voksede ideen om at opbygge et nyt dansk bilmærke og en fuldstændig racerbil.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jesper C. Jønsson Photography/Pressefoto.

I foråret 2016 blev Agile Automotive etableret, og året efter præsenterede firmaet en Agile SCX med Lotusteknik. I sommeren 2018 stod Agile SCX’en klar med en moderne drivlinje fra Ford med 225 hk og Agileteknik. Nu står den første kundebil klar:

– Udviklingsfasen er afsluttet, og nu starter produktionen op af den lynhurtige Agile SCX-sportsvogn i kulfiber. Vi starter på det danske marked, hvor den første bil allerede er solgt. På sigt er ambitionen uden tvivl at ramme det internationale marked, hvor Agile SCX skal ud og slå konkurrenterne, siger CTO i Agile Automotive, Tim M. Hansen.

Han har dedikeret al sin viden inden for kulfiber til Agile Automotive.

Enestående racerbil med helt unikke evner klar til salg

Agile Automotive har ikke glemt, hvor det hele startede, og derfor er Agile SCX udviklet i samarbejde med de danske universiteter AAU, AU, DTU og SDU samt House of Composites ApS.

Agile SCX er et dansk racerbilsprojekt, og derfor er der så vidt muligt benyttet danskproducerede dele. Dog har man hos Agile Automotive også fokuseret på at anvende standardkomponenter, for at gøre det lettere og billigere for kunderne at servicere bilen. Bilen kommer med en moderne Ford turbomotor og tilhørende gearkasse samt trækaksler og kan, takket være sit moderne design helt i kulfiber og sine potente formel-evner, accelerere fra 0-100 km/t på blot 3 sekunder.

– Agile SCX kan følge med de vildeste biler på racerbanen, men koster ikke nær så meget, hvilket gør den attraktiv for kyndige fartentusiaster. Det er en intens fartoplevelse at køre i en så lav og åben bil, hvor du ser affjedringen arbejde for dig, fortæller salgs- og marketingansvarlige hos Agile Automotive, Christina Beatrice Honoré.

– Bilen er uden alle de moderne teknologiske hjælpesystemer, der ofte fjerner den rå oplevelse af køreglæde og kørerespons. Bilen er dog stadig så letkørt, at den præsterer fremragende til et city- eller strandvejscruise, konkluderer Christina Beatrice Honoré.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jesper C. Jønsson Photography/Pressefoto.

Fremtiden hos Agile Automotive

Når den første bil er rullet ud af fabrikken, går Agile Automotive i gang med at producere yderligere to biler til det danske marked, som forventes klar i 1. kvartal 2021, og dernæst yderligere fire biler, som kører ud til de første kunder ultimo 2021.

– Vi har bygget en ekstrem køremaskine. Alle der kører i den, griner som en flækket træsko – det kan nok ikke rigtig beskrives, det skal bare prøves!, siger Tim M. Hansen, der glæder sig til at præsentere Agile SCX, så interesserede ved selvsyn kan vurdere bilen og dens potentiale.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis

Fundraising-strategi er en succes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Strategien med fundraising i Kolding Kommune fortsætter med at være en succes. Over 60% af projekterne der har været over Fundraising-enhedens skrivebord, ender med at få bevilliget penge fra fonde eller puljer.

Kolding Kommune er sammen med Fundraiseren.dk i gang med et udviklingsprojekt, der skal give et bedre overblik over hvem der søger hvad, hvornår og hvor. Det er i arbejdet med udviklingen af det såkaldte Grant Manager System, at det er blevet muligt at få lavet et meget præcist overblik over aktiviteterne inden for fundraising i kommunen.

– Vi vidste godt, i al beskedenhed, at det gik godt med at få sendt fondsansøgninger og søgt ekstern finansiering på flere områder. Men med det nye system kan vi se, at vi har en bevillingsprocent på over 60, det er altså virkeligt flot, og ærligt talt også lidt overraskende, fortæller Kolding Kommunes fundraising-koordinator, Mette Kuntz Jensen, i en pressemeddelelse.

En af årsagerne til den store succesrate, skal tilskrives den øgede fokus på arbejdet med fundraising i Kolding Kommune. Kommunen var en af de første i landet, til at få implementeret en konkret strategi for arbejdet med at finde eksterne midler til nye og spændende projekter. Tilbage i 2015 godkendte direktionen den første udgave af strategien, og det er resultaterne af de seneste års arbejde der nu kan ses i store runde tal.

– Vi har professionaliseret arbejdet meget, både interne projektledere og eksterne foreningsmedlemmer får tilbudt undervisning i fundraising, der er mulighed for sparring med ligesindede og så er der fundraising-enheden som et lille ekspertpanel med tips, tricks og hjælp. Det betyder også at vi kan søge de rigtige steder, og på de rigtige tidspunkter, så de projekter vi har og de temaer vi fokuserer på, spiller rigtigt godt sammen med det som fondene har fokus på netop i en given periode, forklarer Mette Kuntz Jensen.

Arbejdet med at skaffe ekstern finansiering understøtter i høj grad Kolding Kommunes vision Sammen designer vi livet og ofte tilgår midlerne slet ikke Kolding Kommune, men en lokal forening eller et landsbyråd m.fl. Fundraising-enheden samarbejder ofte med foreningslivet, da det har en stor betydning for væksten og udviklingen i Kolding Kommune som helhed. Når en landsby lykkedes med at realisere et lokalt udviklingsprojekt bidrager det til at gøre området attraktivt, både for de nuværende beboere, men også for potentielle tilflyttere.

Fakta

Pr. 1. september 2020 har Kolding Kommune ansøgninger ude for godt 48 mio. kr., hvoraf der allerede er bevilget 18,4 mio. kr.

Et lille udpluk af succeser fra 2020

Ødis Søpavillon: 1 mio. kr. fra Underværker
– Hejls Trop: 165.000 kr. fra Lokale- og Anlægsfonden
– Sjølund: 20.000 kr. fra More Play Puljen
– Eltang Aktivitetsbane: 200.000 kr. fra Lokale- og Anlægsfonden OG 115.000 fra More Play Puljen


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler