Kolding Netavis

Tidlig julegave til sårbare børn og unge i Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Viktor Lindholm Jacobsen, leder af Gademix, som står med check på 50.000 kroner overrakt af tre lokale repræsentanter fra LB Foreningen. Pressefoto.

Sårbare børn og unge i Kolding fik en tidlig julegave.

Julen kom lidt tidligt i år, da lokale repræsentanter fra LB Foreningen dukkede op med en check på 50.000 kr. til Gademix i Kolding, som er et frivilligt socialt værested for udsatte børn og unge mellem 10-16 år i Koldings Sydvestkvarter.

I Gademix arrangerer man bl.a. udflugter, weekendture og ferieaktiviteter, fordi mange børn og unge i målgruppen mangler oplevelser i deres liv. I 2023 er sommerferien forlænget til 7 uger i Kolding, og de ekstra feriedage er ikke nødvendigvis den gevinst, som det måske ellers kunne opleves som for mange børn:

-Vi oplever, at mange børn og unge keder sig i løbet af en sommerferie, fordi de ikke kommer på ferie eller kun er afsted i kort tid. Vi oplever også, at flere børn ikke kommer med os på ture, når det indebærer en overnatning. Det kan skyldes utryghed eller andre udfordringer, forklarer Viktor Lindholm Jacobsen, leder af Gademix.

De lokale delegerede fra LB Foreningen i det sydlige Jylland har derfor besluttet at donere 50.000 kr. til at skabe tilbud til børnene og de unge i Gademix:

-Vi har et særligt fokus på udsatte børn og unge i LB Foreningen, og vi kan se, at det arbejde, som Gademix lægger for dagen, er med til at skabe nye muligheder for en gruppe, som ofte har et stort oplevelsesunderskud i hverdagen og særligt i ferierne, hvor deres kammerater er på udenlandsrejser og i forlystelsesparker, siger Vibeke Boisen Brandhof, som overrakte de 50.000 kr. på vegne af LB Foreningen.

-Vi er meget taknemlige for den flotte donation fra LB Foreningen. Den giver os mulighed for at lave udflugter, hvor man kan få venskaber på kryds og tværs af alder og køn og ture kun for de unge, så de kan spejle sig i hinanden og få støtte af jævnaldrende og af de mange frivillige, slutter Viktor Lindholm Jacobsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: , ,
Del denne artikel