Connect with us

Harte

Veteranudstilling & Kræmmermarked

Offentliggjort for

den

Landbomuseet Kolding arrangerer også i år Veteranudstilling. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Landbomuseet Kolding afvikler en stor Veteranudstilling.

De smukke omgivelser omkring Brødsgård danner de flotteste rammer til årets store Veteranudstilling:

– Det er stedet, hvor I har mulighed for at vise jeres unikke, attraktive og ikke mindst spændende traktorer, biler, knallerter, motorcykler og maskiner. Brødsgård råder over de perfekte faciliteter til at afholde den form for udstillinger. P-forholdene er super. Hvis du kommer som gæst i et veteran-køretøj, er du velkommen til at køre ind på udstillingspladsen, og den, der fører køretøjet, kommer gratis ind, fortæller Søren Borg i en pressemeddelelse.

– Kræmmermarkedet finder du på gårdspladsen, det er stedet, hvor du kan sælge alt indenfor såvel nye som brugte effekter, der er utallige muligheder, siger Søren Borg.

Der er også tænkt på børnene, de kan både se på legetøj og sågar lege med det. Noget af legetøjet er fra dengang farfar var knægt. Der er mulighed for at komme rundt i området omkring Brødsgård med hest og vogn, det er rigtig hyggeligt. En aktivitet, som tager ”kegler” hos børnene, er noget så almindeligt, som at slå søm i. Begge dage byder på oplevelser. Du kan blandt andet fabrikere dit eget personlige sjippetov eller spille et eller andet havespil, der er nok at tage sig til.

Smedjen er også åben

Landsbysmedjen samler mange voksne og børn, lige så snart den er bemandet. Den er selvfølgelig åben de dage, der er Veteranudstilling og Kræmmermarked. Smedjen er et synligt bevis på, hvordan sådan en fungerede tilbage i 50´ernes Danmark.

En attraktion som så dagens lys til sidste års Veteranudstilling & Kræmmermarked er Landbomuseets egen bod. Den har vist sin berettigelse, ved en del andre arrangementer på museet. Boden fungerer som udsalg for hjemmelavet syltetøj, syltede rødbeder og mange andre ting. Hjemmestrikkede køkkenklude, små bamser og strikkede bolde er blot nogle af de effekter, som kan friste dig. Is, øl og vand kan også købes i boden.

Nyt tiltag i år

Som noget helt nyt bydes der i år på en udstilling af fly fra anden verdenskrig. Modellerne er cirka to meter i længden. Det er ”Warbirds over Denmark” som viser de flotte flyvemaskiner.

– Vi flyver med skumflyvere, som kan håndkastes og lande i højt græs. Droneflyvning er også på programmet, her kan der tages luftfotos eller film over Landbomuseet Koldings område, mens der afholdes Veteranudstilling & Kræmmermarked, fortæller Kaare Sandal Nissen fra Modelflyvning Danmark.

Omkring 2.600 dele er både registreret og istandsat til en hel unik samling. Den rummer mange spændende oplevelser lige fra landbrugets start og op til i dag. Det er en samling, som det altid er værd at besøge. Samlingen er fantastisk, den består af maskiner og værktøj fra husholdning, landbrug og alle beslægtede erhverv. Disse effekter gør Brødsgård til et ekstra spændende udflugtsmål for flere og flere mennesker.

Veteranudstilling og Kræmmermarked foregår hos Landbomuseet Kolding, som du finder på Brødsgårdsvej 52 i Harte ved Kolding. Der er åbent den 10. – og 11. august. Der er begge dage åbent fra klokken 10-16. Den officielle åbning foregår lørdag klokken 11. Her holder byrådspolitikeren  Merete Due Paarup (V) velkomsttalen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Harte

Frivillige hyldes på Landbomuseet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-De frivillige på Seniorområdet yder en stor indsats for seniorerne rundt omkring i kommunen, siger Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget. Privatfoto.

Næsten 200 skønne frivillige fra Kolding Kommune hyldes på Landbomuseet.

I år er uge 38 national Frivilliguge, hvor de frivillige fejres landet over. I Kolding Kommune fejres de frivillige med en uformel Frivilligdag på Landbomuseet på mandag.

Knap 200 frivillige fra hele Seniorområdet har takket ja til invitationen. De frivillige er engagerede i både busture, madhold, aktivitetshuse, stolegymnastik, cykling uden alder og meget meget mere.

Der vil være underholdning med bl.a. musik og fællessang med SoLong, rundvisninger, OASEN Linedance m.m. Der er også mulighed for at komme i smedjen og rundt i de skønne omgivelser ved museet.

-De frivillige på Seniorområdet yder en stor indsats for seniorerne rundt omkring i kommunen. Det er vi meget taknemmelige for. I forbindelse med genåbningen har de ydet en stor indsats for at få aktiviteterne løbet i gang igen, så vi glæder os til at fejre de frivillige med denne dag, fortæller Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget.

Frivilligdagen er blevet til i tæt samarbejde med de engagerede frivillige fra Landbomuseet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Harteværket får 75.000 kroner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Efter planen står det kreative værksted klar i maj 2022. Pressefoto.

På Harteværket er der i 2021 taget et stort skridt i retning af at omdanne det gamle transformatortårn til et kreativt værksted.

Tårnet er ved at blive sat i stand og møbleret i oprindelig stil, og nu støtter Kolding Kommune projektet med 75.000 kr. fra den såkaldte Genstartspulje.

Tårnet skal være et kreativt værksted med de tre fokusområder, billedkunst, natur og energi- og teknik. De tre områder skal supplere hinanden og være med til at udvide oplevelsen ved at besøge Danmarks første store vandkraftværk fra 1920.

-Det kreative værksted skal være et fast tilbud til betalende gæster på oplevelsescentret, men det skal også fungere som et mødested for byens borgere, siger formand for Fonden Harteværket, Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse.

-Det er planen at afvikle workshops og andre arrangementer for Harteværkets gæster. Samtidig ønsker vi at samarbejde med både private aktører og andre kulturinstitutioner, som kan se muligheder i at bruge værkstedet med udgangspunkt i de tre fokusområder, supplerer Søren Kjær Rasmussen, som er kommunikationsansvarlig på Harteværket.

Trænger til nye vinduer og indvendig istandsætte

Tårnet er allerede nu et godt lokale, som bliver flittigt benyttet af værkets gæster, hvilket primært skyldes en stor indsats fra Harteværkets frivillige ift. at gøre lokalet indbydende. Nu skal det sidste store løft imidlertid udføres, og her er bevillingen kærkommen.

-Tårnet trænger bl.a. til nye vinduer og indvendig istandsættelse, så vi kan komme endeligt i mål med vores planer for det kreative værksted, siger Birgitte Kragh.

Udover renoveringen er en del af pengene fra Genstartspuljen øremærket til indkøb af materialer og værktøj.

Efter planen står det kreative værksted klar i maj 2022.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Veteranudstilling og Kræmmermarked godt besøgt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Landbomuseet Kolding.

Weekenden lørdag den 14. og søndag den 15. august blev eventen Veteranudstilling & Kræmmermarked afviklet på Landbomuseet Kolding.

Det blev en rigtig god weekend med over 1.500 betalende gæster, som alle så ud til at have nogle oplevelsesrige dage på Brødsgård i Harte.

Der har aldrig været så mange udstillere, som der var samlet i år.

Lørdag klokken 11 stod på borgmester Jørn Pedersens officielle åbning af årets store Veteranudstilling & Kræmmermarked. Han mente blandt andet, at der manglede honning på bordet til rundstykkerne ved den månedlige Landbokaffe, så han overrakte formand Otto Krogh et glas honning fra egen biavl. Kræmmerne som holdt til på gårdspladsen og i laden var alle begunstiget af weekendens rigtig flotte vejr.

Nogle af kræmmerne kunne også berette, at de havde haft et tilfredsstillende salg. Der var i år særdeles mange traktorer fra Vejen og Kolding Kommune selv Nordals var også repræsenteret. De har alle tjent det danske landbrug i halvtredserne og op til århundredeskiftet. Ferguson var der flest af, derudover kunne man se blandt andet Bukh, Volvo, Ford, Nuffield og Allis Chalmers.

Begge dage bød også på mange veteranbiler i mærkerne Ford Anglia, Morris Mini, Fiat 500, flere Mercedes modeller, her var der om lørdagen opstillet tre superflotte cabriolet modeller af slagsen, de var stillet op så de markerede det tyske flag med en sort til venstre, en rød i midten og en gul til højre. Det var ret kreativt fundet på.

Der var en stand med mange forskellige modelflyvere, på bestemte tidspunkter var nogle af dem i luften, det var et godt indslag, som mange viste stor interesse.

Der kom også gang salget af strikvarer, hæklede rondeller, ølkrus og gummistøvler.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Veteranudstilling & kræmmermarked

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her er det veteranudstilling og kræmmermarked p Landbomuseet i 2019. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Landbomuseet arrangerer veteranudstilling & kræmmermarked i august.

I weekenden – lørdag den 14. og søndag den 15. august – byder Landbomuseet Kolding ligesom tidligere år på den store succesrige veteranudstilling & kræmmermarked.

Den officielle åbning finder sted lørdag klokken 11 og foretages af borgmester Jørn Pedersen (V).

Samlere kommer fra nær og fjern med deres traktorer, motorcykler, knallerter, maskiner og biler.

Et stort publikum plejer at finde vej til Landbomuseet og betragter de udstillede effekter.

Kræmmere stiller deres varierede boder op på hele gårdspladsen. Her kan man gøre en god handel.

Cafeteriet ”Stalden” har åbent begge dage. Der er også mulighed for at se museets unikke samling fra landbrug, husholdning og alle de andre erhverv, som var tilknyttet landbruget.

-Kræmmermarkedet finder du på gårdspladsen, det er stedet, hvor du kan sælge alt indenfor såvel nye som brugte effekter, der er utallige muligheder. Vil du vide mere, så klik ind på vores hjemmeside, her kan du finde standstørrelser, priser etc., der er også mulighed for at tage direkte kontakt til os, fortæller Søren Borg i en pressemeddelelse.

Landbomuseets veteran og kræmmermarked finder sted den 14. og 15. august – begge dage fra klokken 10-16. Du finder Landbomuseet på Brødsgårdsvej 52 i Harte ved Kolding.

Vil du have en bod, kan du melde dig til på mail: lk@landbomuseet.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Åben i sidste uge af skolernes sommerferie

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her er den populære aktivitet, hvor der bages pandekager over bål. Privatfoto.

Det er første gang, at Landbomuseet Kolding holder åben i uge 31.

Landbomuseet Kolding holder for første gang åbent i uge 31. Det er den sidste uge i skolernes sommerferie.

Der bydes blandt andet på marmelader, saft, syltede ting og forskellige strikvarer.

Børnene kan boltre sig med gamle lege. Du kan få lov at smede sammen med smeden i den gamle smedje. Prøv at lave et fint sjippetov eller gå på stylter. Tumleskoven er også til rådighed.

Der er mulighed for at bestige nogle traktorer, så du kan føle dig som en rigtig landmand. Der er også et orienteringsløb på museets område.

En populær aktivitet er maling af mel og produktion af pandekagedej, som steges i pander over et stort bål. Nogle af dagene bliver der mulighed for at spille krolf.

Det hele foregår på Landbomuseet Kolding på Brødsgårdsvej 52 i Harte. Der er åbent mandag til fredag fra klokken 10-15 og der er aktiviteter mellem klokken 11 og 15.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler