Kolding Netavis

Tilbud til unge med angst og depression

Læserbrev af Trille Nikolajsen (V), byrådsmedlem, Spurvevej 8, 6040 Egtved.

Tre gange så mange unge får diagnosen angst eller depression som for 10 år siden, det viser tal i en rapport lavet af Sundhedsstyrelsens. En forklaring er at vi lever i et præstationssamfund hvor der stilles større og større krav til vores unge.

Angsten og depressionen kan blive så alvorlig, at den forhindrer den enkelte i at leve det liv man ønsker, som eksempelvis at gå i skole, være sammen med andre mennesker og meget mere.

Det er vigtigt, at vi har et samfund hvor vi kan hjælpe de unge og helst inden de evt. får en diagnose og skal slås med lidelser resten af livet.

I en sparerunde, som den vi lige har været igennem, skal man som politiker træffe nogle alvorlige beslutninger. Alle beslutninger har en konsekvens, og desværre kan det ramme nogen der i forvejen har det svært.

I det konkrete tilfælde, hvor vi har besluttet at nedlægge tilbuddet “Lær at tackle”, har vi kigget på om vi har andre tilbud som vi kan tilbyde til målgruppen.

I Kolding kommune har vi flere tilbud, der kan hjælpe de unge med angst og depression. Her kan nævnes: I familiehuset kan man få tilbud om psykolog timer og vejledning til unge mellem 15-25 år og i Ungekontakten tilbydes åben anonym rådgivning til de 12 – 18 årige.

Jeg anerkender at der er forskel på disse tilbud og “Lær at Tackle” er primært, at det er frivillige instruktører, der selv har haft problematikken tæt inde på livet i “Lær at Tackle”.

Dermed får de unge gode rollemodeller der selv har prøvet at tackle lignende problemer. I forbindelse med udmøntningen af besparelserne, vil jeg bede forvaltningen om at redegøre for alle de tilbud vi har på tværs af forvaltningerne, så vi sikrer os at få udbredt viden om de forskellige tilbud.

Det kan være svært at overskue alle de tilbud der findes, derfor vil jeg anbefale at man benytter sig af den mulighed vi har i kommunen, for at få en gratis sundhedssamtale på sundhedshuset. Her kan de hjælpe med at guide den enkelte, til lige præcis det tilbud som er bedst for den enkelte.

Sundhedssamtaler i Kolding kommune foregår på sundhedscenteret, og alle borger over 16 år kan møde op og få en samtale.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *