Kolding Netavis

Snart premiere: Nyt klip fra dansk film

"Retfærdighedens ryttere" er en sjov, rørende og dramatisk fortælling om familie, hævn, venskab og livets store sammenhænge. Foto: Nordisk Film.

Om 14 dage får den nye danske film premiere i blandt andet Nordisk Film Biografer Kolding.

Nu skal publikum ikke vente meget længere på Anders Thomas Jensens stjernebesatte danske komedie “Retfærdighedens ryttere”, der får biografpremiere torsdag den 19. november i blandt andet Nordisk Film Biografer Kolding.

Zentropa og Nordisk Film frigiver et sidste klip fra filmen, før den kan opleves i fuld længde i biografen.

I klippet har den excentriske matematiknørd Lennart (Lars Brygmann) travlt med at opretholde datteren Mathildes (Andrea Heick Gadeberg) illusion om, at han er psykolog sendt ud for at hjælpe hende og faderen Markus (Mads Mikkelsen) gennem sorgen efter tabet af deres mor og kone. Han får sit for, da stuen fyldes af resten af det umage firkløver.

Handlingen i “Retfærdighedens ryttere”

Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter, Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

“Retfærdighedens ryttere” er en sjov, rørende og dramatisk fortælling om familie, hævn, venskab og livets store sammenhænge, skriver Nordisk Film.

Stjerner og ungt stortalent foran kameraet

Filmens uortodokse helte spilles af en firkløver af landets mest populære danske skuespillere: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler.

I den centrale rolle som Markus’ datter, Mathilde, ses det unge stortalent Andrea Heick Gadeberg, som sidste år fik et forrygende gennembrudsår med blandt andet en kritikerrost præstation som Daniel Ryes lillesøster i Ser du månen, Daniel og rollen som en ung Sanne Salomonsen i Sanne The Musical.

I øvrige centrale roller ses også Gustav Lindh, kendt fra Dronningen og Roland Møller, senest som Thor i Fenar Ahmads fantasy-film Valhalla. Det unge talent Albert Rudbeck Lindhardt, netop aktuel i Druk, spiller Mathildes kæreste Sirius.

Rolleliste

• Mads Mikkelsen: Markus
• Nikolaj Lie Kaas: Otto
• Andrea Heick Gadeberg: Mathilde
• Lars Brygmann: Lennart
• Nicolas Bro: Emmenthaler
• Gustav Lindh: Bodashka
• Roland Møller: Kurt
• Albert Rudbeck Lindhardt: Sirius

Se det nye klip fra filmen nedenunder…

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *