Skoleelever overrasker dronning Margrethe

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 3 marts 2020
Opdateret 03/03/20 4:24

Dronning Margrethe ser malerierne – blandt andet to elever fra 3. klasse i Kolding Kommune.

I anledningen af Dronning Margrethes 80 års fødselsdag 16. april går alle landets kommuner sammen om at give dronningen en gave.

Gaven består i, at alle 98 kommuner bidrager hver med ét maleri lavet af elever i 3. klasse. Alle 98 malerier vil blive samlet og indrammet i Kommunernes Landsforening (KL), skriver Kolding Kommune i en pressemeddlelse.

To elever fra 3. klasse fra hver kommune – én dreng og én pige – skal deltage i en ceremoni på Christiansborg Slot fra om morgenen til først på eftermiddagen den 15. april, hvor Dronning Margrethe ser malerierne sammen med børnene.

Hvert maleri skal indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og ét vartegn fra den pågældende kommune.

På skoler i Kolding Kommune går der 1133 elever i 3. klasse fordelt på 52 klasser. Klasserne er lige nu i fuld gang med at male malerierne. Og på fredag 6. marts bliver de udstillet på Kolding Bibliotek. En jury samles og udvælger vindermaleriet. Mandag 16. marts bliver vinderklassen overrasket og afsløret af Kolding Kommunes borgmester og udvalgsformand Kristina Jørgensen.

Vinderklassen vil få en overraskelse i form af en fællestur/oplevelse for hele klassen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel