Kolding Netavis

Seniorområdet

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), næstformand Seniorudvalget og Tanya Buchreitz Løwenstein (V), medlem af seniorudvalget.

”Kolding kommune skal være et behageligt sted at nyde et aktivt seniorliv”.

Sådan står der skrevet i grundlaget for Byrådets arbejde 2018-2021, et dokument hele byrådet har skrevet under på, og Kolding er en god kommune at være senior i.

Vi har et fornuftigt højt service niveau, virkeligt dygtige medarbejdere både i hjemmeplejen og på plejecentre, og det skal gerne blive ved med at være standarten i Kolding.

Nu foreligger der så en analyse af seniorområdet, udført af firmaet Implement, der anviser hvor der kan findes penge, til at løse den demografiske udfordring der er i udviklingen af ikke selvhjulpne seniorer i kommunen.

Analysen er fin, vi skal nedsætte sygefraværet, planlægge tid og kørsel bedre og andre lignende tiltag. Det skal naturligvis efterfølges, vi skal altid plukke de lavest hængende frugter, men vi må også indse, at trods det at vi kan finde i omegnen af 30 millioner kroner ved at tænke os om, så er vi også nødt til at prioriterer service pengene rigtigt.

Vi mener ikke at der skal skæres på normeringer, og helt basale hverdagsting som bade og varm mad, men der er altså ikke plads til ekstra luksus i de kommende års budgetter.

Derfor er det opløftende at der er enighed om, at der skal kigges på eventuelle besparelser af unødvendige goder, så som cirkus ture, alt for billige busbilletter og koncerter med dansktop stjerner på hvert enkelt plejecenter i kommunen.

Vi er med rette, stolte over vores seniorområde i Kolding kommune, og med de rigtige til rettelser nu, vil dette også være tilfældet når et nyt Seniorudvalg skal overtage området i 2022.

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *