Kolding Netavis

Sangerfest bliver udskudt

Skamlingsbanken sangfest genforeningen
Sangerfest på Skamlingsbanken i år 1919, som gik forud for Genforeningen 1920. Foto: Kolding Stadsarkiv.

Lørdag den 14. august kan du opleve korsang, når det er bedst, omgivet af grønne bakker og med højt til himlen. Her samles nogle af Danmarks bedste kor nemlig til Sangerfest på Skamlingsbanken.

Egentlig skulle den stort anlagt sangerfest på Skamlingsbanken have markeret 100-året for Genforeningen i 2020, men da landet blev lukket ned pga. Covid-19, blev festen udskudt til 30. maj 2021. Nu har Kolding Kommune valgt at udskyde festen til den 14. august 2021, i håbet om at give plads til flere gæster.

-Ved at flytte sangerfesten til august håber vi, at vi kan samle flere mennesker, end vi vil kunne den 30. maj. På den måde kommer vi tættere på at kunne lave den store festdag, vi havde planlagt, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V).

Hos Sangens Hus, som står bag Sangerfesten sammen med Kolding Kommune, er der opbakning for beslutningen.

-Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke får mulighed for at samle mere end 500 korsangere til øve-workshops som optakten til den store finale på Skamlingsbanken. Men på grund af covid-19-situation, har det ikke været muligt at realisere et kæmpekor. Forhåbentlig kan mange af dem i stedet deltage som gæster på dagen og synge med, lyder det fra Helle Ohrt, projektleder hos Sangens Hus.

Danmarks bedste korsangere

Med flytningen af sangerfesten kan borgerne godt begynde at glæde sig. Sangerfest på Skamlingsbanken den 14. august byder nemlig på flere af Danmarks bedste korsangere på det historiske sted mellem bøgeskove og grønne bakker.

Oplev blandt andre et af Danmarks mest kendte kor Musica Ficta under ledelse af komponist og dirigent Bo Holten. Glæd dig også til Københavns Drengekor under ledelse af deres dirigent Carsten Syre-Hansen, koret tilhører verdenseliten blandt drengekor. Opera på grænsen lægger også vejen forbi, og det hele bindes sammen af Slesvigske Musikkorps.

Der bliver i det hele taget rig mulighed for at få en musikalsk oplevelse omgivet af grønne bakker i midten af august. Flytningen af sangerfesten betyder nemlig, at borgere og besøgende nu kan se frem til en hel weekend på Skamlingsbanken i musikken tegn. Den 15. august, dagen efter sangerfesten, danner den nyetablerede Folkemødeplads på Skamlingsbanken nemlig rammen om endnu et stort musikarrangement, som offentliggøres i løbet af foråret.

Programmet for Sangerfest på Skamlingsbanken 14. august vil blive offentliggjort i pressen samt på blandt andet Kolding Kommunes hjemmeside.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *