Minister tager afstand fra abonnementer hos lægen

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Ellen Trane Nørby tager afstand fra premium-abonnementer hos læge Hung Le i Christiansfeld. Foto: Elo Christoffersen.

I et svar til SFs Karina Lorentzen tager sundhedsministeren afstand fra Premium-abonnementer hos lægen i Christiansfeld. Samtidig sår hun tvivl om lovligheden i salg af blodprøver og EKG-diagrammer.

SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen har fået svar fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) omkring lægen i Christiansfeld, der tilbyder Premium-abonnementer til de patienter, der vil betale for services som blodprøver, EKG-diagrammer og vacciner.

– Som sundhedsminister er jeg optaget af at sikre, at alle borgere har adgang til den bedst mulige behandling i vores sundhedsvæsen. Derfor mener jeg heller ikke, at sundhedsvæsenet kan eller skal dele folk ind i såkaldte A- og B-hold, skriver Ellen Trane Nørby blandt andet i sit svar.

Karina Lorentzen havde bedt SFs sundhedsordfører rejse sagen.

– Jeg har været dybt bekymret for, om det her skaber et A og et B-hold i danskernes sundhed, når der er pengestærke patienter, som kan købe sig til noget, andre ikke kan. Jeg er derfor glad for, at ministeren er enig med mig i, at fremgangsmåden er et problem, forklarer Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

I svaret siger ministeren desuden, at en alment praktiserende læge ikke kan tilbyde sine gruppe 1-sikrerede patienter hurtigere adgang til ellers vederlagsfri behandling i henhold til sundhedsloven mod betaling, mens det er lovligt for ydelser, som man i forvejen skal betale for, fx vaccinationer. Ellen Trane Nørby opfordrer derfor til, at sagen tages op i regionsrådet, og det er lige, hvad Karina Lorentzen vil. Hun har bedt SFs medlem af regionsrådet, Annette Blynel, tage affære.

– Svaret ser ud som om, det her ikke helt er lovligt, og jeg vil derfor finde ud af, hvordan jeg rejser denne sag bedst i Regionsrådet. Denne fremgangsmåde er et brud med ligheden i sundhed, og det skal bremses, hvis det er muligt, siger Annette Blynel.

Du kan læse hele svaret fra Ellen Trane Nørby her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *