Connect with us

112

Medie: Ung kvinde udsat for voldtægt

Offentliggjort for

den

I følge jv.dk var det en ung kvinde, der natten til mandag blev udsat for voldtægt i ungdomsboligerne i Kolding Åpark. Foto: Kolding News.
I følge jv.dk var det en ung kvinde, der natten til mandag blev udsat for voldtægt i ungdomsboligerne i Kolding Åpark. Foto: Kolding News.

I følge jv.dk var det en ung kvinde, der natten til mandag blev udsat for voldtægt i ungdomsboligerne i Kolding Åpark.

Politiet var massivt til stede tidligt mandag morgen ved området omkring de orange ungdomsboliger i Kolding Åpark samt ved en nærliggende beachvolleybane – Beach Park Kolding.

I følge jv.dk, der har talt med et vidne – som avisen kender navnet på – oplyser, at en ung kvinde har været udsat for voldtægt.

-Manden forklarer, at gerningspersonen ifølge veninden var kommet ind via en ulåst fordør i løbet af natten. Herefter skulle voldtægten have fundet sted, og efterfølgende skulle gerningspersonen have stjålet hendes mobiltelefon. Det er uvist, om der er stjålet yderligere, oplyser jv.dk.

Gerningsmanden sprang efterfølgende ud af vinduet og forsvandt fra stedet.

I følge flere medier afsøgte politiet området med blandt andet politihunde.

Sydøstjyllands Politi er mandag ret fåmælte om sagen, men kommunikationschef hos Sydøstjyllands Politi, Ulla Kaspersen, oplyser at politiet kommer med oplysninger i sagen i morgen, tirsdag.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

112

Bedrageri mod sygehus: To mænd dømt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bedrageriet blev begået i forening og efter forudgående aftale med en tidligere indkøbschef hos Sygehus Lillebælt. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

To mænd er blevet dømt i bedragerisag mod Sygehus Lillebælt.

En 52-årig mand og 54-årig mand er torsdag blevet idømt fængselsstraf for at have begået fire bedrageriforhold mod Sygehus Lillebælt for i alt 2.098.222 kroner.

Retten i Kolding idømte de to mænd 1 år og 9 måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Resten er gjort betinget med vilkår om udførelse af 250 timers samfundstjeneste. De nu dømte nægtede sig skyldige, og det er uvist om de modtog dommen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

De to mænd blev dømt for at have bedraget Sygehus Lillebælt i en periode fra november 2015 til september 2019. Bedrageriet foregik gennem deres firma, hvorigennem de modtog betaling for fragt og levering af varer, som aldrig blev leveret og modtaget på sygehuset.

Bedrageriet blev begået i forening og efter forudgående aftale med en tidligere indkøbschef hos Sygehus Lillebælt. Den tidligere indkøbschef blev den 31. maj i år idømt et år og ni måneders fængsel i sagen, da han ved Retten i Kolding tilstod at have begået bedrageri for 2.098.222 kroner mod Sygehus Lillebælt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Påvirket bilist stoppet i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 27-årige mand blev stoppet på Fynsvej i Kolding. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Manden er nu blevet sigtet i sagen.

En patrulje fra Sydøstjyllands Politi stoppede kort før klokken 03 natten til søndag en 27-årig mand på Fynsvej i Kolding, som kørte i en Ford Transit.

Det viste sig, at manden formentlig var påvirket af både euforiserende stoffer og alkohol, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Manden, der har en ukendt adresse, er nu blevet sigtet for forholdet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Politiet søger vidner: Beboer vågner ved indbrud

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Politiet har et signalement på gerningsmanden.

En beboer på Tvedvej i Kolding vågnede ved 02.45-tiden natten til søndag ved, at der blev knust en rude til en adresse på netop Tvedvej, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Beboeren ser, at gerningsmanden går videre og knuser en rude til en cykelkælder, hvor der blandt andet bliver revet en metalafskærmning af. Gerningsmanden gik desuden og tog fat i bilhåndtagene på flere biler, der holdt parkeret på Tvedvej.

Da en patrulje fra Sydøstjyllands Politi kom til stedet, var manden væk.

Gerningsmanden beskrives som:

Etnisk dansk af udseende
I 20’erne

Han var iført en sort jakke, blå jeans og blå sneakers og bar en grøn kasket.

Sydøstjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, som har set noget i nat mellem klokken 02.30 og 02.50.

Politiet kan kontaktes på 114.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Fire udenlandske mænd stoppet på vej ud af landet med stjålet værktøj

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det professionelle værktøj er blandt andet stjålet i bl.a. Kolding, Fredericia og Middelfart. Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi.

Det professionelle værktøj er blandt andet stjålet i Kolding-området.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en omfattende sag om tyveri og hæleri af en meget stor mængde elektrisk værktøj, der bliver brugt af professionelle håndværkere.

UKA Vest har foreløbig fundet 23 gerningssteder forskellige steder i trekantsområdet – bl.a. Kolding, Fredericia og Middelfart.

Det elektriske værktøj er blevet stjålet fra både byggepladser og varebiler og det er den foreløbige vurdering, at der er stjålet værktøj for flere hundrede tusinde kroner.

Fire varetægtsfængslede

I øjeblikket er fire personer varetægtsfængslede i sagen. De er alle sigtet for tyveri og hæleri af den store mængde værktøj.

De anholdte er to serbiske mænd på 23 og 34 år, en 28-årig bulgarsk mand samt en 27-årig dansk mand fra København.

De blev alle anholdt torsdag den 7. oktober på Sønderjyske Motorvej nær Padborg, hvor de var på vej ud af Danmark med tyvekosterne.

I forbindelse med anholdelsen blev den store mængde værktøj fundet i en dansk indregistreret varebil med den 27-årige mand bag rattet, mens de tre udenlandske personer befandt sig i et andet køretøj.

Den 27-årige mand blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg 8. oktober varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre øvrige sigtede i sagen i første omgang blev varetægtsfængslet i en uge.

Retten i Sønderborg har fredag forlænget de tre personers varetægtsfængsling i yderligere tre uger.

Samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Overraskende: Laveste antal indbrud nogensinde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I Kolding er antallet af indbrud faldet for tredje år i træk, hvor der målt i tredje kvartal. Foto: Holger Kraft/Pixabay (Modelfoto)

For tredje år i træk faldet antallet af indbrud. Det er nu det laveste antal nogensinde.

Der bliver anmeldt færre og færre indbrud til politiet, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.

I Kolding er antallet af indbrud faldet for tredje år i træk, hvor der målt i tredje kvartal. Antallet af indbrud er faldet til det laveste niveau nogensinde.

I tredje kvartal 2021 er der registreret 48 indbrud mod henholdsvis 77 i 2020 og 140 i 2019 (også målt på tredje kvartal, red.). Dermed er der set over tre kvartaler i de tre år sket et fald på hele 37 procent.

Glædelig overraskelse og optimisme

Hos Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, ser man på situationen med glædelig overraskelse og optimisme:

-Corona-tiden med de tilhørende nedlukninger har haft en positiv effekt på antallet af indbrud. Derfor overrasker det meget positivt, at indbrudstallene i tredje kvartal – på trods af en fuld genåbning – fortsat falder. Men det er selvfølgelig rigtig glædeligt, siger programchef i Bo trygt, Britt Wendelboe.

Selvom udviklingen på indbrudsområdet er gunstig, så bliver alt for mange danske hjem stadig ramt af indbrud, og derfor vil Bo trygt arbejde for en fortsat kraftig reduktion af antallet af indbrud i private hjem.

Grafik: Det Kriminalpræventive Råd.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler