Kolding Netavis

Kollektiv trafik fremfor motorvej

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Vi er i SF imod den midtjyske motorvej. Der er vi af flere årsager.

Principielt synes vi, at vi i stedet burde investere i den kollektive trafik.

Vores jernbaner er over 100 år gamle. Hvis vi havde investeret lige så lidt i vejnettet, som vi har i jernbanenettet, så havde vi ikke kørt på motorveje i dag, men på en stor grusvej igennem byerne rundt i landet. Det er bare for at skabe et billede af, hvor få penge vi har brugt på at udvide vores jernbanenet.

Når vi vælger motorvej over kollektiv trafik, betaler naturen prisen. Uanset hvilken linjeføring, vi som politikerne vælger, vil det påvirke mennesker, natur, miljø og landskab.

Det kan være problematisk at lede overfladevand fra motorvejen videre til de små vandløb, der generelt er sårbare overfor tilledning af vejvand. Udfordringer med overfladevand kan forstærke de oversvømmelser som vi kender til i Kolding kommune.

En ny motorvej vil skabe mere trafik, og netop trafikken er den væsentligste kilde til støjbelastningen i Danmark. Vejstøj kan ifølge WHO medføre gener som søvnproblemer, træthed, hovedpine, forøget blodtryk, hormonelle virkninger, stress og forøget risiko for hjertesygdomme. Der er også indikationer på, at børn, der udsættes for vedvarende ekstern støj, har risiko for indlæringsproblemer.

Derudover ser vi i SF også en udfordring i forhold til Kolding Kommunes udvikling. Ved en ny midtjysk motorvej vil vi blive endnu mere omringet og begrænset i vores mulighed for udvikling. Det er i forvejen et problem.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *