Kolding Netavis

Kolding Kommune skal gøres mere attraktiv for tilflyttere

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr Bjert.

JyskeVestkysten havde i søndags en forside på Koldingdelen med overskriften, at Kolding ikke lykkes med at lokke nye borgere til.

Det er første gang, i al den tid jeg kan huske, at Kolding har negativ befolkningstilvækst.

Jeg tror desværre ikke problemet løses ved at lokke. Det er i øvrigt også første gang i den tid, jeg kan huske, at Kolding dumper ned på plads nummer 65 i en sammenligning af kommunernes erhvervsvenlighed. Jeg tror, der er brug for en meget mere grundig overvejelse om, hvad det er i udviklingen, der er gået skævt efter en årrække med V og DF ved magten.

Kommunen vil gerne have flere børnefamilier til Kolding Kommune. Den målsætning er jeg enig i. Da bl.a. børneområdet blev ramt af de store besparelser i 2019, da der ikke var styr på økonomien, bragte JV et læserindlæg af en ung familiefar og politibetjent, der spurgte, hvorfor han skulle bosætte sig med familien i Kolding, der efter besparelserne var den kommune i Danmark med laveste gennemsnitlige udgift pr elev i folkeskolen.

Han fik ikke noget godt svar. Svaret er, at vi skal gøre Kolding Kommune til en af de bedste børnekommune. Det vil få børnefamilierne til i højere grad at bosætte sig.

Vi vil gerne have flere uddannelser til Kolding og have flere studerende til at bosætte sig i Kolding Kommune. Det er jeg enig i.

Jeg tror kommunen skal bruge flere kræfter sammen med uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne på at tiltrække uddannelser. Vi skal endvidere i et samarbejde skabe et unikt ungdomsmiljø fra banegården og godset over den del af inderhavnen, der nu skal bruges til byudvikling.

Og skabe et samlingssted i området nord for åen, hvor skitserne for en havnepark er fyldt med oplevelsesmuligheder, caféer, evt. havnebad, parker og udfoldelsesmuligheder.

Endelig skal vi aktivt understøtte at få flere erhvervsuddannelser til Kolding og opskole ufaglærte.

Og så tror jeg, at vi som kommune betaler en pris for at centrum i Kolding har set noget slidt ud i en årrække. Nu er der heldigvis en række ting i gang med at forskønne byens pladser med bænke, belægning, træer og belysning og det pynter.

Vi skal som en af de vigtigste opgaver efter valget i november sikre, at Kolding kommune bliver en så attraktiv kommune, at børnefamilier, studerende og andre kommer hertil og bosætter sig, så vi får brudt de seneste års negative spiral.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *