Kolding Netavis

Kolding 2040 – Hvordan ser vores by og kommune ud om knap 20 år?

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert og Rene Nikolaj Andersen (C), byrådskandidat, Kongebrogade 57, 6000 Kolding.

Vi kan ikke spå om fremtiden, men vi kan kigge på, hvordan vi forestiller os udviklingen bliver. Med omtanke, grundighed og fakta kan vi så forsøge at lave en plan, der rækker ud til fremtiden.

Kolding har længe manglet en overordnet plan frem mod 2040. Konservative vil i løbet af valgkampen præsentere vores bud på en sådan plan, en plan vi kalder C-2040. Denne plan skal række langt ind i tiden og skal betjene fremtidens borgere, også efter vi selv ikke længere har indflydelse på denne.

Senest har vi fremlagt vores bud på en inderhavn med inspiration til en kanalby, der fletter området omkring Koldinghus sammen med inderhavnen.

Hvordan vil vi gerne have vores by udvikler sig, hvilke uddannelser, virksomheder og kulturtilbud ønsker vi at tiltrække? Hvor mange borgere forventer vi skal bo i Kolding og vores vigtige centerbyer? Hvor mange betaler skat, og hvor mange er på offentlig forsørgelse? Hvor mange ældre, børn og unge er der, hvilke behov har de, og er det de samme behov som i dag?

Alle disse spørgsmål er vigtige at have for øje, når vi planlægger for fremtiden.

Vi ønsker at det er borgerne, sammen med fagfolk og politikere, der skal sætte dagsordenen for udviklingen, og ikke som nu, at det er udefrakommende investorer og aktører, der bestemmer udviklingen af Kolding.

Med C-2040 planen i hånden sikrer vi, at vi knytter alt det gode eksisterende i Kolding sammen. Vi undgår hovsa-løsninger og uhensigtsmæssige investeringer. Konservative vil arbejde for en kommune og en by, hvor der er tænkt sammenhænge og nærhed for alle borgere i Kolding.

C-2040 skal turde at stille krav til miljø, turde at udfordre de kortsigtede løsninger, turde at blive upopulær ved at sige tingene som de er og udfordre det bestående hvis det ikke er godt nok.

C-2040, en fremsynet plan for byudvikling, miljø og mennesker.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *