Kolding Netavis

Handicapområdet er nødlidende

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand og spidskandidat til regionsrådsvalget, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Handicapområdet er nødlidende, det er vist ved at være en gældende sandhed for alle politikere.

Ikke mindst på grund af ”en million stemmer”, som for nylig er lykkedes med at få området til debat i Folketinget. Respekt herfra.

Derfor havde SF også igen sat emnet på dagsordenen til Danske Regioners generalforsamling.

Baggrunden er et stigende velfærdssvigt, manglende retssikkerhed og ikke mindst det faktum, at næsten halvdelen af kommunale afgørelser ændres i Ankestyrelsen.

Nu har også Kommunernes Landsforening fået øjnene op for, at noget er helt galt, og har meddelt Regeringen, at der mangler 5 milliarder til området. Og ja, der mangler helt klart finansiering.

Det er dog også nødvendigt, at der samtidig findes en ny model, gerne med større statslig medfinansiering på et niveau, så borgerne kan være sikker på at få den støtte og det tilbud, de har behov for.

Men lige så vigtigt er det, at strukturen ændres. Der skal tilføres mere faglighed. Regionerne har, på en lang række områder, de faglige kompetencer.

Socialministeriet har igangsat en evaluering af det specialiserede område, så det er NU Danske Regioner skal fastholde det fokus, som allerede blev igangsat sidste år.

SF ønsker en specialeplan, forløbspakker og standarder for tilbuddene, som dermed skal medvirke til et kvalitetsløft og udvikling af området. Og så skal kommunernes ret til at hjemtage specialiserede tilbud, stoppes. Det er foregået i al for høj grad, og vi må og skal bevare den sidste specialistviden, som er tilbage i Regionerne. Det vil blandt andet betyde, at borgere med specifikke handicaps opnår bedre retssikkerhed og mere kvalitet i tilbuddene.

Det er NU, der skal handles – borgere med alvorlige handicaps kan ikke vente.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *