Kolding Netavis

Guldmedaljer til Skærsøgaards varme vine

Skærsøgaard har vundet fire guldmedaljer. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Mange bæredygtige julegaver i år stammer fra vindistriktet Dons ved Kolding, der nu er ved internationalt at fasttømre sin position.

Skærsøgaard har vundet hele fire guldmedaljer. Det skete ved den internationale tyske konkurrence, PIWI 2020, hvor der deltog 413 vine fra 15 vinlande. Skærsøgaards to rødvine fra jubelåret 2018, en rosévin samt en ”Grand Gold” til Skærsøgaard’s Hedvin vandt i konkurrencen.

I forvejen vandt Skærsøgaard i år med sin hedvin ”Æbleau” prisen for Danmarks bedste vin ved Det Danske Vianskue.

– Det tegner til et godt julesalg for privatkunderne i en tid hvor restauranterne har været Corona-lukkede, og vi er derfor glade for at nå anerkendelse – ikke blot for vores Mousserende DONS (BOB) kvalitetsvin, som i forvejen alle har fået guldmedaljer – men også for de varmere vine som rødvin og den portvins-lignende Hedvin, som jo hører julen til, siger vinbonde Sven Moesgaard, Skærsøgaard i en pressemeddelelse.

– Vi har netop i slutningen af november høstet de sidste druer til is-vine, og således afsluttet høsten til vores 20 årgang. Vi tror at vi vinder de mange medaljer, fordi vores vinstokke efterhånden har fået alder og kraft fra det danske klima. En af vores arbejdsheste er druen Leon Millot, som klarer sig betydeligt bedre i det danske klima end de tilsvarende gør i deres hjemland Frankrig. Vi er ved at lære, at få det bedste frem i vores druer, slutter Sven Moesgaard.

Websalget har iflg. Sven Moesgaard taget et gevaldigt hop op i disse Corona-tider, men man holder stadig butikken åben hver mandag og onsdag samt en ekstra lørdag for julesalg den 12 december klokken 11-15.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *