Kolding Netavis

Foodbank uddeler priser til ni butikker i Kolding

Michael Bobjerg (t.h.) fra Foodbank Kolding er på besøg med en award til købmand Niels Fournais Kudsk (t.v.) i Rema 1000 i Seest. Pressefoto.

Som tak for hjælpen med at uddele overskudsmad til udsatte har Foodbank Kolding uddelt priser til otte supermarkeder og en bager i Kolding.

I denne uge har ni butikker i Kolding fået besøg af Foodbank Kolding med en særlig hilsen – en såkaldt Foodbank Award, der hylder butikker, der donerer overskudsmad til udsatte.

Det drejer sig om Rema 1000 i Seest, Fakta på Tøndervej, Netto i Bramdrupdam, Guldbageren i Bramdrupdam, Netto på Jernbanegade, Rema 1000 i Tved, Fakta på Agtrupvej, Fakta på Haderslevvej og Rema 1000 på Vonsildvej.

-Vi er så taknemmelige over, at der er butikker i Kolding, som tænker på at hjælpe familier, der på grund af forskellige omstændigheder ikke har så mange penge til rådighed, fortæller Michael Bobjerg, der er ”bankdirektør” i Foodbank Kolding.

Frivillige henter overskudsmad

På alle hverdage kører foodbankens frivillige rundt til butikker i Kolding og henter overskudsmad. Herefter bliver maden sorteret og gjort klar til den ugentlige uddeling i Café Nærværkets hyggelige rammer på Lykkegårdsvej. I det forgangne år er det blevet til 1.152 uddelinger á 10-15 kg mad til udsatte familier i Kolding.

-Det synes vi skulle fejres, så vi har været på besøg hos butikkerne med et guld-diplom, som hjælper dem med at fortælle kunderne om vores samarbejde og om de 10-16 tons mad, der er doneret til et meningsfuldt formål i 2021, siger Michael Bobjerg.

Glæde over samarbejdet

Hos den enkelte butik er der glæde over samarbejdet, der hjælper med at bekæmpe madspild.

-Vi kæmper hver dag for, at vi hverken bestiller for lidt, eller for mange varer hjem. Men det kan ikke undgås. Det frugt og grønt, vi ikke får solgt, kan Foodbank Kolding jo sagtens stadig få noget ud af, fortæller købmand Niels Fournais Kudsk fra Rema 1000 i Seest.

Han fremhæver sammenhængen mellem butikkens agenda om at undgå madspild, og at foodbanken sørger for, at maden bliver givet videre til nogle, som har brug for det af den ene eller anden årsag.

-Det betyder, at det er en meget lille andel af vores frugt og grønt som egentlig bliver smidt i skraldespanden. Det er en ren win-win for alle parter, og det, synes vi, er værd at kæmpe for i Rema 1000 Seest, siger Niels Fournais Kudsk.

Foodbank Kolding drives af lokale kræfter fra Kirkeibyen Kolding i samarbejde med Blå Kors.

Foodbank Kolding Rema 1000 Vonsild
Her er det Rema 1000 i Vonsild. Foto: Foodbank Kolding.
Tagget med:
Del denne artikel