Connect with us

Trapholt

Snedkeri i topklasse udstilles på Trapholt

Offentliggjort for

den

About Wood / Snedkernes Dag. Foto: Lasse Skov/Trapholt.
About Wood / Snedkernes Dag. Foto: Lasse Skov/Trapholt.

20 præmierede svendestykker fra snedkeruddannelser over hele Danmark finder søndag d. 7. november vej til Trapholt.

Der bliver travlhed på Trapholt søndag morgen, når 20 nyuddannede snedkere rykker ind på museet. Med sig har de nemlig deres præmierede svendestykke, som udstilles til About Wood / Snedkernes Dag.

Museets gæster får rig mulighed for at komme tæt på detaljer, materialer, design og fremragende håndværk. De unge snedkere er selv til stede dagen igennem og kan fortælle om deres overvejelser bag både design, materialer og det håndværk, som de er uddannede i. Både maskinsnedkere og møbelsnedkere deltager, og de har alle modtaget enten bronze eller sølv for deres svendeprøve.

Der er kælet for detaljerne i chatoller, skriveborde og sekretærer, som kan nærstuderes af alle med sans og interesse for finesse og materialer. Møblerne er kendetegnet ved deres rene linjer, enkle nordiske stil, klassiske samlinger, minimalisme og lethed. Valnød, eg, ask og linoleum er de mest brugte træsorter, og flere har tænkt på bæredygtighed og benyttet FSC-certificeret træ til deres arbejde.

About Wood / Snedkernes Dag finder sted 7. november fra kl. 10-17 på Trapholt i Kolding. Arrangementet afholdes i samarbejde med Snedkernes Uddannelser og finder i år sted for 10. gang.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Trapholt

Trapholt vinder kulturlivets nye branchepris

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Karen Grøn holder tale efter modtagelsen af prisen. Foto: Trapholt.

Trapholt fik mandag aften overrakt kulturlivets nye branchepris.

Karen Grøn, direktør for Trapholt, modtog prisen og vinder for de to borgerinddragende kunstprojekter ”LIGHTHOPE” og ”Tæt på Træer”, der sikrede, at Trapholt aldrig lukkede under corona.

Prisen blev uddelt på branchemødet: Fremtidens Kulturliv, hvor et samlet dansk kulturliv på tværs af kulturbrancher og kunstformer delte viden og udvekslede ideer om nye initiativer i kulturlivet under coronakrisen.

Trapholt modtager den nye kulturpris for de to borgerinddragende kunstprojekter LIGHTHOPE og Tæt på Træer, der blev til ved hjælp af omkring 1750 frivillige, som undervejs i projekterne hæklede og quiltede bidrag til kunstværkerne af Hanne G og Rasmus Bækkel Fex (LIGHTHOPE) samt Tina Ratzer (Tæt på Træer).

-Det betyder meget at modtage en så stor anerkendelse for det arbejde, som Trapholts team har lagt under coronakrisen. Vi har fra starten været optagede af, hvordan vi som museum kunne spille positivt ind i vores liv og skabe nye rum for fællesskaber, kreativitet og trivsel. Det har været en holdindsats, som opstod i tæt samspil mellem dygtige kunstnere, engagerede borgere og Trapholt, siger Karen Grøn, direktør for Trapholt.

Fællesskabet mellem de deltagende spillede en central rolle i begge projekter, der grundet corona benyttede zoom til workshops, hæklegrupper, atelierbesøg, seminarer mv. Mens Facebook ligeledes var et levende mødested, hvor de frivillige udvekslede inspiration, ideer og hjalp hinanden.

Direktør for Dansk Live og styregruppeleder af Kulturens og Idrættens Innovationshub Esben Marcher overrakte prisen og motiverede valget af Trapholt således:

-Der blev aktivt arbejdet med, at publikummer ikke kun er passive kulturforbrugere, men at der sker noget essentielt, når fællesskabet deltager engageret i kunsten. 85% af deltagerne i projektet fortæller, at de var en del af et fællesskab – hvoraf en stor del pegede på, at det havde betydning for deres trivsel under nedlukningerne. Til trods for det digitale koncept blev nærheden mellem publikum og kunstner dyrket, og live-elementet var bærende for, det blev en stor succes.

50 nye kulturinitiativer hyldet til branchemødet

Forud for branchemødet blev 50 initiativer, opstået under corona-nedlukningen, nomineret til den nye kulturpris. Kreative idéer og koncepter, som alle kan bidrage til forretningsudvikling, innovation og nye samarbejder på tværs af dansk kulturliv. Heraf var 12 udvalgte nominerede med i det afgørende kapløb om at modtage den nye kulturpris.

Med den nye branchepris som afsæt mødtes centrale aktører fra kulturlivet mandag til branchemødet: Fremtidens Kulturliv på Langelinie Pavillonen i København. Foruden prisuddelingen, satte mødet rammerne for en fælles opsamling, erfaringsudveksling og videre idéudvikling på de initiativer, som er opstået under tidligere corona-nedlukninger, så de kan bidrage med værdi for kulturen på både kort og lang sigt.

-Vi er stolte af at se prisen overrakt til et initiativ, der kan bidrage med innovation og inspiration på tværs dansk kulturliv. Trapholt er frontløbere, når det kommer til at opfatte borgere som medskabende aktører. Vi ønsker Trapholt og Karen Grøn et stort tillykke med prisen, siger Runa Sabroe, udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Trapholt

Julemarked på Trapholt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Trapholt afholder det traditionsrige julemarked den 27. + 28. november. Foto: Trapholt.

Trapholt åbner dørene til årets julemarked for kunsthåndværk og design.

Der er julestemning på Trapholt, når museet 27. + 28. november afholder det traditionsrige julemarked den 1. weekend i advent.

50 af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og designere møder op for at sælge deres unikke produkter inden for keramik, glas, illustrationer, smykker, træ og tekstiler mm.

Med live julemusik i baggrunden vil der være rig mulighed for at finde julegaver og julepynt. I juleworkshoppen kan gæsterne begge dage lave farvestrålende julepynt med familien – inspireret af Verner Panton udstillingen. Julepynten kan pynte på Trapholts juletræ, eller gæsterne kan tage det med hjem.

Gustav Lind Trapholt er også i julehumør og serverer ud over lækker frokost og kaffe også gløgg og æbleskiver både i caféen og udenfor ved den hyggelige food truck.

Entré til julemarkedet koster kr. 65 + gebyr og giver også adgang til museets udstillinger, bl.a. den anmelderroste Verner Panton udstilling.

Som følge af coronasituationen har Trapholt indført tidsintervaller på billetterne til julemarkedet med henblik på at fordele julemarkedets gæster jævnt over hele dagen og dermed en tryg oplevelse. Desuden skal der vises coronapas ved indgangen.

En pulje af billetterne er sat til salg på Trapholts hjemmeside. Resterende billetter sættes til salg lige op til julemarkedet og på selve dagen ved indgangen.

Trapholt Julemarked finder sted lørdag og søndag den 27. og 28. november 2021. Begge dage kl. 10-17.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Trapholt

Kommunalvalg: Kulturen i fokus på Trapholt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der er debatmøde på Trapholt, hvor publikum kan møde politikere og personer fra Koldings kulturliv.

Onsdag den 3. november får kulturen hovedrollen i kommunalvalget i Kolding. Trapholt inviterer til en dynamisk aften, hvor ni byrådskandidater møder ni kulturinstitutioner til en festlig og livlig debataften.

Trapholt bliver rammen om et unikt indblik i politiske visioner og prioriteringer af kommunens kulturliv. Der er lagt op til fyndige pitches og livlig debat mellem kommunens kommende politikere og Koldings kulturliv. Museumsdirektør Karen Grøn styrer debatten og publikum er velkomne til at stille spørgsmål.

Hvad kan et maleri, en bog, et stykke musik eller en eksotisk plante fortælle om kommunens kommende kulturpolitik? Det har hver byrådskandidat forberedt sig på inden mødet sammen med Geografisk Have, Jazz i Trekanten, Nicolai eller en af de mange andre kulturinstitutioner, der er med til debatmødet.

Tid og sted

Richard Mortensen salen på Trapholt den 3. november kl. 17.30-19.00. Det er gratis at deltage – der er begrænset antal billetter. Billet bestilles her.

Publikum kan møde

• A – Socialdemokratiet, Per Bødker Andersen
• B – Radikale Venstre, Merete Due Paarup
• C – Det Konservative Folkeparti, Jørgen Bøytler
• D – Nye Borgerlige, Mikael Fiurendal
• F – Socialistisk Folkeparti, Jesper Elkjær
• K – Kristendemokraterne, Jens Christian Olesen
• O – Dansk Folkeparti, Søren Rasmussen
• V – Venstre, Eva Kjer Hansen
Y – Kryds ved Kolding, Simon Maegaard
• Ø – Enhedslisten – De Rød-Grønne, Benny Dall

Jazz i Trekanten – Karsten Bech
Harteværket – Søren Kjær Rasmussen
Kulturskolen Kolding – Jens Bloch
Nicolai – Mette Dalby
Kolding Egnsteater – Sophie Lauring
Geografisk Have – Lene Holm
Museum Kolding – Rune Lundberg
Stadsarkivet – Lene Wul
Koldingbibliotekerne – Pia Henriette Friis
Godset – Martin Røen
Trapholt – Karen Grøn

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Trapholt

Trapholt vinder prestigefyldt pris

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kunstmuseet Trapholt var den første til, at vinde den prestigefyldte pris, "The Artmuseum Award 2021". Foto: Trapholt.

Trapholt har vundet den europæiske museumspris “The Artmuseum Award 2021”.

Kunstmuseet Trapholt var den første til, at vinde den prestigefyldte pris, “The Artmuseum Award 2021”. I finalen var Trapholt oppe imod Pinakothek der Moderne fra Tyskland og Gallery of Modern Art fra Skotland, men det blev altså Trapholt i Kolding, der løb med sejren.

-For Trapholt er deltagelse og relevans ikke blot noget vi dyrker i projekter, men selve den måde vi driver museum på. Trapholts borgerinddragende projekter og sociale arbejde er museets laboratorium, hvor nye metoder og ideer udvikles og ofte overføres til den øvrige formidling til gæster generelt. Vi håber, at prisen kan være med til at skabe opmærksomhed omkring, at kunstmuseer kan være agile i og responsive til en verden i evig forandring og fuld af udfordringer. Kunstmuseer har et kæmpe potentiale til at skabe fællesskaber på tværs af sociale og personlige baggrunde, stimulere kreativitet og understøtte borgeres oplevelse af handlekraft og mulighed for at deltage i den offentlige samtale. Vi er både stolte, taknemmelige og ydmyge over at vinde EMAs ‘The European Artmuseum Award 2021’, der netop har lagt vægt på dette, fortæller museumsdirektør Karen Grøn i en pressemeddelelse.

Med museumsdirektør Karen Grøn bag roret har Trapholt gennem flere år arbejdet med store borgerinddragende projekter – blandt andet Lighthope og Tæt på træer.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Trapholt

5 millioner kroner til projekt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Trapholt/Kenneth Stjernegaard.

Pengene skal bruges til projektet, der løber over de næste 3 ½ år.

Trapholt og Aarhus Universitet er udvalgt til at modtage 5 millioner kroner til projektet CraftVærk over de kommende 3 ½ år. Det sker med opstart 1. oktober.

Trapholt museum for moderne kunst, kunsthåndværk og design ved Kolding Fjord har gennem flere år haft fokus på, hvorledes man løser efterspørgslen på engagement og meningsfulde fællesskaber på kunstmuseer gennem kunstnerisk samskabelse i stor skala med op til 1.000 deltagere.

Forskere ved Aarhus Universitet har i en årrække samlet kulturaktører i forskningsnetværket Take Part, publiceret og afholdt konferencer om kulturel deltagelse.

Velux Fondens museumssatsning støtter, at Trapholt gennemfører to borgerinddragende craft-projekter, som over de kommende 3 ½ år vil udmunde i to store kunstneriske installationer skabt sammen med hundredevis af borgere, forskning og en metodebog om, hvorfor og hvordan. Det oplyser Trapholt i en pressemeddelelse.

CraftVærk er etableret i partnerskab med professor Birgit Eriksson ved Aarhus Universitet, og der indgår flere nationale og internationale forskere med henblik på både at videreudvikle Trapholts metode og undersøge, hvilken betydning og forandring det har for henholdsvis deltagere, museet, samfundet og kunsten, at et kunstmuseum arbejder på denne måde.

Corona-krisen er som et forstørrelsesglas på kulturen, hvor udfordringerne også viser nye veje for fremtidens kulturliv. Trapholts arbejde på samskabelse slog således i særlig grad igennem i 2020/21 med tre signaturprojekter, der danner fundamentet for at tage et forskningsbaseret metodisk skridt opad i relation til tidligere praksis.

“Lighthope” er et stort hæklet kunstværk skabt af 1.000 borgere under nedlukningen i foråret 2020; Tæt på Træer – en kunstig skov af 600 quiltede blade skabt af borgere under nedlukningen i vinteren 2021, som en dobbeltkommentar til naturkærlighed og klimakrisen.

Grænseløse Sting – et kæmpe broderet kunstværk, der blev præmieret af Statens Kunstfond, skabt af 800 borgere som en aktuel kommentar til Genforeningsfejringen 2020. Professor Birgit Eriksson indgik som følgeforsker i Grænseløse Sting.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler