Kolding Netavis

Fokus på blinde og svagtseende

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), MF, handicapordfører, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

Finanslovsaftalen indeholder rigtigt mange DF-aftryk. Der er de helt store mærkesager som paradigmeskift, ældre- og sundhedspolitik. Men der er også en lang række øvrige områder, der bliver løftet.

Det gælder dyrepoliti, midler til kulturinstitutioner og øget grænsekontrol. Og så er der handicapområdet, som Dansk Folkeparti har kæmpet for at få på Finansloven. Herunder retssikkerheden for mennesker med handicap.

Vi har nu sørget for, at blinde og svagsynede kan komme med i en ledsageordning. Hidtil har kun borgere under 67 år fået den mulighed. Men på grund af et vedholdende pres fra Dansk Folkeparti, er det nu lykkedes. Hidtil har det været sådan, at hvis man bliver blind i en sen alder, har man ikke samme krav på hjælp, hvis man ikke har modtaget hjælp før man blev 67 år. Det er en stor sejr for blinde og svagsynede. Også i vores landsdel.

DF har med finanslovsaftalen fået afsat 20 millioner kroner årligt over de næste 4 år til formålet. Der er tale om et fireårig forsøg med landsdækkende ledsageordning for ældre synshandicappede.

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *