Kolding Netavis

FN’s verdensmål og Region Syddanmark

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Udvalget for regionaludvikling – Regionsrådet for Syddanmark, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Det er meget glædeligt, at et enigt Regionsråd netop har vedtaget, at arbejde med, at følge FN’s verdensmål, samt at verdensmålene indarbejdes i den kommende regionale vækst- og udviklingsstrategi.

Det skal det løbende overvejes, hvorvidt og hvordan verdensmålsdagsordenen kan bidrage til udvikling af øvrige indsatsområder inden for regional udvikling. Endeligt skal der afholdes et temamøde om verdensmålene for alle Regionsrådets 41 medlemmer.

Verdensmålene handler både om at forbedre miljøet, skabe bedre sociale forhold og sikre økonomisk vækst – og dermed livskvalitet for borgerne og positiv udvikling for borgerne.

Regional Udvikling har allerede taget nogle første skridt ved, at indgå i nogle gode partnerskaber.

Sammen med Danmarks Statistik får vi lavet en måling, så vi på regionalt niveau kan se, hvordan det går med verdensmålene. Samarbejdet sikrer, at vi får gode og troværdige tal at arbejde med.

Sammen med Haderslev Kommune har vi indgået en aftale om at hjælpe med, at ”oversætte” verdensmålene til en dansk, kommunal virkelighed. Her bidrager vi med måling og tal.

Sammen med den internationale organisation OECD indgår vi i et stort projekt om, hvordan man som regioner rundt omkring i verden kan arbejde med bæredygtig udvikling. Her skal vi udveksle erfaringer med regioner fra resten af Europa, Sydamerika og Japan.

Verdensmålene er vigtigt for vores fælles fremtid og jeg vil arbejder konstruktivt, for at alle der gerne vil bidrag, også bliver hørt.

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *