Kolding Netavis

Dropper regnvandsbassin i denne sø

Møllessøen ved Drabæks Mølle i Lunderskov er nu opgivet som fremtidig regnvandsbassin. Foto: Sebro Press.

Blue Kolding har droppet søen i Lunderskov.

Møllesøen ved Drabæks Mølle i Lunderskov er overraskende droppet, som kommende forsinkelsesbassin for regnvandet fra byens tage, gader og stræder.

– Ja, jeg kan kun bekræfte, at Møllesøen nu er helt ude af billedet, som kommende regnvandsbassin. Årsagen er, at vi har fundet andre løsninger for udledning af overfladevandet til det åbne å system, forklarer projektleder, civilingeniør Trin Dam Larsen fra Blue Kolding til Sebro Press.

Møllesøen ved Drabæks Mølle var ellers oprindeligt udset som et stort samlet bassin for overfladevandet i forbindelse med et omfattende kloakprojekt i Lunderskov, som er i fuld gang. Formålet er at skille spildevandet fra overfladevandet (regnvandet) i to separate kloaksystemer, før det henholdsvis ledes til rensningsanlægget i Vamdrup og ud til det åbne å system.

Trine Dam Larsen ønsker dog ikke at uddybe nærmere om grunden til at benytte den privatejede sø ved Drabæks Mølle som bassin for overfladevandet er droppet, men nøjes blot med at sige, at der er fundet andre brugbare løsninger.

Hun fortæller, at de blandt ud på, at der nu etableres separate bassiner rundt om byen som erstatning for Møllesøen.

/bro

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *