Kolding Netavis

Der kommer mere genbrug under juletræerne i Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Hos Børneloppen oplever man i år et stigende antal kunder, der er ude efter julegaver. Foto: PR.

Krisen har rykket genbrugsgaver fra tabu til trendy, forklarer livsstilsekspert.

Hvert år bruger danskerne hver især flere tusinde kroner på julegaver, men i år vil to ud af tre danskere bruge færre penge i julen end sædvanligt. Det viser en ny måling foretaget af YouGov for Danske Bank.

At der for mange er færre penge at rutte med, mærker man tydeligt hos Børneloppen i Kolding, hvor de sælger langt flere brugte julegaver.

-Vi har haft flere familiefædre- og mødre, der kommer for at købe gaver til børnene i år. Det er især dukkehuse, biler, brandstationer og den slags, der er populære genbrugsgaver. Rigtig mange af de her ting er i super fin stand og kan sagtens tåle at blive givet videre. Det er der i år væsentligt flere, der er interesserede i end sidste år, fortæller Nora Dammann, indehaver af Børneloppen i Kolding, i en pressemeddelelse.

Det er blevet fedt at spare penge

For mange har den økonomiske virkelighed ændret sig betydeligt det seneste år, og det har været med til at aftabuisere det at købe brugte ting som gaver, forklarer livsstilsekspert:

-Sparsommelighed er blevet en stor trend på grund af krisen, og det gør, at vi gerne vil købe brugt – også når det kommer til gaver. Det er selvfølgelig godt for privatøkonomien lige nu at spare på pengene særligt i julen, og her er de brugte gaver noget, der gør en forskel. Det er ikke et tabu længere, siger Mads Arlien-Søborg.

Ændringen fra tabu til trend, når der er tale om netop det at købe brugt til gaver, ses tydeligt hos Børneloppen:

-Genbrug er generelt blevet mere og mere populært de senere år, men krisen i år har klart rykket nogle holdninger til at købe brugt. Jeg har talt med flere kunder, der køber brugte gaver for første gang, og der er faktisk en del, der glædeligt vil fortælle, at det er en brugt ting fremfor at forsøge at skjule det, forklarer Nora Dammann.

Tanken tæller og kan ikke byttes

Det brugte legetøj hos Børneloppen sælges af private standlejere, der køber sig til en plads i loppesupermarkedet. Derfor kan genbrugsgaverne heller ikke byttes, hvilket måske tidligere har bremset nogle i forhold til genbrugsgaverne, forklarer Johanna Kiel, der er en af idékvinderne bag Børneloppens koncept:

-Det betyder ikke så meget nu, som det tidligere har gjort, at man ikke får byttemærke på gaven. Sandsynligvis også på grund af økonomien, der måske også får os tilbage til, at det er tanken, der tæller. Men jeg ved jo også fra mine egne børn, at man egentlig kun bytter de ting, hvor man har fået flere af den samme. Og det er der jo ikke så stor risiko for, når det ikke er det nyeste nye på hylden i legetøjsbutikken.

Årets mest populære julegaver i Børneloppen lige nu er dukkehuse, brandstationer, kraner, legekøkkener, Lego, biler, dukker og dukkeudstyr, legetøj med Paw Patrol og Gurli Gris samt bløde pakker – specielt kjoler og udklædningstøj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel