Trods tørke kommer de nye danske kartofler til tiden

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Om en måned er der nye danske kartofler i supermarkederne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Om en måned kan du købe de første nye danske kartofler i supermarkederne. For selv om det har været et tørt forår, kommer kartoflerne til tiden.

De nye, danske kartofler er på vej i butikkerne, og det kommer den sidste måneds sol og tørke ikke til at ændre på, oplyser Madensverden.dk.

De nye kartofler kommer bredt ud i supermarkederne omkring den 1. juni, og det er nogenlunde, som det plejer, lyder det fra kartoffelavlerne.

Landet over er der ellers problemer med tørke, men det kan kartoffelavlerne vande sig ud af, og derfor sinker tørken ikke kartoflerne.

-Sidste år var vi en uges tid senere med kartoflerne, og det skyldtes en kold maj måned. Men i år ser det fint ud, så jeg forventer de nye kartofler kan købes fra omkring den 1. juni, siger direktør Hans-Jørgen Buur fra Samsø Grønt til Madensverden.dk.

Kartoflerne bliver lidt dyrere i år

Allerede om 10 dage er de første mindre portioner klar til salg i supermarkederne, men de er også noget dyrere. Og generelt skal man nok forvente, at kartoflerne koster lidt mere i år.

-Vores omkostninger til blandt andet vanding, gødning og transport er i hvert fald steget, og det vil formentlig smitte af på prisen på kartoflerne, siger Hans-Jørgen Buur.

På Samsø har Hans-Jørgen Buur i øvrigt prøvesmagt årets første kartofler, og han er positiv.

-De smager godt og kvaliteten er fin, så dem kan man roligt glæde sig til, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel