Kolding Netavis

Ældre og syges svigt

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, 6000 Kolding.

Det vi de sidste dage har kunnet se i nyhederne er et totalt svigt, i blandt andet Aarhus. I skal stå til ansvar overfor dette svigt. Føj siger jeg bare.

Nu fik Aarhus kommune en dom på, at disse optagelse ikke måtte sendes. Det siger mig, at de optagelser er så voldsomme, at de har valgt at forbyde dem med begrundelsen, at offeret ikke kunne sige ja til denne overvågning. Den lov skal hurtigst muligt ændres, så pårørende kan sige ja på vegne af beboerne.

Og jeg mener, at man skal give lov til at disse optagelser, hvis den forurettede ikke kan svare for sig selv. Det er den måde man formentlig kan dæmme op for disse svigt. Jeg troede ikke, at vi i Danmark er kommet så langt ud, at vi behandler disse sårbare mennesker som fanger. Føj siger jeg bare, og skam jer.

Jeg ved, at engang imellem, får de kontrolbesøg på plejehjemmene. Det skal fremover være et uanmeldt kontrol der skal foretages. De skal ikke være skemalagt.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *