Harte Skole besøgte Landbomuseet Kolding.

180 skoleelever fra Harte Skole, lige fra 0. til og med 6. klasse, havde en god lege- og lærerig dag på Landbomuseet ved Harte nær Kolding. De små blev kørt i bus fra skolen til museet, mens de store elever gik turen.

I tumleskoven fik eleverne stimuleret deres motoriske evner. Andre prøvede at holde gang i kornrensemaskinen, hvor hvedekornet blev renset, for derefter at blive malet til mel. Eleverne fik melet med hjem, så de kan bage boller på skolen. Eleverne fik lejlighed til at se kornets vej fra jord til bord.

Der var rig mulighed for at bestige traktorer. Det var en rigtig populær aktivitet for børnene. Der blev også demonstreret, hvordan bønderne i perioden fra 1400- til cirka 1800-tallet blev ydmyget i gabestokken, når de skulle straffes for en eller anden forseelse.

Mange af eleverne fik prøvet deres evner som landsbysmed, hvor de smedede hjerter, nagler m.m. I laden kunne man lave sjippetov i forskellige farver og med håndtag.

Alle eleverne fra Harte Skole havde sammen med mange af de frivillige fra Landbomuseet en rigtig oplevelsesrig dag, hvor de blev ført gennem tiden fra efter 2.verdenskrig op gennem halvtredserne. De blev indviet i, hvordan bønderne levede og arbejdede i den periode.

Se billederne nedenunder...

Landbomuseet Kolding har fået nyt køkken og grovkøkken.

Vinteren er gået med, at mange dygtige frivillige har brugt mange timer på at realisere drømmen om et professionelt køkken til Stalden, som udlejes til festlige arrangementer. Den kan tage op til 100 personer. Udover køkkenet har de også opført et nyt grovkøkken, hvor man har gravet gulvet op og fået lavet nyt gulv med varme i.

I køkkenet er der en stor induktionskogeplade, en industrikaffemaskine og industriopvaskemaskine. Der er også et dobbelt ovnarrangement. Der er lavet nye elinstallationer, så man ikke risikerer, at der sker overbelastninger på lysnettet.

- Resultatet er blevet et flot og brugervenligt køkken. Jubilæumsfonden har doneret 50.000 kroner til Landbomuseets nye køkken, fortæller Otto Krogh, formand for Landbomuseet Kolding.

Uanset hvilken type fest man har tænkt sig at afholde, kan man roligt sige at køkkenfaciliteterne er helt up to-date.

Landbomuseet Kolding åbner lørdag.

Som så meget andet har Landbomuseet Kolding været lukket ned under coronakrisen.

Bestyrelsen har vedtaget, at man åbner dørene fra lørdag den 30. maj. Der bliver mulighed for på egen hånd at orientere sig på museet efter de af sundhedsmyndighedernes givne anvisninger.

Der bliver i starten ikke mulighed for køb af øl, vand, kaffe, kage og is. Bestilt rundvisning er heller ikke på programmet endnu.

- Men vi glæder os meget til at se jer ude på Brødsgaard i Harte, siger formand for bestyrelsen, Otto Krogh.

Som noget nyt forsøger Landbomuseet at udvide onsdag-/lørdagsåbningstiderne ved også at have åbent om søndagen i skolernes sommerferie.

Generalforsamling i Støtteforeningen for Landbomuseet Kolding er aflyst.

Torsdag den 19. marts skulle der have været afholdt generalforsamling i Støtteforeningen for Landbomuseet Kolding.

På grund af den skrappe coronavirus COVID-19 har man valgt at aflyse generalforsamlingen. Børge Præst, formand for Støtteforeningen, siger:

- Vi har valgt at følge Sundhedsministeriets og regeringens anvisninger i forbindelse med den farlige virus, derfor har vi valgt at aflyse generalforsamlingen.

Landbomuseet Kolding er en selvejende institution, som drives og udbygges udelukkende på frivillig basis. Der er derfor behov for en bred støttegruppe.

- Vi vil opfordre alle, der har lyst og interesse i at støtte museets fortsatte drift og videreførelse til at melde sig som medlem i Støtteforeningen for Landbomuseet Kolding. Medlemskab giver fri adgang til museet i de normale åbningstider, dog undtaget special-udstillinger, fortæller Børge Præst.

Landbomuseet Kolding får besøg af EU-politikeren fra Jordrup.

Landbomuseet Kolding arrangerer et foredrag med EU-politiker og gårdejer Asger Christensen (V) fra Nørupgård ved Jordrup.

Titlen på foredraget er "Fra Nørupgaard til Europa Parlementet”. Asger Christensen er opstillet af Venstre i Syd- og Sønderjylland og fik 31.347 personlige stemmer ved valget den 26. maj 2019.

Foredraget finder sted fredag den 13. marts klokken 13.30. Det koster 50 kroner at deltage og så får du kaffe og kage med i prisen. Tilmelding skal ske senest mandag den 9. marts på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 6133 9952.

Side 1 ud af 4