På grund af coronakrisen kan juledagene ikke afvikles i år.

De traditionelle juledage på Landbomuseet Kolding den 12. og 13. december er aflyst på grund af coronakrisen.

- Vi havde glædet os til at byde alle velkommen til det traditionelle julearrangement. Hvor man kan komme og vælge sit eget juletræ og opleve hyggen i teltet med varm kakao, gløgg og æbleskiver eller købe de sidste julegaver og dekorationer fra boderne, fortæller PR-medarbejder hos Landbomuseet Kolding, Teddy Schønberg.

Landbomuseet Kolding har i år måttet aflyse alle sine planlagte arrangementer - netop på grund af coronakrisen. Julearrangementet kan ikke gennemføres, da COVID-19-restriktionerne forbyder, at der samles mere end 10 personer på et sted.

- Vi håber, at 2021 byder på mere normale tider uden for meget COVID-19, så vi igen kan byde velkommen til årets aktiviteter på Landbomuseet Kolding, slutter Teddy Schønberg.

 

Fra juledagene sidste år. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Landbomuseet Kolding har som noget nyt åbent i hele efterårsferien.

Som noget helt nyt, har Landbomuseet Kolding ved Harte åbent i hele efterårsferien.

De traditionsrige efterårsdage med æblemostfremstilling, sjippetovs-fabrikation, mel til pandekagebagning, opgaver i naturen og produktion af insekthoteller på Landbomuseet er aflyst på grund af corona.

I stedet holder Landbomuseet Kolding og museets bod åbent mandag til og med lørdag i efterårsferien hver dag fra klokken 10 til 15. Der vil være mulighed for at se museet, børnene kan tumle i Tumleskoven, man kan gå en tur i naturen. Man kan f.eks. opleve en stue, som i halvtredserne. Du skal betale entré, hvis man vil se museet.

Museets egen bod holder også åbent. Museets bod sælger, marmelade, syltede ting, kaffe, øl vand og is, strikkede dyr og andre spændende varer.

Du finder Landbomuseet Kolding på Brødsgårdsvej 52 ved Harte.

Harte Skole besøgte Landbomuseet Kolding.

180 skoleelever fra Harte Skole, lige fra 0. til og med 6. klasse, havde en god lege- og lærerig dag på Landbomuseet ved Harte nær Kolding. De små blev kørt i bus fra skolen til museet, mens de store elever gik turen.

I tumleskoven fik eleverne stimuleret deres motoriske evner. Andre prøvede at holde gang i kornrensemaskinen, hvor hvedekornet blev renset, for derefter at blive malet til mel. Eleverne fik melet med hjem, så de kan bage boller på skolen. Eleverne fik lejlighed til at se kornets vej fra jord til bord.

Der var rig mulighed for at bestige traktorer. Det var en rigtig populær aktivitet for børnene. Der blev også demonstreret, hvordan bønderne i perioden fra 1400- til cirka 1800-tallet blev ydmyget i gabestokken, når de skulle straffes for en eller anden forseelse.

Mange af eleverne fik prøvet deres evner som landsbysmed, hvor de smedede hjerter, nagler m.m. I laden kunne man lave sjippetov i forskellige farver og med håndtag.

Alle eleverne fra Harte Skole havde sammen med mange af de frivillige fra Landbomuseet en rigtig oplevelsesrig dag, hvor de blev ført gennem tiden fra efter 2.verdenskrig op gennem halvtredserne. De blev indviet i, hvordan bønderne levede og arbejdede i den periode.

Se billederne nedenunder...

Landbomuseet Kolding har fået nyt køkken og grovkøkken.

Vinteren er gået med, at mange dygtige frivillige har brugt mange timer på at realisere drømmen om et professionelt køkken til Stalden, som udlejes til festlige arrangementer. Den kan tage op til 100 personer. Udover køkkenet har de også opført et nyt grovkøkken, hvor man har gravet gulvet op og fået lavet nyt gulv med varme i.

I køkkenet er der en stor induktionskogeplade, en industrikaffemaskine og industriopvaskemaskine. Der er også et dobbelt ovnarrangement. Der er lavet nye elinstallationer, så man ikke risikerer, at der sker overbelastninger på lysnettet.

- Resultatet er blevet et flot og brugervenligt køkken. Jubilæumsfonden har doneret 50.000 kroner til Landbomuseets nye køkken, fortæller Otto Krogh, formand for Landbomuseet Kolding.

Uanset hvilken type fest man har tænkt sig at afholde, kan man roligt sige at køkkenfaciliteterne er helt up to-date.

Landbomuseet Kolding åbner lørdag.

Som så meget andet har Landbomuseet Kolding været lukket ned under coronakrisen.

Bestyrelsen har vedtaget, at man åbner dørene fra lørdag den 30. maj. Der bliver mulighed for på egen hånd at orientere sig på museet efter de af sundhedsmyndighedernes givne anvisninger.

Der bliver i starten ikke mulighed for køb af øl, vand, kaffe, kage og is. Bestilt rundvisning er heller ikke på programmet endnu.

- Men vi glæder os meget til at se jer ude på Brødsgaard i Harte, siger formand for bestyrelsen, Otto Krogh.

Som noget nyt forsøger Landbomuseet at udvide onsdag-/lørdagsåbningstiderne ved også at have åbent om søndagen i skolernes sommerferie.

Side 1 ud af 5