Kolding Netavis

180 skoleelever fik en oplevelse på Landbomuseet

Demonstration af gabestokken. Foto: Landbomuseet Kolding.

Harte Skole besøgte Landbomuseet Kolding.

180 skoleelever fra Harte Skole, lige fra 0. til og med 6. klasse, havde en god lege- og lærerig dag på Landbomuseet ved Harte nær Kolding. De små blev kørt i bus fra skolen til museet, mens de store elever gik turen.

I tumleskoven fik eleverne stimuleret deres motoriske evner. Andre prøvede at holde gang i kornrensemaskinen, hvor hvedekornet blev renset, for derefter at blive malet til mel. Eleverne fik melet med hjem, så de kan bage boller på skolen. Eleverne fik lejlighed til at se kornets vej fra jord til bord.

Der var rig mulighed for at bestige traktorer. Det var en rigtig populær aktivitet for børnene. Der blev også demonstreret, hvordan bønderne i perioden fra 1400- til cirka 1800-tallet blev ydmyget i gabestokken, når de skulle straffes for en eller anden forseelse.

Mange af eleverne fik prøvet deres evner som landsbysmed, hvor de smedede hjerter, nagler m.m. I laden kunne man lave sjippetov i forskellige farver og med håndtag.

Alle eleverne fra Harte Skole havde sammen med mange af de frivillige fra Landbomuseet en rigtig oplevelsesrig dag, hvor de blev ført gennem tiden fra efter 2.verdenskrig op gennem halvtredserne. De blev indviet i, hvordan bønderne levede og arbejdede i den periode.

Se billederne nedenunder…

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *