Vonsild bliver udvidet med ny aktivitetsby

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 21 juni 2021
Opdateret 21/06/21 19:55
Den røde markering viser det område der netop er solgt til KIF, hvor de nye aktiviteter placeres. Den gule markering viser den del af området, hvor første etape af KIF Padel Club er etableret, inkl. 7 hytter der bevares. Den blå markering viser de eksisterende tennisbaner, bowls og det fælles klubhus. Alle tre arealer til sammen kommer til at udgøre Aktivitetsbyen KIF. Pressefoto.

Det er en kæmpe udvidelse, der er på vej ved siden af Kolding Hallerne på den tidligere campingplads i Vonsild.

En række investorer og fonde er nu sammen med KIFs Hovedforening klar til at realisere planen om en aktivitetsby med både strandhåndbold, beachvolley, tennis, multibaner, udvidelse af padel og meget mere, oplyses det i en pressemeddelelse.

Det er Kolding Kommune, der netop har solgt grunden til KIF. Dermed kan begge parter realisere et ønske om at samle både unge og ældre til aktiviteter på området.

Det er en grundlæggende idé om at udvide centerets idræts- og oplevelsesmuligheder med en aktivitetsby til glæde for folkesundheden, samt etablere et samlingspunkt for familier og borgere i kommunen.

Oplevelser tilgængelige for alle

Udviklingen af hele området skal give oplevelser med tilgængelighed for alle.

-Det har længe været byrådets ønske at lave en idrætsby. Stadion bliver jo, hvor det er i dag, men så får vi en ny idrætsbydel i Vonsild i tæt samarbejde med KIF. Det glæder mig meget, at det endelig kan realiseres, så Koldings borgere har alle disse tilbud samlet et sted, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V).

Området vil byde på en udbygning af KIF Padel Club med et supplerende center, hvor der etableres en World Padel Tour bane med tilskuerpladser, 9 doublebaner, 2 singlebaner samt opvarmningsområde og loungeområder. Dermed runder KIF Padel Club 20 padelbaner og bliver et af landets største padelcentre.

Der planlægges endvidere overdækkede strandhåndboldbaner sammen med beachvolley, et overdækket center med multibaner, teqball, panne street baner, samt et overdækket center med tennis.

Fælles servicebygning

En fælles servicebygning i to etager tilbyder omklædning, ophold, klubhus, materialeopbevaring og muligheden for golfsimulator mv. Udeområdet byder på en række aktiviteter som crossfit/fitness, klatrevægge, udendørs bordtennis, ligesom der planlægges 136 parkeringspladser ekstra i området.

-Det er vores opfattelse, at der er et stort behov for disse aktiviteter i Kolding, og at vi sammen vil skabe nogle unikke rammer for socialt sammenhold, fællesskaber og idræt, der vil give et fantastisk liv i området. Her vil der være plads til alle i en familie, fordi der er så mange forskelligrettede aktiviteter, men også familiespil- og aktiviteter man kan være sammen om, samtidig med at man får motion, fortæller Morten Bugge, initiativtager til Aktivitetsbyen KIF.

Nu går arbejdet i gang med at få tegnet området færdigt i detaljer, og i den forbindelse vil byens borgere blive inddraget i den endelige planlægning. Kreative ideer og ønsker til aktiviteter vil blive modtaget med glæde.

Forventningen er, at Aktivitetsby KIF kan stå klar i løbet af 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel