Voldsom brand: Kun held at ingen kom til skade

Onsdag 31. Marts 2021 08:31 1438
Sådan det ud, da ilden på landejendommen, Østerby Mosevej ved Vamdrup var slukket. Branden var voldsom. Laden med garage og de øvrige udbygninger nedbrændte. Stuehuset blev dog reddet. Foto: Sebropress. Sådan det ud, da ilden på landejendommen, Østerby Mosevej ved Vamdrup var slukket. Branden var voldsom. Laden med garage og de øvrige udbygninger nedbrændte. Stuehuset blev dog reddet. Foto: Sebropress.

Branden var langt voldsommere end først antaget.

Natten til tirsdag klokken 02 gik der en melding ind til Trekantbrand's vagtcentral om gårdbrand på adressen Østerby Mosevej ved Vamdrup. Vagtcentralen sendte straks alarmen videre station Stepping, og kort efter blev tilkaldt assistance fra flere nabostationer.

Branden var langt mere voldsom end de første udmeldinger lød på. Den var så voldsom, at en ladebygning med garage samt tilstødende sidebygninger blev lagt i ruiner. Der kom heldigvis hverken mennesker eller dyr til skade ved branden. Men det betragtes som noget af et held, at det ikke gik langt værre. Husets beboere sov nemlig trygt i stuehuset, som er bygget sammen med den udbrændte lade.

Landstedets ejer fortæller til netavisen Sebropress, at det var noget af et held ingen kom noget til. Branden nemlig kun opdaget ved et tilfælde, inden den nåede til stuehuset. Og det var kun, fordi en af husets beboere tilfældigvis skulle en tur på toilettet.

Stuehuset blev dog i sidste øjeblik fra reddet fra flammernes bytte, men det mener ejeren skyldes dels toiletbesøget, og dels at muren mellem laden og stuehuset består en ret tyk massiv mur, som ilden og varmen ikke nåede trænge igennem.

Årsagen til branden er i skrivende stund ikke klarlagt, men den opstod i en bunke træpiller i den udbrændte ladebygning, fortæller ejeren til netavisen.

//Sebropress

Tags