Vold mod tilfældige koster kvinde en tur i fængslet

Fredag 15. Juni 2018 12:59 2011
Kvinden må en tur i fængsel efter at have begået vold mod tilfældige. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Kvinden må en tur i fængsel efter at have begået vold mod tilfældige. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

43-årig kvinde skal otte måneder i fængsel for i flere tilfælde at have begået vold.

En 43-årig kvinde er fredag ved Retten i Kolding dømt skyldig i 10 strafbare forhold, hvoraf de otte indebærer udøvelse af vold, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kastede sig op på tilfældig kørende bil

Voldsforholdene er begået i henholdsvis Fredericia, Kolding og Nyborg i 2016 og 2017. Volden var både rettet mod tilfældige borgere, politibetjente, dørmænd, læger og sygeplejersker.

- Særligt et af forholdene var specielt, fordi kvinden havde kastet sig op på en tilfældig, kørende bil, og havde slået føreren flere gange i hovedet, samt sparket ham og nikket ham en skalle, så flere tænder blev slået løs. Hun havde spyttet ham i munden og råbt, at han måtte have et godt liv med AIDS, hvorefter hun forsøgte at komme ind i bilen til mandens kæreste og barn, der befandt sig i bilen, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen.

Sagen, der har strakt sig over tre dage i retten, startede allerede i 2017, men på grund af en mentalundersøgelse af tiltalte fik sagen først sin ende i dag. Mentalundersøgelsen konkluderede, at almindelig straf var bedst egnet til at forhindre ny kriminalitet.

Skyldig i alle forhold

Domsmandsretten fandt kvinden skyldig i alle 10 forhold, og fulgte anklagemyndighedens påstand om en straf på otte måneders ubetinget fængsel.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at tiltalte en gang tidligere var straffet for lignende forhold, ligesom udgangspunktet for vold mod tjenestemænd er ubetinget fængsel. Der var ikke særlige omstændigheder, herunder personlige forhold, der kunne begrunde en betinget straf, siger Tobias Engby.

Den 43-årige kvinde modtog dommen på stedet.

Tags