Kolding Netavis

Vinterferie: Koldinghus fejrer Kronprinsessen

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Kronprinsparret ved åbningen af ”Mary og Kronprinsesserne” 31. januar. Foto: BlumePress.

Det bliver en særlig oplevelse for børn og voksne.

I skolernes vinterferie er der mulighed for en helt særlig oplevelse for børn og voksne, når Koldinghus fejrer Kronprinsesse Marys fødselsdag med bl.a. en børneteaterforestilling for de yngste, en papirblomst-workshop og mulighed for at skrive i en gratulationsbog, som senere overrækkes Kronprinsessen.

Omdrejningspunktet for aktiviteterne i skolernes vinterferie på Koldinghus er Kronprinsessens 50-års fødselsdag 5. februar og den nyåbnede udstilling ”Mary & Kronprinsesserne”, hvor de besøgende blandt andet kan se Kronprinsessens rubinsæt og den blå kjole og hårbøjle, som Kronprinsessen bar ved Prins Christians dåb i 2006. Udstillingen fokuserer på, hvad det vil sige at være kronprinsesse: Hvad forventes der, hvordan har Kronprinsesse Marys forgængere grebet det an, og hvordan forbereder man sig på at blive dronning og træde ind i en ny rolle.

Alle besøgende får i vinterferien mulighed for skrive en personlig hilsen til Kronprinsessen i en gratulationsbog, der er lavet til anledningen, og som senere overrækkes Kronprinsessen.

Teaterforestilling

Børneteatret Teater Figuletta har til anledningen skabt teaterforestillingen ”Den lille pige og Kronprinsesserne” for museets yngste gæster. Forestillingen er en historie om en pige, der drømmer sig til et liv som prinsesse, men får gode råd med på vejen, da hun pludselig får besøg af tidligere tiders prinsesser.

Workshop

I De Kongeliges Workshop kan gæsterne købe materialer til en papirblomst og få hjælp til at lave blomsten. Museet opfordrer alle til at lave en fotohilsen med blomsten ved en selfiestation og efterfølgende lægge billedet på Instagram som en særlig blomsterhilsen til Kronprinsessen.

I workshoppen kan børnene også lave et fødselsdagskort i genbrugsmaterialer og lave en fotohilsen til Kronprinsessen. Den fine hilsen kan efterfølgende downloades til mobilen og lægges på f.eks. Instagram med #tillykkemary50.

Ud over en teaterforestilling og fødselsdagsworkshops kan børnene også besøge workshoppen ”Mig og Verdensmålene”, hvor fokus vil være på nogle af de emner, der står Kronprisessen nærmest; lige rettigheder for alle og en verden uden vold.

Egne visioner for 2030

Børnene kan komme med egne visioner for 2030 og efterfølgende lave deres egen verdensmålsmagnet til køleskabet derhjemme. I Det Historiske Værksted kan man følge med i processen med at fremstille dragter til museets skuespillere, når der tages mål og tegnes mønstre med udgangspunkt i kjoler fra Kronprinsesse Lovisa og Kronprinsesse Alexandrines tid.

Fejringen i vinterferien foregår på Koldinghus fra lørdag 12. til lørdag 19. februar. Alle dage fra klokken 10-16.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel