Connect with us

Læserbreve

Vi skal støtte de mindre lokalsamfund

Offentliggjort for

den

Poul Fremmelev (S). Privatfoto.
Poul Fremmelev (S). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Fremmelev (S), byrådskandidat, Hjarupvej 46E, Vonsild, 6000 Kolding.

Når vi passer på den lille skole og den lokale idrætsforening – så hjælper vi hele lokalsamfundet.

I hele Kolding Kommune skal det være nemt og attraktivt at bo og bosætte sig i et mindre lokalsamfund. Derfor skal vi støtte op om og hjælpe med til at udvikle den mindre skole, de lokale idrætsforeninger og andre foreninger. Disse institutioner er med til, at lokalsamfundet kan udvikle sig og flere ønsker at bo i netop dette område.

Vi kan politisk hjælpe den mindre skole med støtte til busordninger, så de også kan benytte sig af de mange kulturelle tilbud i Kolding centrum. Alt for ofte oplever de, at der ikke er penge til at besøge fx Harteværket, Trapholt, Museum Kolding, Pædagogisk Center osv.

Det skal være lige så nemt for skolerne i Sjølund-Hejls, Ødis, Eltang, Christiansfeld, Fynslund, Vester Nebel og Harte, at kunne komme frem til de mange gode tilbud, som er en selvfølge for by-skolerne i Kolding.

Idrætsforeningerne og andre forening i samme område, har brug for støtte til medlemshvervning, træneruddannelse og træningslejre mm. Alt dette vil gøre det nemmere at være frivillig i disse foreninger.

En af de mindre foreningers store udfordringer er hjælp og støtte til administrative opgaver og her hilser jeg med glæde velkommen, at Kolding Kommune nu tilbyder administrativ hjælp fra centralt hold. Det tror jeg på, bliver en stor succes.

Alle disse opgaver vil jeg prioritere højt i min kommende valgkamp og jeg håber, at jeg efter valget får mulighed for at være med til at gennemføre det politisk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Vi SKAL passe på ALLE børn, specielt de udsatte

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Laura Guldager (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Laura Guldager (DF), byrådskandidat, Sødalen 13, Vester Nebel, 6040 Egtved.

På seneste møde i Social- og Sundhedsudvalget, var der en sag om de underretninger som Kolding Kommune modtager om børn og unge. Der er tale om henvendelser angående børn og unge, hvor der er mistanke om mistrivsel, vold, seksuel misbrug m.v.

Socialforvaltningen foreslog på mødet, at udvalget fremover skulle have en orientering om omfanget af underretningerne hvert år. Til min store overraskelse sagde udvalget ikke ja tak til dette. I stedet overlod de beslutningen til det næste udvalg – altså et udvalg som først tiltræder i 2022. Det giver for mig ingen mening!

Jeg anbefaler, at udvalget som en selvfølge bliver holdt orienteret om, hvor mange underretninger der modtages og hvor alvorlige de er.

Vi har et meget stort og helt klart ansvar, for de udsatte børn og skal sikre, at de får den hjælp de har behov for -uanset omfang. Derfor skal Social- og Sundhedsudvalget selvfølgelig følge udviklingen nøje, og derfor løbende modtage orienteringer fra socialforvaltningen.

Børn der oplever svigt i hjemmet, skal ikke også opleve, at politikerne er ligeglade med dem, tværtimod. De skal vide, at vi har i sinde at gøre alt der står i deres magt for at hjælpe dem, og at vi interesserer os for om de har det godt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Forbavsende stilhed om budgettet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Freddy Christensen (C). Privatfoto.

Læserbrev af Freddy Christensen (C), byrådskandidat, Industrivej 14, 6580 Vamdrup.

Kolding Byråd har vedtaget budgettet for 2022. Men det er mod sædvane, at vi ikke hørt meget til det, ud over at alle partier er enige om budgettet, og at der er udsendt en fælles pressemeddelelse fra kommunen.

Normalt plejer de enkelte partier at stå i kø for netop at få netop deres aftryk på budgettet ud til vælgerne gennem pressen. Men sådan har det ikke været denne gang, og det har undrer mig. Men dog kun lige til jeg hørte, at man bag lukkede døre havde givet hinanden håndslag på ikke at bruge budgettet – og meningerne om det – i valgkampen her forud for kommunalvalget.

Og det er for mig at se ret usædvanligt.

Jeg har før slået til lyd for langt mere åbenhed i byrådet. Alt meget foregår bag lukkede døre.

Og aldrig har der været så lidt åben debat, som i indeværende valgperiode. Og sjældent når selv vigtige sager frem åben demokratisk debat i byrådssalen. Beslutningerne bliver truffet forinden på et hav af lukkede møder – og andre lukkede forsamlinger.

Lige bortset fra de lovkrævede, når mange sager slet ikke frem til åben debat. Ikke en gang så vigtige ting som budgetterne, som berører os alle. Her sker de demokratiske meningsudvekslinger også på lukkede møder. Og det betyder, at rådets medlemmer faktisk går til byrådsmøder mundkurve på.

Og det er også selv om loven er skruet sådan sammen, at der er sikret tid til debat åben mellem første og anden behandling. Men har det ingen betydning i Kolding, hvor alt på forhånd er vedtaget. Byrådssalen er derfor kun en slags ekspeditionssal.

Det skulle vi gerne have ændret på. Der skal langt mere åbenhed til i det nye byråd, så borgerne tættere kan følge i, hvad der sker. Som det foregår nu er til skade for demokratiet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Hvordan kan et nyt havnekvarter løfte hele kommunen?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bjørn Olsen (R). Foto: Nikolai Tange Kristensen.

Læserbrev af Bjørn Olsen (R), byrådskandidat, Skovlundvej 41, 6000 Kolding.

Det bør være det centrale spørgsmål, som partierne mødes om, når det nye byråd skal diskutere havnens fremtid.

Det er dér, visionen starter, og det er det, der bør danne grundlag for de kommende årtiers udvikling af et af Koldings mest attraktive områder.

Det er ikke nok at lave en helhedsplan for lyskrydset foran Falck-stationen, bare fordi man ”er utålmodig og vil i gang”. Vi skal have en helhedsplan for HELE havnen, som hænger sammen med resten af byen.

Vi skal vide, hvad det er for et mix af boliger, erhverv, natur, kultur, m.m., der skal være på havnen om 20 år. Vi skal vide, hvordan der bliver sammenhæng i området, så en almindelig borger kan få hverdagen til at fungere med børnepasning, indkøb, cykelstier, trafik, osv.

Vi skal også vide, hvad det er, der skal give andre lyst til at færdes i området. Kolding midtby bør have kulturel tiltrækningskraft for alle kommunens borgere – og for dem på den anden side af kommunegrænsen.

Der er ikke noget nyt i, at byer udvikler sig, og at risikovirksomheder må finde nye placeringer for at give plads til boligområder. Det er en naturlig udvikling, som Kolding bør favne.

Med den nuværende havneaftale er udviklingen begrænset til midlertidige aktiviteter og kultur på de frigivne havnearealer og til at begynde at åbne byen mod havnen. Men egentlig byudvikling vil være spild af penge. Der mangler ganske enkelt en overordnet vision og køreplan.

Jeg håber, at det nye byråd vil forbedre havneaftalen, så vi kan få et attraktivt, sammenhængende havnekvarter, der er med til at løfte hele kommunen.

Vi kan godt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Bevar landsbyerne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Landsbyerne i Kolding kommune lever, det gør de blandt andet fordi der er gode leveforhold, her er gode institutioner, fornuftig infrastruktur, mulighed for at bygge & bo og en fantastisk natur.

Disse fortræffeligheder mener jeg, at man politisk skal bakke op omkring.

Det skal være muligt at leve det hele liv, i hele kommunen. Derfor skal vi som politikere også sikre ro om de kommunale institutioner der er i hele kommunen.

For hvis vi fortsat skal trække borgere til, eller beholde dem vi allerede har, i vores landsbyer, kræver det blandt andet at muligheden for benyttelse af en lokal børnehave og skole er til stede.

Og ja, elevprisen på landsbyskolerne er højere end i byskolerne, det er vilkårene, og de vilkår ønsker jeg fortsat at sikre for vores lokalpatrioter i hele kommunen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Penge skal bruges med omtanke – især lånte

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Gitte Grønbæk (C). Privatfoto.

Læserbrev af Gitte Grønbæk (C), byrådskandidat, Fynslundvej 41, 6064 Jordrup.

Kolding Kommune påtænker at optage et nyt lån på ikke mindre end 125. mio. kr. til en i forvejen bugnende kommunekasse. Ganske vist bugner kommunekassen af lånte penge.

Kassebeholdningen er i forvejen på 600 mio., hvoraf de 400 mio. er lånte. I løbet af de sidste 4 år har vi i Kolding Kommune øget vores nettogæld med 300 mio. kr.

Som jeg ser det, kan et lån jo være godt nok. Vel at mærke hvis pengene bruges til velovervejede investeringer i kommunens fremtid. For et lån et lån er jo en vej til hurtigere at nå nye mål for forbedringer i kommunen.

Men der påhviler også kommunalpolitikerne et tungt ansvar, når det skal besluttes, hvad pengene skal bruges til. For det er jo penge som fremtidige skatteydere skal afdrage og betale tilbage.

Og dette kan ud fra et konservativt synspunkt nok virke lidt betænkeligt, når Kolding Kommunes skatteprocent i forvejen er et par procent højere end i nabokommunen Vejle.

Kravet må derfor være, at de mange mio. kr. investeres i ting, som kan tiltrække nye virksomheder og skatteydere til kommunen, så vi på langt sigt øger skattegrundlaget i kommunen.

Altså investering i attraktive erhvervsforhold og bosætning, så Kolding bliver mere attraktiv end andre kommuner.

Kun på denne måde kan vi på den lange bane sikre kommunens udvikling og velfærd, samtidig med at nå målet om en attraktiv skatteprocent, som vi ved betyder noget for tiltrækning af unge børnefamilier i forbindelse med valg at bosætningssted.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler