Vi SKAL sikre børnenes trivsel - også ved ghettoområderne

Lørdag 23. Januar 2021 11:12 256
Laura Guldager (DF). Privatfoto. Laura Guldager (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Laura Guldager (DF), byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Kolding, Sødalen 13, 6040 Egtved.

1. januar 2020 trådte en lov i kraft, som skulle sikre, at der i institutioner ikke er mere end maks. 30% af børnene, som kommer fra udsatte boligområder. I Kolding kommune har vi lige nu tre institutioner, som har fået dispensation fra denne lov. De skal altså først være nede på de 30% til 1/1/2025.

Da Munkebo ikke længere er på ghettolisten og altså er et ikke-udsat boligområde, så̊ tæller børnene derfra ikke længere med i de 30%. Det betyder, at hvis vi fastholder dispensationerne, så vil andelen af børn fra ghettoområdet Skovvejen/Skovparken stige markant i de tre daginstitutioner.

Set fra et pædagogisk og udviklingsmæssigt synspunkt er det uhyre vigtig for børn, at være i en blandet børnegruppe - Frem for en børnegruppe, hvor alle har samme baggrund og socioøkonomiske forhold. Derudover er en vigtig faktor i denne diskussion at, hvis forældre uden for det udsatte boligområde skal tilvælge netop disse institutioner, så skal de sikres, at der er en blandet børnegruppe og ikke en majoritet af udsatte børn. Da en majoritet af udsatte børn i institutionerne, kan få nogle forældre til at vælge institutionen fra.

Det er derfor meget enkelt! Vi skal sætte barnets tarv højest. Det gør vi ved at alle institutioner ligger under samme lov, og at ingen institutioner længere har dispensation fra 30/70% reglen.

Tags