Connect with us

Læserbreve

Vi skal have flere socialsygeplejersker

Offentliggjort for

den

Annette Blynel (SF). Privatfoto.
Annette Blynel (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Annette Blynel (SF), medlem af regionsrådet, gruppeformand og spidskandidat for SF i Region Syddanmark, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Budgetforhandlingerne i regionen er i gang; det er nu der skal kæmpes for SF’s mærkesager.

Et af dem er naturligvis flere socialsygeplejersker. SF ønsker at alle akutmodtagelser, medicinske afdelinger og psykiatrien på sigt har socialsygeplejersker. De sidste to år er det lykkedes at ansætte i alt 7 i vores region, nu skal vi gerne et skridt videre. Til sammenligning er der 18 i Region Hovedstaden.

Og hvorfor er det vigtigt? Det er det, fordi udsatte borgere har vanskeligt ved at finde sig tilpas i vores meget komplicerede og specialiserede sygehusvæsen.

De oplever sig ikke anerkendt og respekteret, og der er stor risiko for, at de forlader sygehuset inden de er færdigbehandlet. De indlægges med alvorlige sygdomme, fx operationer, kræft, hjerteproblemer, diabetes, følger efter misbrug og psykiatriske diagnoser, og hvis de ikke færdigbehandles, kan det blive livstruende for dem. Udsatte har en markant oversygelighed og dør 15-20 år før alle os andre. Raske er de altså ikke, så ofte sker der bare en akut genindlæggelse – og historien gentager sig.

Borgeren har ofte ingen penge til medicin og får ikke opfølgning hos sygeplejersken i kommunen, og der er sjældent en pårørende, som kan tage imod.

Der er en klar aftale om, at ingen patienter må udskrives til gaden. Alle kan jo forestille sig, at det er umuligt at blive restitueret fx efter operation, hvis man udskrives til gaden eller en natvarmestue. Når vi andre kan restituere os efter et hospitalsophold i trygge omgivelser i hjemmet, skal den hjemløse måske stå i 8 timer om dagen og sælge Hus Forbi foran Føtex.

En socialsygeplejerske har hånd i hanke med borgeren og støtter og hjælper, både under indlæggelsen, og ikke mindst i forbindelse med udskrivelse i samarbejdet med kommunen. Er det nødvendigt med flere begrundelser, nej vel! En socialsygeplejerske er en særdeles vigtig person for den udsatte borgers behandlingsforløb, og så er det samfundsøkonomisk en god idé.

Mon ikke de andre partier i Regionsrådet er enige – det satser jeg på.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Ligevægt for børn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand for SF og byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Mange tak til alle dem som tager godt imod vores vægtneutrale tilgang til vores børn og unge i Kolding kommune.

Vi har aldrig vidst mere om vægt end vi gør i dag. Alligevel føler flere børn sig stigmatiseret på grund af deres egne tanker om, at de er for tykke. Vægten og fokus på hvad vi vejer, fylder alt for meget i vores samfund.

Derfor har vi i Social- og Sundhedsudvalget igangsat en prøvehandling, som vi kalder ”Ligevægt for børn”. Her er fokus flyttet fra vægten og i stedet over på dialogen med barnet og den unge, hvor sundhedsplejen spørger ind til hvordan barnet har det fysisk, psykisk og socialt.

I dialogen med barnet og den unge kan Sundhedsplejen f.eks. spørge ind til ”hvordan har du det med din egen krop? ”.

Når barnet eller den unge oplever at blive lyttet til er vores erfaringer, at vi kan få en åben dialog om det, der er svært for det enkelte barn.

Kort sagt handler det om at børn skal føle sig rigtige og ikke måles på hvad de vejer, men i stedet fokus på at de trives og har det godt.

Det er ikke alt der kan tælles der tæller og det er ikke alt der tæller som kan tælles.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Der er brug for alle aldersgrupper

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Poul Fremmelev (S). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Fremmelev (S), byrådskandidat, Hjarupvej 46E, Vonsild, 6000 Kolding.

En kommunalbestyrelse skal tage stilling til og politisk vedtage retningen for en kommunes udvikling. Det er derfor vigtigt, at en kommunalbestyrelse repræsenterer personer i forskellige aldre, forskelligt køn og forskellige uddannelser/job.

Der er ingen af os kandidater, der kan rumme og have erfaring med alle de mange ting, en kommunalbestyrelse skal tage stilling til. Men sammen er vi et godt hold.

Vi skal kunne forholde os til fx. niveau for ældrepleje, hvilke daginstitutioner vil ønsker, økonomi til folkeskolen, nye investeringer, reparation af veje og kloakker osv.

Vi har naturligvis dygtige og kompetente forvaltningslov til at fremstille sagen og udarbejde forskellige forslag til løsningen af opgaven. Vores opgave som politikere bliver, at skabe flertal for de afgørelser, som flest finder rigtigt.

I rigtig mange situationer vedtages små og store sagen med alle stemmer i kommunalbestyrelsen. I store sager med ideologisk indhold, ser vi ofte, at flertallet foretager beslutninger, som en mindretal ikke kan støtte.

Men sådan er politik og er efter min mening et sundhedstegn. Vi skal kunne samarbejde om det meste, men ikke være enige i alt.

Derfor er det vigtigt, at vi er sammensat så bredt som muligt, så vi kan få så mange livserfaringer i spil. I min optik tæller unges ideer og gå-på-mod lige så meget, som at lytte til en meget erfaren politiker.

Vi har brug for alles holdninger og meninger. Uanset om det er fra unge, kvinder/mænd eller fra lidt ældre. Det er styrken ved dansk demokrati og det vil jeg som Socialdemokrat arbejde for.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Hvor blev Christiansfeld Centret af?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Molle Lykke Nielsen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), byrådsmedlem, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Da Kolding Byråd i november sidste år vedtog en samarbejdsaftale med Museum Kolding, var der noget vigtig for mig og det var, at Christiansfeld Centret udtrykkeligt var nævnt flere gange.

Blandt andet stod der: ”Strategien skal indeholde en formidlings- og en forskningsplan for museets ansvarsområder, samt planer for formidling i byens rum som supplement til museets udstillinger i Staldgården, på Skamlingsbanken og i Christiansfeld Centret.”

Derfor er det helt urimeligt at vi nu kan opleve, at Christiansfeld Centeret er nedlagt. Nu hedder det: Museum Kolding – Christiansfeld. Jeg havde aldrig stemt for, Museum Kolding hvis der havde stået, at Christiansfeld Centret skulle nedlægges.

I vedtagelsen står også: ” Formålet med aftalen er at skabe et udviklings- og dialogredskab” og ”Kolding Kommune har en forventning om, at Museum Kolding indgår i netværk og fora, der sikrer en stærk lokalt forankret opbakning til udviklingen af verdensarven.”

Men hvor er dialogen og den lokale opbakning blevet af? Det har aldrig været min mening, at Museum Kolding skulle komme til Christiansfeld og tromle det lokale. Der er brug for, at inddrage de lokale borgere som Kolding byråd har vedtaget- borgeren i centrum.

Det skulle være sket fra starten, men bedre sent end aldrig. Derfor har jeg afholdt et kaffemøde med lederen af Museum Kolding og foreslået, at der hurtigst muligt indkaldes til et borgermøde. Her skal Museum Kolding fortælle om deres planer og det de har gjort indtil nu og så skal de lokale have mulighed for, at komme med spørgsmål, forslag, ideer og kommentarer og lederen skal lytte.

Jeg mener man skal skynde sig , og det kan kun gå for langsom , at få afholdt det dialogmøde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Ikke godt nok…

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

En ny vilkårsundersøgelse fra pædagogernes landsforbund BUPL viser, at 76% af de adspurgte pædagoger i Kolding Kommune har oplevet at stå alene med den samlede børnegruppe i deres institution. Det er kort sagt ikke godt nok!

Det er en stigning på 8% siden samme undersøgelse i 2019. Mange politikere har travlt med at snakke om, at minimumsnormeringerne er lige på trapperne, men det bliver hurtig en sovepude, for ikke at gøre noget her og nu.

Sandheden er, at vi bliver nødt til at gøre noget her og nu, for som ordet siger, så er der tale om MINIMUM. Desværre bliver minimum hurtig til maksimum.

Vi har brug for flere hænder og det har kommunen også et ansvar for. For eksempel kan vi konstatere, at når der bliver slået stillinger op, så ser vi aldrig 37 timers stillinger slået op. Det skal være et krav.

Hvis ikke vi skaber gode rammer og muligheder for disse børn, bliver regningen kun større på længere sigt.

På samme måde er det heller ikke fordrende for arbejdsmiljøet, at stå selv med så stor en børnegruppe, og det ansvar der følger med.

Hvis vi gerne vil have flere til at blive pædagoger, samt hive mange af dem som har forladt faget tilbage, skal der gøres noget. Til sidst er der mange der snakker om tilflytning eller mangel på samme.

Jeg tror at netop disse historier er med til at vælge Kolding fra, ligesom vores udsultning af folkeskolen, hvor vi endnu ikke har set eftervirkningen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Bedre velfærd på socialområdet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hans Holmer (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand for SF og byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Jeg har en drøm om at mennesker med et fysisk eller psykisk handicap skal kunne leve et værdigt, respektfuldt og aktivt liv med samme muligheder som mennesker uden funktionsnedsættelser.

Derfor er det nødvendigt med fokus på bedre uddannelsesmuligheder, et rummeligt arbejdsmarked og flere handicapegnede boliger.

Det er ikke virkeligheden i Kolding kommune. Kolding kommune er udfordret.

Det er der efter min opfattelse to forklaringer på:

For det første er vi i Kolding kommune ramt af at, vi fra Regeringen og KL’s økonomiaftale 2022, helt uventet ikke fik indfriet forventningerne om et løft til det trængte specialiserede socialområde, men det er ikke hele forklaringen på hvorfor socialområdet er så stærkt under pres. Og for det andet har man også i kommunerne sparet på det specialiseret Socialområde.

Kolding har igennem de sidste mange år sparet ekstra meget på netop Socialområdet. Det betyder Kolding kommune, er en af de kommuner r i landet som bruger færrest penge på socialområdet. Kolding ligger faktisk 40% under landsgennemsnittet.

Jeg er jeg ærlig talt trist over, at der ikke er et flertal i byrådet ikke har sikret dette løft.

Den lokale del er det mit mål at få ændret. Derfor har vi brug for en ny retning. Og en rød borgmester.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler