Kolding Netavis

Verdensarvskonference i Christiansfeld

Konferencedagen i Christiansfeld byder på et tætpakket program. Pressefoto.

Hele Nordens verdensarvssteder kommer i næste uge til Christiansfeld.

Fra den 10. til den 13. september skal over 120 deltagere fra Island, Sverige, Norge, Finland og Danmark høre om den syddanske verdensarv. Det er verdensarvsstederne Christiansfeld og Jelling, der i år er værter for Den Nordiske Verdensarvskonference.

Hvordan formidler man verdensarv i børnehøjde? Og hvordan takler man de udfordringer, der kan være, når en mindre gruppe har et særligt forhold til verdensarven? I år er det under disse temaer, at deltagerne ved årets nordiske verdensarvskonference skal diskutere, erfaringsudveksle og blive klogere.

– Det er fantastisk, at vi kan samles og erfaringsudveksle de nordiske verdensarvssteder imellem. Der er stor variation mellem stederne, men fællesnævneren er, at vi alle sammen brænder for verdensarven, fortæller Birgitte Lamp, UNESCO Site Manager og leder af Christiansfeld Centret, i en pressemeddelelse.

Konferencedagen i Christiansfeld byder på et tætpakket program med spændende oplæg og et indblik i UNESCO-byens unikke historie og lokale samarbejde. Både mellem Christiansfeld Centret og Brødremenigheden, men også i relation til byens øvrige aktører og samarbejdspartnere. Det får konferencegæsterne lov at opleve på tætteste hold, når dagen skydes i gang med oplæg og besøg på det gamle kongeslot Koldinghus med mulighed for at opleve jubilæumsudstillingen Magtens Smykker.

Frokost i historiske rammer

Desuden byder dagen på en frokost i historiske rammer på Brødremenighedens Hotel samt rundvisning i UNESCO-byen spædet op med smagsprøver på lokale specialiteter.

– Det er rigtigt vigtigt, at vi sætter fokus på verdensarven under temaet ”Din, min og vores verdensarv”. På den måde sikrer vi, at turisme, verdensarv og lokalsamfund går op i en højere helhed og styrker vores samarbejde, siger Birgitte Lamp.

Blandt oplægsholderne i Christiansfeld er bl.a. Brødremenighedens præst Jørgen Bøytler, direktøren for Thingvellir National Park Einar Á. E. Sæmundsen og Park Ranger i Ilulissat Aaron Emil Petersen.

Verdensarv i børnehøjde

Konferencens andet tema om verdensarv i børnehøjde har man allerede inden konferencen arbejdet med, hvor lærere, pædagoger og børn fra Kolding, Vejle og Billund har deltaget i projektet. Målet har været at skabe viden og indsigt i, hvordan man kan udvikle formidling gennem historie og kulturarv med børnene i fokus.

Konferencen skydes i gang mandag aften i Jernaldermiljøet i Vingsted, herefter byder dagene på spændende oplæg, praktiske workshops, lokale kulinariske oplevelser og kulturelle indslag, så deltagerne med garanti får Verdensarven helt ind under huden.

Som afslutning på konferencen skal deltagerne en tur til Vadehavet.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *