Onsdag, 13. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 14 august 2018

Et nyt forslag fra regeringen vil tvinge idrætsklubber til udlicitere cafeteriadriften til private. Gør det ikke det, mister de offentlig støtte. SF´s sydjyske folketingskandidat og byrådsmedlem kalder det gift for erhvervslivet.

Det kan være slut med, at sydjyske idrætsforeninger tjener lidt ekstra penge til klubkassen ved at sælge sandwich, kaffe og sodavand fra en cafe i deres klubhuse. Idræts- og kulturforeninger risikerer nemlig at blive ramt af et nyt forslag fra regeringen, der vil tvinge dem til at bortforpagte deres cafe- og restaurationsaktiviteter. Det skriver SF i en pressemeddelelse.

Hvis de frivillige foreninger ikke følger kravet om udlicitering i fremtiden, vil de miste deres offentlige støtte. Det er gift for det lokale foreningsliv, som er en livsnerve uden for de store byer, mener Karina Lorentzen, byrådsmedlem for SF:

- Adskillige idrætsforeninger i Kolding og overalt i Sydjylland har eget cafeteria, og de vil blive stækket af det her forslag, hvis det realiseres. Det gør det bare endnu mere surt og svært at være frivillig og skaffe penge til driften af foreningen. Samtidig tror jeg det bliver svært at finde private, der gider tage opgaven på sig – det er der simpelthen for få penge i, siger Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Minister kaldes i samråd

Hun har fået SF på Christiansborg til at indkalde indenrigsminister, Simon Emil Amitzbølle-Bille i samråd for at få ham til at svare på hvilke konsekvenser han forventer, det vil få for lokalmiljøerne.

Kirsten Normann Andersen, SFs kommunalordfører, siger:

- Regeringen har tilsyneladende ingen hæmninger, når det gælder at tilgodese det private erhvervsliv. Det er under lavmålet, at gå på strandhugst i foreningernes budgetter. Vi snakker om salget af en kold cola eller en ristet pølse i ny og næ efter et håndboldstævne om lørdagen eller hverdagens træning. Hvis driften bliver privat, betyder det forretning frem for fællesskab, og det er skidt.

Udgivet i Syddanmark
Tirsdag, 14 august 2018 14:45

Lokal fabrik lukker og slukker

Virksomheden, der har haft en stormfuld tilværelse i Lunderskov, lukker.

Daka-fabrikken i Lunderskov lukker. Årsagen angives at være mangel på blod fra døde dyr til behandling. Den kedelige nyhed om lukningen sivede ud i byen mandag. Det forlyder, at der slukkes og lukkes for sidste gang ved udgangen af september. Lukningen er bekræftet af fabrikkens ledelse, skriver netavisen Sebro Press.

Virksomheden i Lunderskov beskæftiger ved lukningen 18 medarbejdere. Nogle af dem er tilbudt arbejde på selskabets fabrik i Løsning ved Hedensted. Andre skal formentlig ud at søge andet arbejde..

Det fortælles, at Daka er oprindeligt for mange år siden er startet op i Lunderskov som en mindre destruktionsanstalt af en mand ved navn Jonas Matthiesen, og efter sigende fra en adresse på Møllegade. Dengang blev behandlingen af blodet blandt andet brugt som råvare for fremstilling af sæbe. Senere flyttede Jonas Mathiesen virksomheden uden for byen til den nuværende adresse på Dakavej, for igen senere at blive fusioneret med selskabet, som står i dag står bag virksomheden, og som nu lukker den.

Daka har gennem årene haft en noget stormfuld tilværelse i Lunderskov. Virksomheden har været både elsket og hadet. Elsket fordi det var en god og solid arbejdsplads i byen. Hadet for at sende en ubehagelig sødlig lugt ud i omgivelserne på ret store afstande. Sidstnævnte var dog et problem fabrikken kom livs, og har de seneste år været lugtefri. Virksomheden har også flere gange været ramt af brande.

Det oplyses ikke noget om, hvad det ret markante fabriksanlæg i Lunderskov fremadrettet skal anvendes til.

Udgivet i Lunderskov
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31