Connect with us

Politik

Valgplakater i Vonsild udsat for hærværk: Meldt til politiet

Offentliggjort for

den

-I de sidste dage har der været folk, som har revet valgplakater ned, og i dag blev jeg så mødt af dette syn, skriver byrådsmedlem Elvis Comic (S). Privatfoto.
-I de sidste dage har der været folk, som har revet valgplakater ned, og i dag blev jeg så mødt af dette syn, skriver byrådsmedlem Elvis Comic (S). Privatfoto.

Allerede søndag var der begået hærværk mod valgplakater. Det var på Slotssøvejen i Kolding. Nu er der også lavet hærværk mod valgplakater i Vonsild.

Det er ikke blot drengestreger. Det er hærværk. Mandag er der konstateret hærværk mod valgplakater i Vonsild. Der er malet en sort bjælke henover øjnene på personen på plakaten, der er skrevet “svin” og tegnet nazitegn.

Det er gået ud over valgplakater, der tilhører byrådsmedlem Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem Elvis Comic (S) og byrådsmedlem Tobias Jørgensen.

-Det er træls og tragisk, at der bliver skrevet svin, malet sort og tegnet nazitegn på valgplakaterne. Det er manglende respekt for demokratiet og dem, der stiller op.
Tobias K. J. Jørgensen Elvis Comic og jeg har fået vandaliseret vores plakater i et område i Vonsild. Det er fair nok at være uenige og hade valgplakater. Men dette er over grænsen.
Ja, vi kunne vælge at ryste på hovedet – men vi synes faktisk at dette er ret alvorligt og har derfor valgt at politianmelde det, oplyser Merete Due Paarup på Facebook.

Det har taget lidt tid for Socialdemokratiets Elvis Comic, at samle sig og komme med et indlæg på Facebook:

-I de sidste dage har der været folk, som har revet valgplakater ned, og i dag blev jeg så mødt af dette syn. Indrømmet. Det er ikke første gang, at jeg oplever ubehagelige ting som politiker, og man lærer også at prøve at leve med det. Jeg har både oplevet at gentagne gange få min bil punkteret, da jeg kørte med reklame på min bil – hvilket jeg af den grund har fravalgt i år – og nu at få min valgplakat overtegnet og blive kaldt for “svin.” Hvor går grænsen? Hvad bliver det næste? Er politikerleden på vej et sted hen, hvor nogle mennesker ikke har problemer med at gribe til hårde midler, og hvor “målet helliger midlet”? Det er nogle af de tanker, som jeg gør mig nu her i demokratiets måned op til kommunalvalget. Uanset hvad vil jeg ikke give op, og jeg vil til enhver tid kæmpe for en ordentlig politisk samtale, hvor vi er inkluderende og er gode til også at være uenige med hinanden. Det skylder vi hinanden og vores demokrati.

Også byrådskandidat Poul Fremmelev (S), der bor i Vonsild, er vred og skuffet over hærværket på valgplakaterne:

-Nogen har malet på flere valgplakater i Vonsild. Det er så udemokratisk som det kan være og jeg mangler ord for handlingen. Vi kandidater stiller os til rådighed for fællesskabet og så skal nogle af mine kollegaer opleve den slags. Det er bestemt ikke oplevelser som denne, der giver nye kandidater mod på politisk arbejde. Det er naturligvis anmeldt til politiet. Jeg er sikker på, at flertallet i Vonsild fordømmer den slags handlinger. Sådan opfører man sig ikke.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Politik

SF: Fantastisk aftale gør Lillebælt til marin nationalpark

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: BlumePress (Arkivfoto)

En ny aftale gør Lillebælt til marin nationalpark, stopper trawl og afsætter penge til flere stenrev. SF’s folketingsmedlem Karina Lorentzen glæder sig over at kampen for Lillebælt har båret frugt.

For et år siden stævnede lokaltvalgte Karina Lorentzen fra Kolding (SF) ud sammen med 40 andre SF’ere fra Lillebæltsområdet og det gode skib Frem for at sætte fokus på Lillebælts trængsler med klapning og iltsvind. Derfor kipper hun med flaget af en ny delaftale i finansloven, som SF er med i, og som gør Lillebælt til en marin naturpark.

-Det her er klart et skridt i den rigtige retning for et presset Lillebælt. Det sætter jo ikke en stopper for klapning og iltsvind lige med det samme, for rammen for nationalparken skal vi først diskutere. Men det kæmper vi videre for, men vi er mægtigt glade for at der kommer en park, at vi stopper det voldsomme trawlfikskeri i Bælthavet – og giver en mulighed for flere stenrev i havmiljøet, fortæller Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Der afsættes 20 mio. kroner til genetablering af stenrev.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Formandsposter i det nye byråd er blevet fordelt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Knud Erik Langhoff (C) er fra 1. januar 2022 Koldings nye borgmester. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Nu er der sat navne på formandsposterne i udvalgene i det nye byråd i Kolding Kommune.

Det nye byråd med Knud Erik Langhoff (C) som borgmester i spidsen, er klar til at trække i arbejdstøjet fra årsskiftet. Der er nemlig nu sat navne på formandsposterne i de forskellige udvalg.

Knud Erik Langhoff (C)

Knud Erik Langhoff (C) er fra 1. januar 2022 Koldings nye borgmester. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Knud Erik Langhoff er borgmester i Kolding Kommune i de næste fire år. Han er udover borgmester, også formand for økonomiudvalget.

Villy Søvndal (SF)

Villy Søvndal (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Villy Søvndal bliver formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget. Desuden bliver han næstformand for det nye udvalg “social vækst”.

Hans Holmer (SF)

Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Hans Holmer skifter formandsposten for social- og sundhedsudvalget ud med formandsposten for børne- og uddannelsesudvalget.

Jørn Chemnitz (SF)

Jørn Chemnitz (SF). Foto: BlumePress.

Jørn Chemnitz får formandsposten for et område, som han kæmper meget for – nemlig natur- miljø- og klimaudvalget. Han har i mange år været naturvejleder og naturfagskonsulent i Kolding Kommune.

Birgitte Munk Grunnet (S)

Birgitte Munk Grunnet (S). Privatfoto.

Birgitte Munk Grunnet er udover at være viceborgmester, også formand for udvalget “social bæredygtighed”. Desuden er hun næstformand i økonomiudvalget.

Filip Bekic Bladt (S)

Filip Bekic Bladt (S). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Filip Bekic Bladt får sin debut i byrådet som næstformand i natur-, miljø- og klimaudvalget.

Poul Fremmelev (S)

Poul Fremmelev (S). Privatfoto.

Tidligere medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Poul Fremmelev, bliver næstformand i sundheds- og fritidsudvalget. Desuden bliver han også næstformand i børne- og ungeudvalget.

Merete Due Paarup (R)

Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Merete Due Paarup kan sætte sig for bordenden i udvalget “bæredygtig vækst” og bliver desuden næstformand i kulturudvalget.

Søren Rasmussen (DF)

Søren Rasmussen (DF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Søren Rasmussen beholder i det nye byråd formandsposten for seniorudvalget. Desuden bliver han 2. viceborgmester, hvor han i de seneste mange år har været viceborgmester.

Jakob Ville (V)

Jakob Ville (V). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Jakob Ville bliver formand for plan-, teknik- og boligudvalg.

Eva Kjer Hansen (V)

Eva Kjer Hansen (V). Privatfoto.

Eva Kjer Hansen, der var Venstres borgmesterkandidat, kan sætte sig for bordenden i kulturudvalget, hvor hun bliver formand.

Birgitte Kragh (V)

Birgitte Kragh (V). Privatfoto.

Birgitte Kragh får formandsposten for sundheds- og fritidsudvalget. Hun bliver også næstformand i seniorudvalget.

Tobias Jørgensen (V)

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Tobias Jørgensen bliver næstformand i børne-, uddannelses- og familieudvalget.

Ole Martensen (V)

Ole Martensen (V). Privatfoto.

Ole Martensen er blevet næstformand i udvalget for bæredygtig vækst.

Iben Lehman Rasmussen (SF)

Iben Lehmann Rasmussen (SF). Foto: Navid Shaterabadi.

Iben Lehman Rasmussen får ingen formandsposter og vil være menigt medlem af en række udvalg.

Det nye byråd starter byrådsperioden fra 1. januar 2022.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Nu har byrådet konstitueret sig

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.

En konstitueringsaftale er på plads i det nye byråd i Kolding – og alle partier er med.

Samtlige partier har nu indgået en konstitueringsaftale, hvilket betyder at formands-, næstformands- og udvalgsposterne på samtlige udvalg og afledte poster, er fordelt mellem alle partier i det kommende byråd.

Konstitueringsforhandlingerne har været konstruktive og ført i en positiv stemning, oplyse den kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C) i en pressemeddelelse.

Resultatet af disse forhandlinger er, at valggruppe et (bestående af partierne Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale venstre og Det Konservative Folkeparti) har fordelt seks formandsposter imellem sig, og valggruppe to har fordelt fem formandsposter imellem sig. Hertil kommer fordeling af de afledte bestyrelsesposter, råd og nævn.

Knud Erik Langhoff fortæller til Kolding Netavis, at fordelingen er således:

DF – Seniorudvalget (Søren Rasmussen)
V – Kultur, Sundhed og fritid, Plan-Bolig- og Teknik, Børne- og Unge udvalget
SF – Natur- Miljø og Klima, Børn- Uddannelse- og Familie, Voksen- Unge- Social og arbejdsmarked
S – Social Bæredygtighed
C – Økonomiudvalget (Knud Erik Langhoff)
R – Bæredygtighed og Vækst

Spidskandidaterne fra S, SF, R og C siger i en fælles udtalelelse:

-Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at samle samtlige partier i konstitueringsforhandlingerne, og ser frem til et rigtig godt samarbejde blandt alle partier i de kommende fire år.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Her er det nye byråd

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det nyvalgte byråd. Fraværende på billedet er Molle Lykke Nielsen fra Dansk Folkeparti og Ole Alsted fra Venstre. Foto: Kolding Kommune.

Her får du et overblik over det nye byråd.

Fra årsskiftet trækker det nye byråd i arbejdstøjet. På valgnatten skabte De Konservative et flertal uden om Venstre – og DF. I stedet lavede De Konservative et flertal sammen med Socialdemokratiet, SF og De Radikale.

Onsdag er det blevet offentliggjort, at Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Birgitte Munk Grunnet, er valgt til 1. viceborgmester.

Disse 25 politikere er valgt til Kolding byråd fra 1. januar 2022

Socialdemokratiet

Birgitte Munk Grunnet

Hamlaoui Bahloul

Filip Bekic Bladt

Folmer Krogh

Poul Fremmelev

Radikale Venstre

Merete Due Paarup

Jonathan Dyring Løvbom

Det Konservative Folkeparti

Knud Erik Langhoff

Gitte Grønbæk

Freddy Christensen

SF – Socialistisk Folkeparti

Villy Søvndal

Jørn Chemnitz

Hans Holmer

Iben Lehmann Rasmussen

Dansk Folkeparti

Søren Rasmussen

Molle Lykke Nielsen

Venstre, Danmarks Liberale Parti

Eva Kjer Hansen

Jakob Ville

Ole Alsted

Birgitte Kragh

Tobias Jørgensen

Trille Nikolajsen

Ole Martensen

Jan Schjerning

Mads Kloppenborg-Skrumsager

Knud Erik Langhoff (t.v.) er udpeget som ny borgmester i Kolding kommune. Foto: Kolding Kommune.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Kolding får konservativ borgmester

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Knud Erik Langhoff fra De Konservative (i midten) er Koldings nye borgmester. Foto: Elo Christoffersen.

Et flertal uden om Eva Kjer Hansen (V) sikrede Kolding en konservativ borgmester.

Kommunalvalget i Kolding Kommune blev et sandt drama. Selv om Venstre blev det største parti, så samlede der sig et flertal uden om Venstre, således, at Knud Erik Langhoff (C), der røg ud af byrådet i 2017, er ny borgmester i Kolding.

-Jeg har kunnet samle den flok, som nu skulle samles for at få en borgmesterpost. Det er det, jeg har sagt under hele valgkampen. Vi går til valg på at sætte os for bordenden og samle partier til et bredt samarbejde, siger Knud Erik Langhoff til tv2.dk.

De Konservative har indgået aftalen med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Konstitueringen bygger på de fem mandater, der tilfaldt Socialdemokratiet; 2 fra Radikale Venstre, 4 fra Socialistisk Folkeparti og 3 fra Konservativt Folkeparti. Tilsammen giver det et flertal på 14 ud af 25 mulige.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler