Valg: Udsatte blev cyklet til stemmested i rickshaws

Mandag 27. maj 2019 06:52 1138
Tobias Jørgensen (V), Karina Adsbøl (DF) og Karina Lorentzen (SF) trampede i pedalerne på de rickshaws, som de havde lånt til lejligheden og som kunne transportere to personer ad gangen. Privatfoto. Tobias Jørgensen (V), Karina Adsbøl (DF) og Karina Lorentzen (SF) trampede i pedalerne på de rickshaws, som de havde lånt til lejligheden og som kunne transportere to personer ad gangen. Privatfoto.

Tre politikere cyklede udsatte fra Folkekøkkenet til EP-valgurnerne i Kolding den 26. maj, da danskerne skulle stemme til Europaparlamentsvalget.

Mens valgdeltagelsen ved Europaparlamentsvalget boomede, cyklede tre politikere brugere fra værestedet Folkekøkkenet til stemmeurnerne. Det var Tobias Jørgensen (V), Karina Adsbøl (DF) og Karina Lorentzen (SF) der trampede i pedalerne på de rickshaws, som de havde lånt til lejligheden og som kunne transportere to personer ad gangen.

I første omgang gik turen til IBC, hvor der skulle stemmes:

- En af dem stod uden fast bopæl og havde derfor ikke fået sit valgkort. Hun var ikke klar over, at der kunne stemmes med ID alene, så her blev der da sat en stemme, som måske ellers var gået til spilde, siger en tilfreds folketingskandidat, Karina Lorentzen (SF), i en pressemeddelelse.

Bagefter nappede folketingskandidaterne en kop kaffe med brugerne fra Folkekøkkenet:

- Det var en positiv oplevelse, griner Karina Adsbøl, folketingskandidat (DF).

- Godt, det var en elcykel, for ellers havde det da taget pusten fra mig. Men dejligt at få muligheden for at tale nogle af brugerne om de hverdagsproblemer, som de oplever, fortsætter hun.

Også Tobias Jørgensen, folketingskandidat (V) havde en god oplevelse:

- Folk, der kommer på væresteder har jo også holdninger, og det er vigtigt, at de også deltager i demokratiet. Desværre har tidligere undersøgelser vist, at de godt kan finde på at undlade at stemme, og det er jo ærgerligt. Nu gav vi et lille bidrag til, at nogle kom afsted og det er da dejligt, siger han.

Tags