Kolding Netavis

Væresteder har startet en kontrolleret genåbning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding

Kolding Kommune startede fredag en stille og kontrolleret genåbning af væresteder. Brugerne har massivt brug for at komme ud af isolationen, lyder det.

Siden statsministeren lukkede landet ned i midten af marts, har Kolding Kommunes væresteder i store træk været lukket ned.

Men nu begynder kommunen at åbne tre væresteder op, Vækststedet, Kulturhuset og De Frie Fugle. De tre væresteder er henvendt til borgere, der på den ene eller anden måde har brug for støtte til at få en hverdag til at fungere.

– Vi begynder med en lille lempelse i nedlukningen, da mange af vores brugere af husene fortæller os, at de oplever, at de får det tiltagende dårligt. Det kan være tankemylder, tiltagende negative stemmer, angst for ensomhed og tilbagefald i gamle vaner med for meget alkohol og den slags, siger Lena Schødt Sørensen, der er leder af Vækststedet og Kulturhuset.

Hun forklarer, at der vil blive sat et stort 6×8 meter telt op uden for, så medarbejdere og borgere ikke skal ind på selve værestedet, men kan være udenfor. Lena Schødt Sørensen understreger, at alle aktiviteter vil foregå udendørs med stor hensyntagen til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

– Hverdagen for borgerne bliver langt mere struktureret og kontrolleret end den hverdag, vi kendte inden Covid 19, siger Lena Schødt Sørensen.

Genåbningen er sikker for borgere og medarbejdere

Bettina Brøndsted, der er social- og handicapchef i Kolding Kommune, forklarer, at genåbningen af Vækststedet og Kulturhuset sker langsomt og meget kontrolleret.

– Den nænsomme genåbning af værestederne foregår meget kontrolleret, og der vil være et stort fokus på rengøring, hygiejne, afstand og alle de andre anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, siger Bettina Brøndsted og uddyber, at man læner sig meget op ad de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen er kommet med i forbindelse med, at daginstitutioner og skolers mindste klasser åbnede efter påske.

– Genåbningen er også en erkendelse af, at borgere, der bruger disse væresteder, har brug for at komme dertil for at få en hverdag til at fungere. Nu har de været isoleret i lang tid, og for mange af dem skaber det massive udfordringer, slutter Bettina Brøndsted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel