Værdigt punktum for DM i ridebanespringning

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Benedikte Rie Truelsen vandt DRF-mesterskabet for U25, der blev afviklet for første gang i fjor. Her er hun i flot stil over vandspringet på Cassina. Pressefoto.

Efter 12 år takker Absolute Horses af som arrangør af DM i ridebanespringning.

Når DM i ridebanespringning løber af stablen fra den 27. april på Tågerup, vest for Stepping, bliver det sidste gang, at Absolute Horses står bag arrangementet.

I år er der en rekordstor præmie på 75.000 kroner til vinderen af Danmarksmesterskabet for senior.

-Der er aldrig før set så høj en præmie, så vi mener, at vi med den sætter er værdigt punktum ved vores afskedsstævne, siger Christian Schou, der sammen med broderen Andreas lægger arealer til mesterskabet.

Til sølv- og bronzemedaljetagerne er der 25.000 og 10.000 kroner. Til sammenligning kan nævnes, at sidste års mester fik 30.000 kr.

Fire mesterskaber

Stævnet finder sted fra den 27. april til og med den 1. maj. Og det er ikke kun senior-rytterne, der skal i ilden. Der kåres hele fire mestre. Der afvikles nemlig også Agria DRF-mesterskaber for U18-, U21- og U25-ryttere.

Det er anden gang, der gennemføres springmesterskab for U25-ryttere. Det blev indført som noget nyt i fjor i et forsøg på at fastholde ryttere, som synes springet fra U21 til senior er for stort.

Uden restriktioner

De sidste to år har været med forhindringer for mesterskabsstævnerne hos Absolute Horses. I 2020 blev stævnet flyttet fra juni til august på grund af Corona-pandemien, og alligevel måtte stævnet afvikles uden tilskuere. I fjor lå stævnet også i august. Det var med tilskuere, men med krav om Corona-pas og masser af håndsprit.

-Vi glæder os til et stævne uden restriktioner. Vi glæder os til at se en masse ryttere og tilskuere. Vi holder rytterfest fredag aften med tre retters menu, underholdning og musik, fortæller Christian Schou.

Tidligt på sæsonen

Mesterskabsstævnerne har de andre år ligget senere på sæsonen. Men det er ifølge Christian Schou et fælles ønske fra Absolute Horses og landstræner Bo K. Møller, at stævnet ligger på tidligt i år.

Når stævnet ligger så sent som f.eks. i fjor, så er alle udtagelser til nationsspringning, internationale mesterskaber m.m. overstået, siger han. Så er der nogen, der vælger DM fra. Det så vi i fjor. Nu gælder det om at være i form og vise, hvad man kan, hvis man vil være med i udtagelserne. Det er ekstra spændende, fordi der jo er VM i Danmark i år. Det er i Herning til august.

Flere klasser

Det er ikke kun mesterskabsklasserne, der fylder de fem dage, stævnet varer. Der er klasser for fem-, seks- og syv-års heste. Og der er almindelige springklasser helt ned LA, som er 115 cm.

Mesterskabsrytterne har mulighed for at have deres ungheste og andre ikke så øvede heste med, men også ryttere, der ikke er så rutinerede, får mulighed for at være med, siger Christian Schou. Det er selvfølgeligt dyrere end et almindeligt stævne, fordi der er krav om at man har opstaldning på stedet. Men det er også en oplevelse at være med til så stort et arrangement, at ride på en international bane og mærke stemningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel