Connect with us

Erhverv

Uvildig finansiel rådgiver rykker endnu tættere på Beierholm

Offentliggjort for

den

Administrerende direktør i Beierholm, Søren V. Pedersen. Pressefoto.
Administrerende direktør i Beierholm, Søren V. Pedersen. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den succesfulde finansielle rådgivningsvirksomhed Uvildige.dk skifter nu navn til Beierholm Finansiel Rådgivning.

Det sker som et led i Beierholms konsolidering inden for finansiel rådgivning af mindre og mellemstore virksomheder.

I 2016 opkøbte revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm den frække dreng i klassen inden for finansiel rådgivning, Uvildige.dk.

I dag kan både Beierholm og Uvildige.dk se tilbage på fem hektiske år med markant vækst inden for finansielle rådgivningsydelser. Uvildige.dk er vokset fra ni til 15 medarbejdere og servicerer i dag et stort antal kunder – både selvstændigt og i regi af Beierholm:

-Uvildige.dk har været et godt bekendtskab for os i Beierholm. De har haft stor succes med at være uvildig økonomisk rådgiver for både private og virksomheder, og de har været med til at booste vores vækst inden for finansiel rådgivning de seneste år. Samtidig har de været med til at understøtte vores DNA – at vi som revisions- og rådgivningsvirksomhed er uafhængige i vores rådgivning. Vi er kundens dedikerede rådgiver og er jo ganske enkelt sat i verden for at tilgodese den enkelte virksomhed bedst muligt, fortæller administrerende direktør Søren V. Pedersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Nu mener vi – efter fem år som en del af Beierholm-familien – at det er naturligt, at vi får det samme familienavn. Derfor skifter Uvildige.dk navn, og vi lægger samtidig nogle eksisterende funktioner sammen – alt sammen under navnet Beierholm Finansiel Rådgivning. På den måde styrker vi et i forvejen stærkt finansielt rådgivningsben – foreløbig med afdelinger i Holstebro, Kolding, København, Næstved, Aalborg og Aarhus.

Finansiel rådgivning en efterspurgt vare

Beierholm er i dag Danmarks største inden for revision målt på antallet af afleverede årsregnskaber, og Beierholm har mere end nogen fat i den brede del af erhvervslivet, der er præget af de mindre- og mellemstore virksomheder.

Her er finansiel rådgivning i stigende grad blevet en efterspurgt vare:

-Kompleksiteten inden for den finansielle verden er steget markant i løbet af de sidste 5-10 år. Samtidig er der sket en professionalisering af mange af de mindre og mellemstore virksomheder, og denne kombination gør, at finansiel rådgivning nu også efterspørges i stor stil blandt disse virksomheder. Derfor er det i min optik helt oplagt, at vi i regi af Beierholm udbygger dette område yderligere, siger Hans Peter Christensen, der stiftede Uvildige.dk ovenpå finanskrisen i 2009.

Han siger supplerende, at den finansielle rådgivning vil komme endnu mere på virksomhedernes dagsorden i de kommende år, hvor han forventer et vendepunkt i relation til blandt andet renteudvikling, inflation m.v. Derfor mener Hans Peter Christensen, at timingen for overgangen til Beierholm Finansiel Rådgivning er helt perfekt:

-Med det nye setup står vi godt rustet til at imødekomme kundernes behov for uvildig rådgivning i fremtiden. Det har været en fantastisk rejse sammen med Beierholm indtil videre, og jeg er sikker på, at vi sammen kommer til at øge antallet af medarbejdere og antallet af lokationer i Danmark i den kommende tid, slutter han.

Navneskiftet til Beierholm Finansiel Rådgivning sker med virkning fra 3. maj.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Erhverv

Hoteldirektør: -Coronapas skaber tryghed

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra fredag morgen skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet. Foto: Hotel Koldingfjord.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Både medarbejdere og gæster skal kunne fremvise et gyldigt coronapas på Hotel Koldingfjord.

Fra fredag morgen skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet.

-Vi passer på hinanden og vores gæster. Det skal være så trygt som overhovedet muligt at besøge og arbejde på Hotel Koldingfjord, og coronapasset er et oplagt element, vi tager i brug nu, fortæller Hotel Koldingfjords administrerende direktør, Peder J. Madsen.

Også gæsternes coronapas skal vises lidt oftere fremover. Reglerne bliver ændret, så alle forsamlinger med over 100 deltagere nu skal vise coronapas. I forvejen er der krav om coronapas ved besøg i hotellets restaurant og café.

-Jeg ser de nye tiltag som et klart signal om, at danskerne fortsat trygt kan samles til møder, konferencer og selskaber. Vi skal naturligvis tage hensyn og hjælpe hinanden, men vi skal ikke bliver unødigt nervøse, slutter Peder J. Madsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Elektronikkæde i Kolding forventer ikke at tjene penge på Black Friday

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Med tilbud til kostpris giver second-hand-elektronikkæden GreenMind koldingenserne et alternativ til at købe ny og miljøbelastende elektronik på Black Friday. Foto: PR.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Med tilbud til kostpris giver second-hand-elektronikkæden GreenMind koldingenserne et alternativ til at købe ny og miljøbelastende elektronik på Black Friday. Stifter forventer, at tiltaget får resultatet til at gå i nul.

COVID-19-restriktionerne var i 2020 blandt årsagerne til, at Black Friday mange steder blev til Black Week.

Mens salget på selve Black Friday faldt med fjorten procent sammenlignet med 2019, steg hele ugens salg, ifølge Nets, med ni procent sammenlignet med samme uge i 2019, og PostNord havde en vækst i pakkemængden på op mod 50 procent.

Den udvikling har fået second-hand-elektronikkæden GreenMind til at tage et drastisk skridt til glæde for såvel miljøet som koldingenserne.

-Vi har tænkt meget over, hvordan vi skal gribe den her dag an, fordi vi jo på ingen måde ønsker at opfordre til overforbrug. Faktum er dog, at tilbuddene er der, men ved selv at lave attraktive tilbud kan vi være med til at få forbrugerne til at træffe et miljørigtigt valg ved at købe elektronik, der er brugt, så der ikke skal produceres nye varer, siger Brian Funch, der er partner og stifter af GreenMind, og understreger:

-Vi har faktisk besluttet os for at køre med tilbudspriser, som reelt betyder, at vi sandsynligvis ikke får overskud på Black Friday.

Det er ikke småpenge, som den idealistiske stifter vinker farvel til. Når danskerne udnytter de mange gode tilbud, er elektronik nemlig kun overgået af tøj og sko på indkøbslisten. Inden Black Friday 2020 viste en YouGov-undersøgelse, at 44 procent af danskerne ville gå efter et nyt elektronisk udstyr på Black Friday.

Bedre garanti på gammelt end nyt

For at sætte fokus på det ekstraordinære forbrug, som generelt følger med Black Friday, har GreenMind valgt at kalde deres pendant til Black Friday for den mundrette danske betegnelse Sort Fredag. Og for at tilbyde kunderne et på alle parametre attraktivt alternativ til de fabriksnye produkter er elektronikken fra GreenMind udstyret med en ekstraordinær garanti.

-Fra et klimamæssigt synspunkt er det en sort dag, men ved at give tre års garanti, hvilket er et år længere, end hvad man normalt får, når man køber nyt elektronikudstyr, stiller vi forbrugerne bedre, hvis uheldet er ude, end hvis de køber nyt. Vi håber, at det kan være med til at få flere til at vælge den mere bæredygtige løsning, som brugt elektronik unægtelig er, siger Brian Funch.

Tilbuddene, der skal få forbrugerne til at træffe det miljørigtige valg, gælder fra fredag den 26. november til søndag den 28. november hos GreenMind.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Kolding-producent fastholder succeskurs med bæredygtighed

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Dronefoto af Alfix’ produktions- og kontorfaciliteter i Kolding. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Alfix har særligt det seneste årti satset stort på bæredygtige initiativer ved produktions- og administrationsfaciliteterne i Kolding.

Dansk ejerskab og produktion, bundsolide produkter og professionel byggeteknisk vejledning er vigtige ingredienser, hvis man vil have succes som byggematerialeproducent og -leverandør på det danske marked anno 2021 – men det kan ikke stå alene, skriver Alfix i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed bliver i stigende grad et krav og konkurrenceparameter, hvad enten materialerne skal indgå i mindre boliger eller større miljøcertificerede byggeprojekter.

Kortrejste kilometer gavner klimaregnskabet

I mere end 20 år har Alfix, der en af Nordens førende producenter af bl.a. spartelmasse, fliseklæber og facadepuds, arbejdet aktivt med bæredygtige initiativer. Implementeringen af miljøhandlingsplanerne har løbende fundet sted på tværs af organisationen, der holder til i Kolding, og som fordeler sig på hhv. laboratorium, produktion, lager, salg samt administration.

Det mangefacetterede arbejde med miljø og arbejdsmiljø førte bl.a. til tildelingen af Byggeriets Miljøpris i 2012.

Direktør Anders Bertelsen Toft fortæller om virksomhedens bæredygtighedsrejse:

-Som dansk materialeproducent ønsker vi at tage et aktivt medansvar for byggeriets grønne omstilling samt at leve op til vores kunders stigende efterspørgsel på mere miljøvenlige løsninger. Forhåbentlig kan vi også inspirere andre aktører på tværs af branchens værdikæde til flere bæredygtige aktiviteter i et hurtigere tempo. Det skylder vi de kommende generationer. Generelt er vi meget opmærksomme på at tænke i et totalperspektiv i vores forretning, så vi inddrager alt fra emballage og indkøb af råvarer til ansvarlig affaldssortering og drift af fabrikken, siger han og uddyber:

-Vi har mere end 60 miljøvaredeklarationer, også kaldet EPD’er, på vores produkter, ligesom langt størstedelen bærer EMICODE-certificeringen EC1 PLUS, som tildeles produkter med meget lav emission. Fra vores fabrik i Kolding leverer vi primært til Danmark, Sverige og Norge, og her ved vi, at såkaldt kortrejste kilometer gør en stor forskel for vores kunder og samarbejdspartnere. Det indebærer nemlig, at vi er tæt på de skandinaviske byggepladser. Der er ikke langt fra fabrikken ud til håndværkerne med de relativt tunge produkter, hvilket er et plus for byggeprojekternes samlede klimaregnskab. Samtidig udtrykker kunderne, at de lægger vægt på at støtte de lokale og regionale producenter på markedet, så nærhedsprincippet har også en mere værdimæssig og emotionel karakter.

Effektiv genanvendelsesordning

Alfix-medarbejderne har engageret budt ind med bæredygtige ideer, såsom etableringen af en blomstereng på virksomhedens matrikel til gavn for den lokale biodiversitet. I det hele taget bidrager bæredygtighedstiltagene til, at hele holdet arbejder for endnu mere bæredygtig slagkraft i markedet.

Et godt eksempel er den omfattende affaldssorteringsordning, som blev introduceret ved indgangen til 2021 i samarbejde med miljøvirksomheden Marius Pedersen. Ordningen omfatter sortering på både laboratorierne, kantinen, kontorerne og fabrikken, hvor medarbejderne minutiøst sorterer affaldet til gavn for miljøet.

Kim Mathiasen, der er Innovationsleder hos Alfix, forklarer:

-Ordningen har for alvor fået luft under vingerne, og pt. formår vi at genanvende ca. 93% af vores affald fra fabrikken. Det er ganske meget set i forhold til EU’s nye affaldsdirektiv, hvor det generelle krav til genanvendelse ligger på 65% i 2035. Vores mission er at bidrage til så meget genbrug, som overhovedet muligt. Af samme årsag introducerede vi for syv år siden facadepuds- og malingprodukter i emballage af genanvendt plast samt sække- og poseemballage i særlig miljøvenlig papirkvalitet. Men rejsen er ikke slut. Vi arbejder fortsat med nye spændende tiltag frem mod det udvidede producentansvar for emballage i 2025, hvor man som producent i EU får ansvaret for, at virksomhedens produktemballage kan håndteres og genanvendes i den kollektive affaldsordning.

100% grøn vindstrøm til fabrikken

I tillæg til det øgede fokus på affaldshåndtering har Alfix tilvalgt 100% grøn vindstrøm til fabrikken. Anders Bertelsen Toft fortæller uddybende om processen:

-For at kunne indfri vores bæredygtige målsætninger er det afgørende, at vi arbejder strategisk og holistisk. Det gælder både på den korte bane i forhold til optimering af vores produktionsprocesser med genanvendelse af eks. renseråvarer samt minimering af forbruget på el, vand og varme. Men også på den lange bane med at udvikle nye, innovative og mere bæredygtige løsninger. I 2019 indgik vi derfor en aftale med Scanenergi, hvilket betyder, at vores el-indkøb består af 100% vedvarende og CO2-neutral vindmøllestrøm. Siden 2020 har Ørsted ligeledes leveret bionaturgas til fabrikken, hvilket isoleret set har resulteret i en CO2-reduktion hos Alfix på 10%.

Første spadestik til nyt miljøcertificeret distributionscenter

Alfix har taget op til flere syvmileskridt siden påbegyndelsen af bæredygtighedsrejsen i år 2000. Ifølge Anders Bertelsen Toft er det imidlertid kun de første skridt på en vigtig rejse, der skal fortsætte, og han løfter gerne sløret for et af de vigtigste kommende tiltag:

-Vi har hele tiden fokus på at minimere vores miljømæssige aftryk. Et vigtigt eksempel er udvidelsen af vores fabrik i Kolding, hvor vi inden længe kan tage første spadestik til et miljøcertificeret udleveringslager, der bliver DGNB-certificeret. Ligeledes arbejder vi strategisk med udvalgte verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor vi kobler verdensmålene og konkrete delmål sammen med vores igangværende strategiplan. Dette tvinger os på en god måde til at indtænke bæredygtighed i alle vores aktiviteter. Det er en spændende rejse, der ligesom de innovative processer aldrig slutter, da vi altid kan forbedre os løbende, slutter han.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Ungdomshold for spillere med handicap får donation fra Bilka

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses Morten Gamborg, personalechef, og Morten Post Pedersen fra Seest Boldklub, da donationsknappen på flaskeautomaten blev indviet i juni 2020. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er tredje gang, at Seest Boldklub modtager pantdonationerne. Nu er beløbet opgjort – og hver krone, som kunderne har doneret, har Bilka fordoblet.

’Fodbold med plads til alle’ er mottoet hos Seest Boldklub. Og med ét tryk på pantknappen i Bilka Kolding, er du med til at støtte Seest Boldklub og deres tre fodboldshold for børn og unge med handicap.

Det er der rigtig mange Bilka-kunder, der har gjort siden foråret 2020, hvor det blev muligt at donere panten fra tomme sodavandsflasker, øldåser og juiceflasker.

Nu er beløbet gjort op, og det er tredje gang, at Seest Boldklub modtager pantdonation fra Bilka Kolding. Bilka har fordoblet det indsamlede beløb, så der samlet doneres 13.474 kroner til Seest Boldklub.

Donationerne er gået som tilskud til, at klubben har kunne købe nyt spillertøj og træningstøj til klubbens Special Olympic-hold, der er et hold for unge med udviklingshandicap, og CP-hold for unge med cerebral parese, der giver funktionsnedsættelser blandt andet i arme og ben.

Morten Pedersen, der er formand for fodboldafdelingen i Seest Boldklub, fortæller, at det betyder rigtig meget for spillerne, at de nu har fået nyt tøj. Klubben havde ikke haft mulighed for at købe nyt spiller- og træningstøj til dem uden pantdonationerne.

-De er helt utroligt glade for at have fået nyt fodboldtøj! Det giver dem en anden følelse at optræde i klubfarverne. Det føles som et kæmpe skulderklap at få den donation, fordi det er en måde at anerkende vores arbejde på. Og det understreger, at fodbold er for alle, fortæller Morten Pedersen, der også gerne vil hylde de trænere, der gør en kæmpe indsats for at skabe gode rammer for alle vores spillere.

Ekstraordinært godt arbejde

Sektionschef i Bilka Kolding, Thomas Vejlgaard Kristiansen, fortæller, at det var en af deres medarbejdere, der foreslog, at pantdonationerne skulle gå til Seest Boldklub, fordi hun har et barn, der spiller fodbold i klubben.

-Seest Boldklub gør et ekstraordinært godt arbejde for børn og unge, der har et handicap, og det vil vi gerne støtte. Vi har et radiospot kørende i varehuset, der fortæller, at man kan donere sin pant til Seest Boldklub, og vi har fået flere positive reaktioner, når kunderne hører det. Jeg ved også, at spillerne og trænerne bliver stolte og glade, når de handler her i Bilka Kolding, og de hører deres klub bliver nævnt i højtalerne, siger Thomas Vejlgaard Kristiansen, der er sektionschef i Bilka Kolding.

-Det betyder meget for os i Bilka Kolding, at vi tager del i lokalsamfundet og giver noget tilbage til gode formål. Derfor er vi er stolte over, at vores kunder har doneret deres pant til Seest Boldklub, og at Bilka så har fordoblet beløbet, så vi sammen kan støtte gode formål lokalt, fortæller Thomas Vejlgaard Kristiansen.

Hvis du også vil støtte Seest Boldklub, så kan du fortsat donere din pant ved at trykke på donationspantknappen i Bilka Kolding.

Afregnes to gange om året

Pantdonationerne fra kunderne bliver afregnet to gange årligt – i april og oktober. Fra april til september har Bilkas kunder doneret 126.755,5 kroner til forskellige lokale foreninger i hele landet. Det beløb har Bilka fordoblet, så der samlet er blevet doneret 253.511 kroner i denne omgang.

I Bilka Kolding har kunderne i perioden doneret 6.737 kroner, hvilket Bilka har fordoblet, så den samlede donation til Seest Boldklub er på 13.474 kroner.

Den næste runde vil blive opgjort i april 2022.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Kolding Havn får 7,2 mio. kr. til landstrøm

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Havnen er allerede i gang med den endelige udformning af de store el-projekter. Foto: Kolding Havn.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Knap en tredjedel af finanslovens grønne havnepulje går til Kolding.

Kolding Havn har en grøn strategi med det afgørende mål, at havnen er CO2-neutral i 2030.

Den måske væsentligste indsats for en endnu mere grøn erhvervshavn i Kolding er etablering af ”landstrøm”, så skibe i havn kan tilsluttes klima- og miljøvenlig strøm fra land og dermed undgå udledning fra skibets egne motorer under opholdet i havnen.

25 mio. på finansloven

På finansloven 2021 var der afsat kr. 25 mio. som tilskud til en fortsat grøn indsats i danske erhvervshavne – elleve havne havde søgt om tilskud fra puljen med forskellige projekter.

Derfor var det måske også lidt overraskende at hele 7,2 mio. går til havnen i Kolding – eller næsten en tredjedel af det samlede beløb.

På selv samme dag, som bevillingen blev offentliggjort, mødte transportminister Benny Engelbrecht op på havnen for at ønske til lykke med det grønne projekt og tilskuddet fra finansloven.

Projektet på havnen

Kolding Havn har været ihærdig med ansøgningsprocessen, hvor havnens Teknik- og Miljøansvarlige Niels-Christian Porskjær, i samarbejde med COWI, har stået for ansøgningen, som er ganske kompleks.

Formanden for havnebestyrelsen Tobias K. J. Jørgensen siger om projektet med landstrøm:

-Det er et vigtigt strategisk skridt for Kolding Havn, som nu kan realiseres – vi har fra havnens side været meget aktive i denne sag og det har båret frugt, fortæller bestyrelsesformanden og fortsætter:

-Vi har allerede en udvidet strømforsyning til havnen på tegnebrættet – foruden landstrøm til skibe arbejder vi også med en generel elektrificering, hvor f.eks. havnens store kraner efterhånden udskiftes til el-drift. Det er ikke nogen ”gavebod” med de 7,2 mio. kr. – det forpligter havnen til at realisere projekter, som samlet kan løbe op i 15 – 20 mio. kr. over de næste par år.

Realisering fra 2022

Havnen er allerede i gang med den endelige udformning af de store el-projekter og fra næste år kan realisering af projekterne påbegyndes – til glæde for det lokale miljø med stærk reduktion af udledning fra skibenes motorer af CO2, SO2 og NOx når de er i havn.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis3 dage siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup3 dage siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik5 dage siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding2 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

Vamdrup Specialoptik har modtaget cirka 2.200 aflagte briller fra byens borgere som led i den årlige Verdens Synsdags-indsamling. Pressefoto.
Vamdrup5 dage siden

Rekordindsamling hos butik i Vamdrup

Treldevej, Fredericia. Foto: Luftfoto Danmark.
Kolding5 dage siden

Kolding-ejendomsmægler skal sælge byggegrunde for statens ejendomsselskab

Letpåklædte dansepiger i teaterstykket "1929- En gangstermusical". Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Gangstere og letpåklædte dansepiger

To biler ramte hinanden på Industrivej i Vamdrup. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Frontalt sammenstød i Vamdrup

Alfabo vil gerne rive højhuset ned og bygge nye boliger. Foto: Alfabo.
Kolding3 uger siden

Boligselskab vil søge om, at få lov til at rive højhus ned

Både Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF) går efter borgmesterposten i Kolding Kommune. Pressefoto.
Politik3 uger siden

Odds: Vinder Eva over Villy?

Reklame

Tags

november 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Populære artikler