Universitet ansætter ny institutleder

Lørdag 30. maj 2020 07:07 365
Steffen Korsgaard er blevet udpeget som institutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU. Foto: SDU. Steffen Korsgaard er blevet udpeget som institutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU. Foto: SDU.

SDU's Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse får ny leder.

Steffen Korsgaard starter 1. september som institutleder på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet, SDU.

Den nye institutleder er professor MSO i entreprenørskab og leder af en af instituttets forskningsgrupper, så det er altså et velkendt ansigt, der fremover skal stå i spidsen for instituttet. Steffen Korsgaard rykkede til SDU i 2017, og han var forinden ansat på Aarhus Universitet i perioden fra 2005-2017.

I sin nye stilling kommer han til at lede et institut med ca. 80 medarbejdere og forsknings- og uddannelsesaktiviteter i Kolding, Sønderborg og Slagelse, oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Samspil med erhvervslivet

Steffen Korsgaard ser frem til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, hvor der er kort vej fra forskning og uddannelse til praksis.

- Jeg glæder mig til at bygge videre på instituttets stærke kultur og forskningsmæssige styrker. Vi er et meget erhvervsrettet og udadvendt institut, og vi bedriver mange forskningsprojekter i tæt samarbejde med erhvervslivet. Det skal vi værne om, og vi skal også turde tage vores uddannelses- og forskningsaktiviteter i nye retninger, så studerende og samarbejdspartnere fortsat har lyst til at tage del i initiativerne, siger Steffen Korsgaard og tilføjer:

- Endelig glæder jeg mig især over, at jeg skal løfte opgaven sammen med instituttets fantastiske og engagerede kolleger. Min vigtigste opgave er derfor at skabe rammerne for, at de kan lykkes med deres forskning og undervisning, siger han.

Visionær og engageret leder

Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse hører til på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor dekan Jens Ringsmose ser frem til samarbejdet med den nye institutleder.

- Med Steffen Korsgaard får instituttet en meget visionær, kompetent og engageret leder. Han har ambitionerne og evnerne til at føre instituttet godt videre, og jeg er sikker på, at han vil bidrage til at få bragt viden, ideer og løsninger i spil til gavn for samarbejdspartnere i erhvervslivet og det omkringliggende samfund. Det har instituttet allerede en stærk tradition for, så der er et solidt fundament at føre relevansaktiviteterne videre på, siger Jens Ringsmose.

Han retter også en stor tak for en forbilledlig indsats til den nuværende institutleder Ann Clarke, der efter syv år på posten som instituttets leder nu ønsker at hellige sig sin forskning samme sted.

Fakta

Steffen Korsgaard er professor MSO, og han har i halvandet år været en del af instituttets ledelsesgruppe som leder af forskningsgruppen ”Entreprenørskab og Organisation”, der bl.a. har fokus på iværksætteri samt ledelse og vækst i små og mellemstore virksomheder. I sin forskning beskæftiger Steffen Korsgaard sig med entreprenørskab som en drivkraft for regional udvikling og social innovation.

Tags