Kolding Netavis

Ungeråd på vej

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

På Danmarks største vælgermøde for unge markerede de unge, at de ønsker mere indflydelse og mangler et talerør til politikerne. Det har jeg også efterlyst længe Fx grotesk at vi har et fælles elevråd – som vi aldrig er i dialog med.

Nu er processen igang og de unge er i arbejdstøjet i færd med at komme med deres bud på hvordan et Ungeråd kan etableres, hvordan det skal organiseres, hvem der skal repræsenteres, hvordan aktiveres det og i det hele taget sikre det bliver mange unges råd.

Demokrati for unge er helt centralt – dels fordi vi reelt gerne vil have deres meninger, ideer og input og dels som led i en demokratisk dannelse. De skal opleve at demokratiet dur!

Vi lytter og er klar til at byde ideerne velkommen fra høringsret til indstillingspligt fra dialogmøder til budget til Ungerådet – men mest af alt reel indflydelse. Vi vil have verdens bedste folkeskole, vi vil være studieby i særklasse, vi vil være attraktiv by at være ung i og vi vil rigtig rigtige meget mere for de unge – og dét skal vi bruge de unge aktivt til at skabe.

Vi skal have høje ambitioner og tage børn og unge alvorligt. Det er demokratiets byggesten og demokratisk dannelse i praksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *