Connect with us

Danmark

Undgå ekstraregning: 1. juli træder nye momsregler i kraft

Offentliggjort for

den

Fra 1. juli skal der betales moms af alle varer, der bliver købt på nettet i lande uden for EU. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fra 1. juli skal der betales moms af alle varer, der bliver købt på nettet i lande uden for EU. Hold øje med prisen, inden du bestiller, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.

Den 1. juli bliver det dyrere at købe billige varer på nettet i lande uden for EU som eksempelvis Kina.

Den såkaldte bagatelgrænse på 80 kroner forsvinder, og det betyder, at varer under 80 kroner købt på nettet uden for EU fremover bliver pålagt moms på lige fod med varer over 80 kroner.

De nye momsregler er en del af EU’s nye e-handelspakke, en aftale, som alle lande i EU er blevet enige om. Reglerne skal bl.a. være med til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og uden for EU.

Mange danskere ved ikke bagatelgrænsen forsvinder

I en rundspørge fra april, som YouGov har gennemført på vegne af Toldstyrelsen, var knap 8 ud af 10 danskere ikke er klar over, at bagatelgrænsen forsvinder 1.juli, og de risikerer derfor at få en uventet ekstraregning på deres netkøb.

Fra midten af maj har Toldstyrelsen skruet op for vejledningen med en oplysningskampagne på bl.a. sociale medier og tv.

-På hjemmesiden undgåprischok.dk kan forbrugere læse mere om de nye momsregler. Det er ærgerligt at stå med en ekstraregning, hvis man tror, man har gjort en god handel, så hold øje med varens pris, inden du trykker på køb i netbutikker uden for EU, lyder det fra Annette Høve Nielsen, der er funktionsleder i Toldstyrelsen og leder for de toldere, der kontrollerer de pakker, som hver dag lander med fragtfly i Københavns Lufthavn.

Selv om der stadig er over en uge til 1. juli, er pakker fra lande uden for EU ofte længe undervejs, og da moms bliver beregnet fra ankomsttidspunktet, kan varer købt før 1. juli alligevel ende med at blive pålagt moms.

-Særligt pakker fra Asien kan tit være flere uger undervejs, fra man har bestilt, til man modtager sin pakke, og hvis pakken først ankommer efter 1. juli, skal man betale efter de nye momsregler, slutter Annette Høve Nielsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Danmark

Nu bliver Frøken Klokken tavs

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 30. november bliver Frøken Klokkens sidste arbejdsdag hos TDC NET. Fra 1970 og frem til 30. november i år har stemmen hos Frøken Klokken tilhørt Marianne Germer. Foto: ENIGMA - museum for post, tele og kommunikation.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Efter 82 år er en æra slut. Frøken Klokken tages ud af drift.

Den 30. november bliver Frøken Klokkens sidste arbejdsdag hos TDC NET. I 82 år har hun troligt forsynet danskerne med præcise klokkeslæt, og alene det første år blev der ringet 11,6 millioner gange til Frøken Klokken.

Det er siden da faldet betragteligt, og i dag er antallet af opkald en fjerdedel af, hvad det var for blot fire år siden. Dette afspejler den digitale udvikling, hvor brugen af telefonservices over fastnettet er blevet erstattet af andre muligheder.

Derfor har TDC NET valgt at sende tjenesten på en velfortjent pension ved udgangen af november i år, skriver TDC i en pressemeddelelse:

-Som en naturlig følge af den digitale udvikling er der i dag en række telefonservices, der ikke bliver brugt i lige så høj grad som tidligere, og som har et højt strømforbrug. Det gælder blandt andet Frøken Klokken. Antallet af brugere på tjenesten har været stødt faldende over de seneste år, da funktionaliteten er overtaget af eksempelvis mobiltelefoner, fortæller Robert Dogonowski, kommerciel direktør i TDC NET.

Udfasningen af Frøken Klokken er en del af den løbende modernisering af fastnettets produktionsplatforme, der skal sikre at både nutidens og fremtidens behov imødekommes. Samtidig er moderniseringen også en del af TDC NET’s rejse mod at blive CO2-neutral i 2030, da de ældre teknologier har et større strømforbrug.

Frøken Klokken gav danskerne en fælles tid

Engang var Frøken Klokken en teknologisk revolution. Idéen til Frøken Klokken kom fra Sverige, hvor man havde en lignende service med stor succes. I starten var tjenesten for KTAS’ abonnenter, men i takt med telefoncentralernes automatisering kunne hele landet ringe til Frøken Klokken på 0055. Med Frøken Klokken fik danskerne altså en fælles tid.

-Før Frøken Klokken måtte danskerne bruge de mere analoge metoder, hvis de ville have stillet armbånds- eller bornholmeruret. I København havde man på Skt. Nikolaj Kirke og senere på et pakhus i Frihavnen monteret en slags kugle, som hver dag klokken 12 middag faldt ned. Senere hjalp telegrafen med at få urene til at slå i takt. Men telefonen var det første og største gennembrud for elektrisk og lynhurtig kommunikation helt ud i hjemmene. Og med tiden mellem stort set alle danskere, siger Martin Johansen, udstillingschef hos ENIGMA – museum for post, tele og kommunikation.

Frøken Klokkens stemme tilhørte oprindeligt Anna Edith Sommer-Jensen, men i 1970 blev systemet og stemmen skiftet. Den nye stemme blev Marianne Germer og frem til den 30. november, er det stadig de optagelser, der informerer om klokken på telefon 7010 1155.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Hver fjerde oplever biler uden lys i trafikken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En ny undersøgelse viser, at hver fjerde dansker ugentligt oplever, at andre kører uden lys på efter mørkets frembrud. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hver uge oplever hver fjerde dansker, at en medbilist har glemt at tænde lyset på bilen efter mørkets frembrud. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Selvom lyset kan tændes automatisk i mange biler, så møder en lang række danskere stadig medbilister, der har glemt at tænde for lyset, når de kører rundt i den travle danske trafik.

En ny undersøgelse viser nemlig, at hver fjerde dansker ugentligt oplever, at andre kører uden lys på efter mørkets frembrud, og hver ottende dansker ser biler uden tændt lys på daglig basis.

Men færdsel uden lys øges risikoen for uheld, både blandt bilister, men også blandt trafikkens andre aktører, fortæller skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

-Helt generelt er det forebyggende for uheld, at man har de lovpligtige lys tændt, når mørket er faldet på, og har man ikke det, risikerer man en bøde på 1000 kr. Men selvom manglende lys kan skyldes fejl eller forglemmelser, er det ekstremt vigtigt, at man som bilist er sit ansvar voksent og sørger for, at man har det lovpligtige kørelys tændt, fortæller Henrik Sagild.

Ekstra fokus på landdistrikterne

Undersøgelsen viser også, at det især er i landdistrikterne, at problemet er stort.

Hver tredje person, der bor i et landdistrikt, svarer, at de ugentligt oplever biler uden lys på, mens knapt hver sjette oplever det dagligt. Og manglende lys kan have endnu større konsekvenser i områder, hvor vejbelysningen i forvejen er mindre god.

-Selvom man måske mener, at man har et godt kendskab til de ruter, man kører, ændrer det ikke på lygternes vigtighed i vintermørket. Derudover kan man som bilist, der oplever biler uden lys, også forsøge at hjælpe med at gøre opmærksom på problemet, slutter Henrik Sagild.

Hvis man møder en bil uden lys på, anbefaler Rådet for Sikker Trafik, at man blinker to gange med det lange lys. Brugen af det lange lys er nemlig tilladt, når det man bruger det for at forebygge eller afværge fare.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Ældre danskere gambler med sikkerheden på nettet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

De seneste år er antallet af hacker-angreb og digitale tricktyverier kun steget. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hver ottende dansker er blevet hacket på de sociale medier, men kun hver anden bruger to-faktor godkendelse til at beskytte sig selv på nettet.

De seneste år er antallet af hacker-angreb og digitale tricktyverier kun steget. Desværre har blot 31 % af danskere over 50 år beskyttet sig med to-faktor-godkendelse på sociale medier, mail og lignende, hvilket står i stærk kontrast til de 56 % blandt dem under 50 år, der har valgt det ekstra lag af sikkerhed.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Med to-faktor godkendelse menes, at man som bruger ikke blot logger på ved at bruge et password, men at man også skal godkende sit login ved hjælp af eksempelvis en kode sendt til en anden enhed.

-Vi kan se frem til en tid, hvor hacker-angreb vil ske oftere, og hackerne desværre bliver bedre og bedre til det. Derfor er det helt nødvendigt, at man garderer sig så godt som muligt, og beskytter sine konti med to-faktor godkendelse, der gør det væsentligt sværere at få adgang til private data, fortæller skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Ældre har større risiko for at blive udsat for digitale forbrydelser

Jo ældre man er, des større er sandsynligheden for, at man ikke bruger to-faktor-godkendelse.

Og erfaringerne fra Gjensidige viser, at jo ældre man er, jo større er risikoen for at blive offer for digital kriminalitet. Men det er ikke kun de ældre, der bør have to-faktor aktiveret. For ifølge en opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd fra 2020 har op mod en halv mio. danskere oplevet at være ofre for forsøg eller fuldbyrdet IT-kriminalitet.

-Det er især ældre borgere, der er bliver udset som ofre af tyveknægte på internettet. Derfor er det bekymrende, at så mange helt har droppet at have to-faktor på deres konti. Vi ser i vores skader under dækningen af ID-tyveri desværre også, at det er mange ældre kunder, der oplever at få deres identitet misbrugt eller stjålet. Når det er sagt, så er det ikke fordi, at tallene for de yngre målgrupper ligefrem begejstrer. Der er nemlig alt for mange, som ikke beskytter deres digitale liv. Derfor kan jeg kun opfordre alle, uanset alder, til at aktivere to-faktor godkendelser på Facebook, mail og andre steder, hvor de har en brugerprofil, slutter Henrik Sagild.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Ekspert: Sådan gør du bilen vinter

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er vigtigt at frost på ruderne fjernes inden du starter kørslen – både for din egen sikkerhed og for medtrafikanternes. Foto: If.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Snart sætter vintersæsonen ind og så er det vigtigt at have styr på dæk, batteri og lygter, så du sikrer, at både du og din bil kommer sikkert gennem den mørke årstid.

Med kulde, regn, sne og slud forhøjes muligheden for bilulykker, glatføre og aquaplaning betragteligt. Men med nogle få forberedelser kan du ruste dig selv og din bil til den våde sæson, og køre sikkert gennem vinteren.

-Vi oplever desværre hvert år, at folk ikke får skiftet til vinterdæk i tide. Mange uheld sker i de tidlige morgentimer, hvor frosten eller sneen kommer bag på folk. Det er både farligt for en selv og for medtrafikanterne, siger Daniel Skov Pigsborg, chef for After Market Motor hos If Forsikring, i en pressemeddelelse.

Der er ikke lovkrav om brug af vinterdæk i Danmark, men kører man til udlandet, skal man være opmærksom på, at der kan være andre regler for vinterdæk:

-Værkstederne oplever hvert år travlhed med hjulskift, når frosten har sat ind. Det er derfor en god idé at skifte til vinterdæk, eller bestille tid hos sit værksted i god tid, forklarer Daniel Skov Pigsborg.

Her får du ekspertens otte bedste råd til en vinterklar bil:

Vinterdæk

Vinterdæk giver et bedre og mere fast vejgreb på våde, kolde og glatte veje.

Vinterdæk bør monteres i god tid, så dækkene er på inden frosten sætter ind. En god tommelfingerregel er at skifte til vinterdæk, når temperaturen kommer under 7°C.

Sprinklervæske

Sørg altid for at have påfyldt frostsikret sprinklervæske på bilen til enhver køretur.

I vintermånederne er vejene ofte fyldt med salt og sand, hvilket let kan give en snavset forrude som gør sigtbarheden dårlig. Her er det vigtigt at ruden kan rengøres under kørslen med en god sprinklervæske, som giver klart udsyn.

Kølervæske

Det er vigtigt, at kølervæsken er korrekt frostsikret efter forskrifterne. Det bør man kontrollere med sit værksted.

Bilens lys

Vinter er lig med lange mørke dage. Sørg for, at du kender den rette indstilling af dine lygter.

Alt for mange kører fx rundt med slukkede baglygter i den mørke tid. Tjek også, at alle lygter er funktionelle på dit køretøj og skift pærer om nødvendigt.

Batteri

Batteriet på benzin-/dieselbiler kan komme på en hård prøve under en ekstra kold vinter.

Kontrollér bilens batteri og sørg for at kabelforbindelserne til batteriet er rene. Et batteri, der fungerer upåklageligt om sommeren, kan være helt dødt efter en nat med hårde frostgrader.

Isskraber i bilen

Det er vigtigt at frost på ruderne nemt og effektivt kan fjernes inden du starter kørslen – både for din egen sikkerhed og for medtrafikanternes.

Du kan også med fordel anvende isfjerner-spray, som let påføres ruderne og frosten smelter og forsvinder.

Forberedt til motorstop

Man bør altid være forberedt på nødstop/motorstop eller havari, hvor følgende genstande er vigtige at have i bilen:

Advarselstrekant, refleksvest, reservehjul eller punkteringskit, et tæppe eller lignende til selv at holde varmen.

Styr på bilforsikringen

Foruden at sikre selve bilen, er det også vigtigt, at du har styr på din bilforsikring, da en manglende eller forkert bilforsikring kan gøre et biluheld endnu værre.

Sørg for at vide præcis, hvad din bilforsikring indeholder, og hvem du skal kontakte, hvis den pludselig går i stykker eller skal hentes.

Kilde: If Forsikring

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Tinder-oplevelse rammer Danmark

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Nu kommer den Emmy-nominerede Tinder-oplevelse til Danmark. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu kommer den Emmy-nominerede Tinder-oplevelse til Danmark.

En digital dating-oplevelse, der i digitale rum inviterer Tinder-brugere på en fødselsdagsweekend sammen med en flok venner. Gennem en førstepersonsfortæller placeres Tinder-brugerne i hjertet af historien – og alle er mistænkte.

Danskerne skal bruge Tinders ikoniske Swipe-funktion til at vælge, hvordan historien udfolder sig. Hver episode kræver, at medlemmer træffer flere end 10 valg. Tinder beder hver uge deltagerne om at vælge deres mistænkte, og derefter bliver de matchet i en ”Fast Chat” med en person, der har valgt en anden mistænkt end dem selv. Her skal medlemmerne tale om scenerne, analysere spor og sammen løse mysteriet.

Hele omdrejningspunktet handler om, at Tinder vil skabe en mere uformel og sjovere måde at skabe match på ved at tale om andre emner, end de normale datingemner. De får altså mulighed for at lære deres match at kende på en anderledes måde, ved at arbejde sammen om at opklare en gåde.

Den første af disse kæmpe interaktive spil (Swipe Night) blev spillet af over 20 millioner medlemmer, som oplevede en stigning på 26 % i matches.

Se traileren nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest1 uge siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld3 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding7 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding3 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Vamdrup5 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis4 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik1 uge siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Kolding Kommune udbyder en storparcel på 17.000 kvadratmeter. Foto: Kolding Kommune.
Kolding5 dage siden

Sælger stor byggegrund til boligfællesskab

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler