Connect with us

Vamdrup

Ulv dræber kronkalv

Offentliggjort for

den

Landmanden mener, at det var en ulv, der i nat dræbte en kronkalv i folden. Foto: Michael LaRosa/Unsplash (Modelfoto)

Vamdrup-landmand har mistet en kronkalv. Landmanden er ikke i tvivl om, at det har været en ulv på færde.

Landmand Ole Olsen på Horskærvej nordvest for Vamdrup vågnede søndag morgen op til et skrækkeligt syn – en kronkalv var dræbt i sin fold, skriver TV Syd.

Ole Olsens hustru hørte i følge TV Syd natten til søndag uro fra indhegningen, hvor parret holder kronhjorte. Og søndag morgen blev resterne af kronkalven fundet i folden. Der var blot skind og ben tilbage.

Moderen til kronkalven haltede efter at være blevet bidt i benet – og blev derfor aflivet.

Anden gang en kronkalv bliver dræbt

Ole Olsen har tidligere haft besøg af en ulv. I august sidste år blev en kronkalv således dræbt. Og det blev dengang bekræftet, at en ulv havde dræbt kronkalven.

Landmanden er da heller ikke i tvivl om, at det denne gang er en ulv, der står bag drabet af en kronkalv:

– Jeg er 200 procent sikker på, at det er en ulv, fortæller Ole Olsen til TV Syd.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vamdrup

Stort opbud af brandbiler: Nu ender sagen i Beredskabskommissionen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Freddy Christensen (C). Privatfoto.

En sag om et tilsyneladende alt for stort opbud af brandbiler og mandskab til en brand i en lade ved et landbrug på Ødisvej i Vamdrup ender tilsyneladende nu i Beredskabskommissionen.

Det er det nyvalgte konservative medlem af Kolding Byråd – og dermed også af Beredskabskommissionen for TrekantBrand, Freddy Christensen (C), Vamdrup, der nu vil have en forklaring på, hvorfor der blev tilkaldt et opbud på op mod 15 brandkøretøjer til branden i udkanten af Vamdrup den 2. januar, skriver Christiansfeld Avis.

Standard-udrykning skal ifølge TrekantBrand normalt kun omfatte én automobilsprøjte og en tankvogn fra nærmeste brandstation – suppleret med en tankvogn fra en anden nærliggende station. Altså kun tre køretøjer.

Freddy Christensen følger op på sagen blandt andet efter opfordring fra tidligere beredskabschef i Vamdrup Kommune, Ole B. Laursen, som i et læserbrev i Ugeavisen Vamdrup langer ud efter TrekantBrand disponering i forbindelse med branden på Ødisvej i Vamdrup.

Ole B. Laursen mener, at det store opbud af køretøjer slet ikke var nødvendigt. Han skriver blandt andet:

”TrekantBrand Vamdrup blev tilkaldt søndag den 2. januar klokken 14.17. Ved ankomsten var dyrene reddet af ejeren. Laden var fyldt med halm, som hurtigt fik varmen til at springe eternittaget, så varmen her ved kunne drive til vejrs. Vinden var i en gunstig retning i forhold til andre bygninger. Den brændende bygning kunne ikke reddes, og halmen fik der for lov at brænde ud under kontrol. Indstatslederen, som jo har det fulde overblik over situationen, vurderer dog, at der skal kaldes assistance fra følgende brandstationer – og hold nu fast – foruden fra Vamdrup fra Skodborg, Lunderskov, Jels, Stepping, Kolding, Middelfart, Fredericia og beredskabets frivillige fra Kolding!”

Skræmmende

-De mange brandkøretøjer med fuld udrykning virker helt forståeligt opskræmmende på folk. Ingen kan jo fortænke dem i, at være bange for, at der virkelig sket en katastrofe eller meget stor ulykke, siger Freddy Christensen til Christiansfeld Avis.

Han påpeger, at der jo også kan være tale om unødvendig udrykningskørsel på gader og veje.

-Jeg kan da godt også indrømme, at jeg selv en tid, før jeg blev valgt ind i byrådet og Beredskabskommissionen, har fulgt TrekantBrands disponeringer og har undret mig over de mange brandkøretøjer, der ofte rekvireres til tilsyneladende helt ufarlige brande.
Og det er åbenbart et fænomen, som fortrinsvis finder sted her i Kolding Kommune, siger Freddy Christensen – som iøvrigt selv har erfaring på området, idet han har tidligere har mange år på bagen som brandmand.

Skattekroner

Ole B. Laursen udtrykker videre i læserbrevet, at han godt forstår, hvis der disponeres, som ved branden i Vamdrup, da Vejle Kommune har besluttet at forlade TrekantBrand og fremover vil løse opgaverne med eget brandvæsen Han slutter sit læserbrev således:

-Jeg har en forventning om, at Vamdrups nye medlem af Beredskabskommissionen vil spørge ind til sagen. Det jo trods alt os skatteborgerne, der skal betale.

Beredskabskommissionen er tilsynsmyndighed over for beredskabet og dermed også for TrekantBrand, som fem kommuner står bag.

//Sebro-Press

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Voldsom gårdbrand: Slukningsarbejdet vil vare mange timer endnu

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses branden på Ødisvej. Foto: H.E. Haulrich.

Gårdbranden startede søndag eftermiddag. Trafikanter må finde alternative ruter.

En lade på en gård på Ødisvej i udkanten af Vamdrup står i flammer. Alarmen om branden indløb søndag eftermiddag klokken 14.48.

-Der er en kvægbesætning på gården og dyrene er i sikkerhed. Ingen personer er i fare. Og vindretningen er gunstig, så der heller ikke er fare for naboer, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Torben Møller, til Kolding Netavis.

Der er adskillige redningskøretøjer på stedet, samt flere politipatruljer. Ødisvej er spærret mellem Nyskovvej og Margrethesmindevej. Trafikanter må derfor finde alternative ruter.

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi bekræfter over for Kolding Netavis, at der er asbest i taget.

Slukningsarbejdet vil mindst vare resten af aftenen, oplyser politiet.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Maskinhus var overtændt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bygningen stod ikke til at redde.

En maskinhus-lignende bygning brød natten til torsdag ved 03.10-tiden i brand på Riglandsegvej i Drenderup nær Vamdrup.

-Maskinhuset var overtændt, da Trekantbrand nåede frem. Indenfor var der halmvogne og bigballer, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum, til Kolding Netavis.

Da bygningen ikke stod til at redde, lod brandvæsnet bygningen brænde ned under kontrollerede forhold.

Brandårsagen er ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Ros til husejer fra politiet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Holger Kraft/Pixabay (Modelfoto)

Husejeren i Vamdrup har gjort det svært for indbrudstyve, at komme ind i huset. Det får ros fra politiet.

Der har været forsøgt indbrud i et hus i Jernbanegade i Vamdrup. Det er sket mellem den 27. december klokken 16 til 28. december klokken 09.15.

Der er blevet knust en rude i henholdsvis for- og bagdør. Men tyven er ikke kommet ind. Og det er på grund af et godt tiltag. Selv om tyven fik taget låsen ud af dørene, hjalp det ikke meget. Der skal nemlig bruges en nøgle til, at åbne dørene med:

-Det skal der lyde en stor ros til husejeren for. Hvis tyven eksempelvis kommer ind via et vindue, kan tyven heller ikke komme ud af døren, fortæller vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard Nielsen, til Kolding Netavis.

Da tyven ikke kunne komme ind, blev heldigvis ikke stjålet noget. Tyven opgav sit forehavende.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis-Bramdrup

Større olieforurening

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ved Stepping måtte en brandmand en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet. Foto: H.E. Haulrich.

Fredag formiddag blev der meldt om en større olieforurening i vandet omkring Bramdrupgårdsvej ved Ødis Bramdrup.

Trekantbrand – station Stepping – rykkede ud kort efter alarmen lød kort før klokken 10 og kort efter blev station Tyrstrup kaldt til assistance.

Nu gik arbejdet så i gang med, at finde frem til, hvor dieselolien kom fra og efter at have sporet olien på vandet, fandt brandfolkene så langt om længe frem til et drænrør på Ødisvej nær Taps, hvorfra der sivede dieselolie ud i en bæk nær Fovså og derfra med strømmen videre frem.

Brandfolk fik lagt en flydespærre i Nørreå, hvor den løber under Vojumvej og på den måde dæmmet op for olieudslippet. Ved Stepping måtte en brandmand så en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet.

Mandskab fra Trekantbrands to stationer arbejdede med forureningen i flere timer – både på land og i vandet.

Olieforureningen strakte sig over en næsten 10 kilometer lang strækning.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler