Connect with us

Christiansfeld

Uheld på motorvejen: To personbiler impliceret

Offentliggjort for

den

To personbiler var impliceret i uheldet på motorvejen nær Christiansfeld. Foto: Elo Christoffersen.
To personbiler var impliceret i uheldet på motorvejen nær Christiansfeld. Foto: Elo Christoffersen.

Der skete mandag eftermiddag et færdselsuheld på den sønderjyske motorvej nær Christiansfeld.

To personbiler var mandag eftermiddag ved 15.45-tiden impliceret i et færdselsuheld på den sønderjyske motorvej mellem Vonsild og Christiansfeld i sydgående retning.

I følge vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi skete uheldet med lav hastighed. En person var dog teknisk fastklemt. Det vil sige personen ikke kunne komme ud ved egen hjælp.

Politi, ambulance og Trekantbrand var på stedet. Motorvejen var kortvarigt spærret, men er ved 16.35-tiden igen åben.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Christiansfeld

Over 20 arrangementer ærer kulturarven

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I år kan du komme til over 20 forskellige arrangementer i forbindelse med Kulturarvsmåneden i Christiansfeld. Foto: Museum Kolding/Flying October.

Kulturarvsmåneden i UNESCO-byen Christiansfeld er en årlig tradition, og i år kan man komme til over 20 forskellige arrangementer.

November måned bliver i Christiansfeld et sandt orgie af foredrag, sang, koncerter, fortællinger, juletur, dukketeater og lys i massevis af stjerner.

Hele november er nemlig kulturarvsmåned, og i den forbindelse har mange af byens forskellige aktører sammensat et prægtigt program, som hylder Christiansfeld og kulturarven på mange forskelligartede måder.

Her kan kun fremhæves enkelte arrangementer – og det betyder ikke, at man bør vælge dem frem for andre. Man opfordres derimod til at studere programmet og tage for sig af alle de gode tilbud. Find programmet på Museum Koldings hjemmeside.

Salmesang i gaderne

Alle hverdage kan man et sted i Christiansfeld kl. 16.50 synge med på dagens fælles salmesang.

Vil man gerne vide, hvor dagens salmesang er, skal man smutte forbi museumkolding.dk

Kom med ind i Søstrehuset

Søstrehuset er et af Christiansfelds smukke huse, og er man nysgerrig på det levede liv i Søstrehuset, tager museumsinspektør Neel Gotthardt, besøgende med rundt i huset, og fortæller historien bag huset og søstrenes dagligdag.

I dag huser Søstrehuset blandt andet Museum Koldings museumsbutik og udstilling samt Brødremenighedens Museums udstillinger, herunder Lundbys dukkehuse, fotoudstilling ved Ole Akhøj og Kammerherreindens mindestue.

En stærk tradition

En af verdensarvens stærke traditioner er glæden og brugen af musik, som en del af hverdagen. Særligt blæsermusik er stadig en del af livet i Brødremenigheden. Christiansfeld Skoles blæserklasser og Brødremenighedens basunkor spille blandet repertoire i de smukke omgivelser i Brødremenighedens Kirke.

Dukketeateret ”Lumba på taget”

Lumba er en sød udstoppet løve. Pludselig en dag vågner Lumba og går ud i Christiansfeld. I byen møder løven kong Christian 7., præsten og andre. Og løven overrasker alle med at gøre dem en stor tjeneste.

Forestillingerne spilles i Musiklokalet i Søstrehuset 21. november kl. 10.30. Husk at købe billetter.

En hel udstilling for en stjerne

Herrnhuter stjernen er særlig flot og har en særlig betydning, derfor laver Museum Kolding en hel udstilling kun med fokus på stjernen – kom med til åbning af udstillingen STJERNEN 17. november kl. 15, hvor der serveres en let forfriskning.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Lastbilchauffør dræbt i ulykke på motorvejen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses den væltede lastbil. Foto: H.E. Haulrich.

Politiet oplyser, at lastbilchaufføren er afgået ved døden.

En 52-årig mandlig lastbilchauffør er død i en trafikulykke på motorvejen ved Christiansfeld. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ulykken skete ved 14-tiden torsdag eftermiddag, hvor lastbilen væltede på motorvejen og endte på siden – liggende på autoværnet.

I følge jv.dk er lastbilchaufføren fra Sønderjylland og de pårørende er underrettet.

Det er endnu uvist, hvordan ulykke skete.

Motorvejen mellem Vonsild og Christiansfeld er spærret i begge retning og derfor opfordres trafikanterne til, at finde alternative ruter.

Der er i øjeblikket op til to timers ekstra rejsetid på strækningen. Vejdirektoratet oplyser, at strækningen først ventes genåbnet i løbet af torsdag aften.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

OPDATERING

Motorvejen er nu genåbnet i begge retninger, oplyser Vejdirektoratet.

Se billederne nedeunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Lastbil væltet på motorvejen: Kæmpe kø, da der er spærret i begge retninger

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses lastbilen, der er væltet. Foto: H.E. Haulrich.

En lastbil væltede tidligere torsdag eftermiddag på motorvejen. Motorvejen er spærret i begge retninger og det giver enorm kø.

Skal du enten sydpå eller nordpå ad motorvejen, så skal du nok undgå området omkring Christiansfeld og Kolding. Motorvejen er nemlig spærret i begge retninger, da en lastbil tidligere på eftermiddagen væltede på motorvejen.

Lastbilen er væltet og ligger ned over autoværnet.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi. Derfor ved vi heller ikke, hvordan uheldet er sket – og om der er tilskadekomne.

Der er lang kø på motorvejen – i følge Vejdirektoratet op til en times forlænget rejsetid. Trafikken ledes af og på til- og frakørslen ved Christiansfeld. Men det tager lang tid.

Derfor opfordres bilister til, at finde alternative ruter. Kørende fra syd kan med fordel køre fra på afkørsel 68 eller 67, mens kørende fra nord kan køre fra på 65b. Omkring uheldsstedet ledes trafikken af på afkørsel 66 og ned på motorvejen igen men køen er lang, oplyser Sydøstjyllands Politi på Twitter.

I følge Vejdirektoratet ventes strækningen genåbnet engang i løbet af torsdag aften.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Tips til efterårsferien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I UNESCO-byen Christiansfeld fører en skattejagt lige forbi alle de flotteste og vigtigste steder i byen. Foto: Flying October/Museum Kolding.

I efterårsferien er der skruet op for aktiviteter, leg og gys på alle Museum Koldings lokationer.

UNESCO-byen Christiansfeld, Staldgården og Skamlingsbanken er udflugtsmål, som hver for sig fortæller folkets historie og i efterårsferien har Museum Kolding sammensat forskellige hyggelige og uhyggelige aktiviteter.

Skattejagt i UNESCO-byen

I UNESCO-byen Christiansfeld fører en skattejagt lige forbi alle de flotteste og vigtigste steder i byen.

Inde i Søstrehuset er det sidste chance for at se udstillingen ’Art Deco i strik’, og når man er i Søstrehuset bør man ikke gå glip af udstillingerne Lundby-dukkehuse, Kammerherreindens mindestue og Brødremenighedens udstilling.

Man kan sikkert slet ikke få nok af Christiansfeld, så hvad med at drage afsted på en digital-guidet tur, hvor man nok støder på Kong Christian 7. – i en helt digital udgave?

Er man mere til en levende guide, kan man hver dag (minus mandag) gå med på byvandring.

Gys, foto og 2. verdenskrig i Kolding midtby

Staldgården i Kolding er centrum for en god håndfuld aktiviteter.

Mød op ved Staldgården og gå med på en lidt uhyggelig byvandring, hvor man sammen med guiden kigger ind i gyder med bloddryppende historier.

Designudstillingen TRANSFORM, i Staldgårdens nordfløj, er kulissen til en fotokonkurrence. Tag det flotteste foto, del i Instagram og HUSK endelig at tagge dem med #Transformkolding, for at være med i konkurrencen.

I samme udstilling kan man gå på billedbingo-skattejagt og få en omvisning i den nytænkende (og faktisk ret cool) udstilling.

Besættelsestiden i film og augmentet reality

Zelle II er naturligvis åben i efterårsferien. I filmiske fortællinger bliver den barske historie i Zelle II vist.

Uanset tidspunkt på dagen er Museum Koldings digitale guide i app’en VIZGU klar til at tage alle med på en byvandring. Undervejs er der stop, hvor man får historien fortalt. Med den nye teknologi augmentet reality, møder man Gerda, som fortæller om hverdagslivet i Kolding under besættelsestiden.

Ud i naturen

Naturen på Skamlingsbanken lægger op til ekspeditioner ud i det store fredede område. Vær med til at løse mysterierne om træernes blade. Besøgscentret på Skamlingsbanken, som netop er blevet hædret for den fantastiske arkitektur, byder indenfor til mere viden om de store kræfter, der har været med til at skabe den Skamlingsbanke, vi kender i dag. I Besøgscentret kan man købe en dejlig kop varm kakao.

Har man lyst til en frisk travetur er der flere skønne og fint afmærkede ruter på Skamlingsbanken. Og vil man samtidig gerne have endnu mere viden om historien i området står Museum Koldings guider klar kl. 13 (minus mandag).

Find alle Museum Koldings bud på en alsidig efterårsferie på www.museumkolding.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Ansætter ny serviceleder

Offentliggjort for

den

Forfatter:

40-årige Søren Pettersen fra Christiansfeld er blevet ansat som serviceleder hos CBRE Intego A/S. Pressefoto.

CBRE Intego i Kolding ansætter ny serviceleder, der er bosat i Christiansfeld.

40-årige Søren Pettersen er blevet ansat som serviceleder hos CBRE Intego A/S. Han får ansættelsessted i Kolding, hvor hans primære fokusområder bliver projektledelse, tavler og automationsservice.

Søren er uddannet el-installatør og har været ansat i afdelingen som automationsingeniør siden april 2018. Med den nye stilling som serviceleder vil han med sine kompetencer og erfaring bidrage positivt til CBRE Integos forsatte udvikling og vækst.

Privat er Søren bosiddende i Christiansfeld.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler