Kolding Netavis

Ufatteligt kynisk

Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Socialdemokratiet og SF har vedtaget alvorlige besparelser på ældreområdet. En del af de værste forslag til besparelser kom ikke med, men nogle gjorde:

Det meget velfungerende og trygge daghjem for demente på Birkebo nedlægges.

De mennesker der får hjemmehjælp, kan ikke nu ikke længere få støvsuget, de skal selv købe en robotstøvsuger.

De der får kommunal hjemmehjælp skal også til selv at betale for gulvmobber, klude, rengøringsartikler m.v.

I en tid med store prisstigninger, er det ekstra problematisk, at vælte flere udgifter over på hjemmehjælpsmodtagerne.

Udover dette er Socialdemokratiet og SF helt bevidst gået efter, at afspore seniorområdets økonomi. Der er ingen tvivl i mit sind om, at Villy Søvndal, Iben Lehmann, Poul Fremmelev og Folmer Krogh skriver sig ind i Koldings historie, som de mest kyniske politikere, kommunen har set.

De fire politikere, der udgør flertallet i Seniorudvalget, har besluttet, at bruge hele udvalgets økonomiske reserve og så vedtaget besparelser for over 7,2 millioner kr., som ikke kan gennemføres.

De vil bl.a. købe værdighedsteknologi for 9 millioner kr. i år og regner så med, at de kan fyre personale for 3.923.000 kr. Men kender man lidt til hverdagen på plejehjemmene og i hjemmehjælpen, så vil man vide, at man ikke kan undvære noget personale. Tværtimod er der brug for flere kolleger.

Flertallet har også besluttet at sygefraværet falder. Det kan man ikke blot beslutte og slet ikke når der bliver endnu færre til, at løfte den store opgave med at hjælpe vore medmennesker.

Det er at dolke både personale og de der har behov for hjælp i ryggen.

Tagget med:
Del denne artikel