Connect with us

Læserbreve

Udvikling af Kolding Havn eller mangel på samme

Offentliggjort for

den

Knud Erik Langhoff (C). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Du kender sikkert de tre aber, altså aberne, der er afbilledet med hænderne dækkende henholdsvis ørene, munden og øjnene. Det er for at de ikke skal ”høre noget ondt, tale noget ondt, eller se noget ondt”

Den politiske udgave af de tre aber er en kommission/et dialogforum. Når politikkere ved, at de har at gøre med en varm kartoffel og ikke ønsker at blive skældt ud for at tage en forkert beslutning, tager de ingen beslutning overhovedet, men nedsætter i stedet en kommission/et dialogforum. Og netop det, har byrådet i Kolding gjort, hvad angår ejerstrategien for Kolding Havn. En sådan ”både-og-hverken-eller-løsning” kan hverken kommunens borgere eller havnens virksomheder være tjent med.

Borgerne får ikke mulighed for at få den kæmpe økonomiske gevinst, der ligger begravet i kommende byggeretter på Kolding Havn, og virksomhederne efterlades i en fuldstændig uholdbar situation, hvor de ikke ved om de er købte eller solgte. Den indgåede aftale efterlader desværre rigtig mange uafklarede spørgsmål.

Spørgsmål der simpelthen bør besvares, for at borgerne og virksomhederne kan få det fulde udbytte af havneområdet.

Det Konservative Folkeparti vil gennemføre en holdbar løsning for alle, en løsning, der ikke efterlader virksomhederne i den uholdbare situation. Vi vil ikke have et gult interesseområde, hvor ingen reelt ved hvad der skal ske, vi vil have et rødt og et grønt område, hvor der er klar afgrænsning. Afgrænsninger, der giver virksomhederne friheden til at forlænge kontrakter efter ønske, og områder hvor virksomhederne skal lukke ned hurtigst muligt, og give plads til byudvikling.

Konservative vil gennemføre nye normer for, hvilke virksomheder der fremover skal være placeret på Kolding Havn, og dermed midt i Kolding by. Vi vil være restriktive i vores valg af produkter der skal kunne omsættes på Kolding Havn, der i fremtiden ikke skal fremstå som en losseplads. Det vil være godt for kommunens borgere og det vil være godt for langt de fleste virksomheder på havnen – men ikke alle, det erkender vi. Til gengæld vil de vide præcist, hvad de kan regne med og helt ærligt; alt andet er også uansvarligt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Skattestop

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Hvad koster det at bosætte sig i Kolding kommune? For meget mener nogen, det er jeg faktisk enig i.

Hvis man som borger eller virksomhed bosætter sig i Kolding kommune, mener jeg at man som minimum skal kende udgiftsniveauet.

Venstre kæmper normalt for at få skatten ned, derfor kæmper jeg fortsat for som minimum at lave et skattestop, og på sigt også at få skatten ned, ligesom dækningsafgiften også bør udfases, for at tiltrække flere nye virksomheder.

Vi er placeret lige i et smørhul, hvor der er kort til alt, lækker natur, fremragende kultur og plads til udvikling.

Kolding har potentialet til at være tilflytterkommune nummer 1 i hele regionen. Det potentiale vil jeg meget gerne have, at vi dyrker og bliver endnu bedre til at udnytte. Blandt andet ved at lade nuværende og kommende indbyggere kende prisen på grisen, (og den er desværre ikke ret god lige nu).

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fra Løverodde ligner Kolding by Manhattan

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Poul Erik Nørregård (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Erik Nørregård (SF), byrådskandidat, Frejasvej 15, 6000 Kolding.

Koldings beliggenhed ned til Kolding Fjord giver os unikke muligheder for naturoplevelser.

Oplevelser gør noget ved vores følelsesliv – bibringer os livsglæde. Musikere og kunstnere evner noget, som vi politikere ikke kommer i nærheden af med alle vores ord.

John Schmidt er èn af dem:

-Jeg fandt en vej gennem Stenderupskoven. Og så i mørket lige før det blev morgen. Helt alene og uden længsel og hjemve. Jeg kiggede op og så uendeligheden. Man siger at tamme fugle de længes. Jeg fløj over mark og enge. Fantasien løb af med mig om natten. Fra Løverodde lignede Kolding Manhattan. Stod ved stranden og smed mit tøj i sandet. Løb ud på broen og nærmest kastede mig ud i vandet. Jeg kunne mærke mit galoperende hjerte. Blod i mine årer, der kom liv og glædestårer.

Naturoplevelser, som John Schmidt her beskriver om natten fra Løverodde, minder os om, at livet er stort. Og at vi mennesker skylder naturen den respekt den fortjener.

Naturoplevelser efterspørges af en stadig større andel af befolkningen. Det er helt afgjort også et vigtig faktor, når potentielle tilflyttere overvejer at flytte til kommunen.

For SF er det et fokusområde, at bevare og udvikle mulighederne for, at borgerne – uanset økonomisk formåen – har gode muligheder for naturoplevelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fokus på de udsatte børn og unge

Offentliggjort for

den

Forfatter:

René Arndt (DF), byrådskandidat. Privatfoto.

Læserbrev af René Arndt (DF), byrådskandidat, Holbergsparken 29, Seest, 6000 Kolding.

Jeg har i en årrække været aktiv i Natteravnene, hvor jeg i dag er næstformand. Her har jeg på nærmeste hold set hvor vigtigt, det er at tage hånd om en del unge mennesker.

Formålet med Natteravnene Kolding er at skabe øget social værdi, gennem omsorg og forebyggende indsats. At medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum.

Der er behov for denne frivillige indsats, men der er også behov for en aktiv indsats fra Kolding Kommune.

I Kolding Byråd vil jeg arbejde for et øget fokus på hjælp til de børn og unge der har behov for hjælp.

Der er ingen tvivl om, at det både menneskeligt og økonomisk giver rigtig god mening, at tage hånd om de børn og unge der har brug for det. Der er heller ingen tvivl om, at det skal ske så tideligt som mulig.

Kommer jeg i Byrådet, skal ingen være i tvivl om, at jeg arbejde for at forbedre indsats for de der er udsatte og har behov for hjælp.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Vi skal se på kulturen i psykiatrien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Suzi Würtz Kjærgaard (SF). Foto: BlumePress.

Læserbrev af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), regionsrådskandidat, Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding.

Når jeg har talt med patienter, pårørende og personale, så er der noget som er gået igen.

At nogle gange gør man bare noget i psykiatrien, fordi sådan har man altid gjort. Noget som måske praktiseres helt anderledes et andet sted. Kunne vi måske lære af de gode eksempler?

Specielt efter at have hørt ledende overlæge Mikkel V.Rasmussen fra Vejle psykiatriske afd. tale om, at kulturen også kan være en hæmsko for at skabe en god psykiatri, er jeg blevet overbevist om, at dette virkelig er noget, som vi politikere skal have fokus på fremover.

Mikkel sagde så også, at så må man være villige til at tage konsekvensen, hvis nogen ikke kan passe ind i en ny kultur, hvilket jeg tager hatten af for, at han tør italesætte og handle på.

Jeg mener, at vi fremover har en bunden opgave med hensyn til at ændre kulturen, hvis vi vil forbedre psykiatrien.

I dag har vi alt for mange tvangsindgreb, som er dybt krænkende for dem, det går ud over. Vi har personale, som går ned med stress, og patienter som ryger ud og ind af de psykiatriske afd. uden at få det væsentlig bedre. Og ja, jeg er med på at meget også handler om penge, men noget handler altså også om kultur.

Dette vil jeg forsøge fremadrettet at sætte et større fokus på i regionsrådet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Molle fra DF undrer sig

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hans Erik Adsbøl. Privatfoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Molle Lykke Nielsen undrer sig over en beslutning, som han har deltaget i, en samarbejdsaftale, hvor Molle mener, at noget er galt her. Så må han jo op af stolen.

Det har han ikke stemt for, at nedlægge Christiansfeld Centret, som nu hedder Museum Kolding.

Molle Lykke Nielsen skriver: “Jeg havde aldrig stemt for Museum Kolding, hvis der havde stået, at Christiansfeld Centret skulle nedlægges”.

Molle – hvis det du skriver er korrekt , må du jo reagere kraftigt på det – altså hvis du har hørt rigtigt. Der må være nogen, der har skrevet under på den beslutning, der er nedfældet i beslutningsprotokollen.

Nu har Kolding Kommune jo ry for bare, at ændre det – eksempelvis planloven. Så det tager kun få minutter, hvis du har hørt rigtigt efter i det notat, som du skriver i dit læserbrev.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler