Triojazz i verdensklasse

Mandag 13. Januar 2020 19:10 691
Den danske pianist Carsten Dahl giver koncert på Godset sammen med sin gruppe Trinity. Pressefoto. Den danske pianist Carsten Dahl giver koncert på Godset sammen med sin gruppe Trinity. Pressefoto.

Jazz6000 præsenterer triojazz i verdensklasse, når den geniale og generøse danske pianist Carsten Dahl med sin gruppe Trinity leverer raffinerede nyfortolkninger af kendte jazzstandards blandet med egne nye kompositioner.

Jazzpianisten Carsten Dahl er efterhånden gammel i gårde på den danske musikscene, men der kan være længe mellem turneer og udgivelser, og det er derfor værd at spidse ører, når der kommer nyt fra den gudsbenådede danske pianist, skriver Jazz6000 i en pressemeddelelse.

I september 2019 udkom albummet ’Painting Music’ med Carsten Dahl Trinity hvor han sammen med bassist Niels Bo Davidsen og trommeslager Stefan Pasborg har begået nyfortolkninger af kendte jazzstandarder krydret med egne nye kompositioner, og det er især numre fra dette album vi skal høre på Godset – et album der i den grad har fået jazzanmelderne til at finde superlativerne frem.

Samarbejdet med både danske og udenlandske stjerner

Carsten Dahl har udgivet mange soloalbums, men har også spillet sammen med kendte danske musikere som Lennart Ginman, Frands Rifbjerg, Thomas Blachman, Mads Vinding, Alex Riel og ikke mindst trompetisten Palle Mikkelborg – for at nævnenogle få. Listen over udenlandske stjerner, han har samarbejdet med, er også lang, og der kommer løbende invitationer fra udlandet. Har desuden arbejdet som docent ved Det Jyske Musikkonservatorium og haft et professorat på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Carsten Dahl er blevet sammenlignet med Keith Jarret, der angiveligt har været en stor inspirationskilde for ham og trioformatet med bas og trommer giver visse mindelser om Jarretts berømte Standards Trio. Både Trinitys bassist Nils Bo Davidsen og trommeslager Stefan Pasborg hører til blandt sværvægterne inden for dansk jazz. De er begge konservatorieuddannede, og har optrådt i utallige sammenhænge på såvel den danske som den udenlandske musikscene.

Carsten Dahl har de senere år i stigende grad valgt at hellige sig billedkunsten og nedtonet pladeindspilninger og turneer. Det er derfor med stor glæde at Jazzz6000 kan præsentere denne eminente trio på Godset fredag den 24. januar klokken 20.

Billetter kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen. Dørene åbnes klokken 19.30.

Tags