Connect with us

Syddanmark

Tre millioner ekstra til jazzen

Offentliggjort for

den

Jazz i Trekanten er sammen med ni andre aktører blevet udpeget som netværksspillested i perioden 2022-2024. Foto: Peber Media.
Jazz i Trekanten er sammen med ni andre aktører blevet udpeget som netværksspillested i perioden 2022-2024. Foto: Peber Media.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statens Kunstfond har udpeget Jazz i Trekanten som en af ti netværks- og genrespillesteder i perioden 2022-2024. Med udpegelsen følger en årlig sum af en million kroner, som Jazz i Trekanten vil anvende til at fremme jazzen i hele Trekantområdet.

Jazz i Trekanten er sammen med ni andre aktører blevet udpeget som netværksspillested i perioden 2022-2024. Jazz i Trekanten blev første gang udvalgt som netværksspillested i andet halvår af 2021, og nu er perioden altså blevet forlænget med tre år.

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Emil De Waal, siger om udvalget, at ”netværks- og genrespillestederne skal være knudepunkter for formidling og udvikling af de smalle musikgenrer og understøtte vækstlaget, så vi i fremtiden har et rigt og varieret koncertudbud i Danmark.” Det oplyser Jazz i Trekanten.

Det vil Jazz i Trekanten gøre ved fortsat at udvikle og fremme jazzen i Trekantområdet på minimum tre områder. For det første ved at udvikle spændende koncertformater, der appellerer bredt på tværs af alder og smag.

Derudover ved at opbygge og vedligeholde netværk i hele Trekantområdet, der skal være med til at løfte kvaliteten og gøre det lettere at lave arrangementer for aktører i hele området. Sidst ved at i samarbejde med både publikummer og musikere sørge for at koncertoplevelser i Trekantområdet bliver uforglemmelige for alle parter.

-Det er en næsten ubeskrivelig udvikling Jazz i Trekanten har været igennem siden vi startede organisationen for seks år siden, og det skyldes jo først og fremmest de vanvittigt engagerede mennesker, der står i spidsen for projektet – særligt Sussie og Karsten Bech. Det betyder så meget for musikken i Trekantområdet, fortæller Kulturudvalgsformand i Kolding Kommune, Jesper Elkjær (SF) begejstret.

Også sekretariatschef for Jazz i Trekanten, Karsten Bech, er begejstret, og han er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til:

-Det var passion for den levende jazzmusik, der i sin tid startede, og fortsat driver, Jazz i Trekanten. Med støtte fra Statens Kunstfond kan vi levere endnu flere uforglemmelige oplevelser til børn og voksne i alle aldre. Der er ingen bedre måde at fremme jazzen på, siger han.

Fakta

• Jazz I Trekanten leverer spændende livejazz til hele Trekantområdet.

• Jazz I Trekanten startede i 2015 som festival under Trekantområdets Festuge og har siden øget sine aktiviteter til hele året.

• Jazz I Trekanten er er sammen med ni andre aktører udpeget som Netværks- og genrespillested for en treårig periode fra 2022-2024.

• Formålet med ordningen er at give rytmiske spillesteder mulighed for at afprøve et virke som netværks- og/eller genrespillested. Et genrespillested har et særligt fokus på at fremme formidlingen og udviklingen af smalle genrer. Et netværksspillested er baseret på et stærkt samarbejde mellem lokale og regionale aktører.

• Jazz I Trekanten støttes i øvrigt også af Kolding Kommune, Spar Nord Fonden og en langt række andre private fonde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Syddanmark

Jubilar med vokseværk

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Jeg regner med, at vores faste kundekreds bliver fordoblet i størrelse de næste ti år. OK, vi har allerede fordoblet kundekredsen tre gange de første ti år, men det bliver større og større volumen, vi fordobles med, siger Morten Lynggaard. Pressefoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Taulov-virksomheden Etreco A/S, der tilbyder miljø- og energirigtige ventilations- og procesudsugningsløsninger, fejrer sit 10-års jubilæum i år.

Det er blevet og bliver markeret på flere måder – for eksempel var den samlede stab af medarbejdere på en fælles cykeltur fra Århus til Skagen. Turen foregik over flere dage og var foruden at være hyggelig også et symbol på sammenhold, fælles træk og god kemi.

Det viser meget godt, hvordan det på ti år er lykkedes at starte en virksomhed, løbe den i gang, få den til at vokse og finde og ansætte en række medarbejdere, som tager ejerskab for virksomhedens mission og vision – altså måden at tænke på og måden at være på.

Nu går jubilæumsåret på hæld, og der kan gøres status over ti år i virksomheden, som tilbyder etablering af nye ventilationsanlæg, energieffektive varmepumper i store aggregater, rensning af ventilationsrør, energioptimering af eksisterende installationer og løsning af ATEX-problematikker samt forebyggende service og vedligehold. Etreco beskæftiger 14 medarbejdere.

Rekordår

Direktør i Etreco A/S, Morten Lynggaard, har set i krystalkuglen og fortæller her, hvordan de næste ti år tegner sig for virksomheden.

-Vi har kunder i hele landet og også i bl.a. Sverige, men byder gerne ind på nogle udvalgte opgaver f.eks. i vores nærkommuner. Jeg har bl.a. en kæphest med, at hvis der er ordentligt indeklima i skolerne, så forbedres indlæringsevnen hos eleverne markant. Det forhold gælder selvfølgelig også administrations- og produktionsarbejdspladser, her er det produktiviteten og trivslen der forbedres. Det vil vi egentlig godt bidrage til ved at tilbyde den ventilation, der er så afgørende for et godt resultat. God ventilation har også betydning, når det gælder at bekæmpe Corona-smitte, forklarer Morten Lynggaard og fortsætter:

-Vi vil udvide paletten og har da også en nyhed i tankerne. IOT. Vi vil tilbyde at samle data op. Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser her. Lad mig nævne, at hvis du har valide data på hele processen i et givent anlæg, så kan du for eksempel afvise, at dit anlæg havde støvudslip, som lagde sig på bilerne på parkeringspladsen. Du kan dokumentere, hvornår en alarm er blevet aktiveret, du kan arbejde med energiopsamling, du kan justere din ventilation, så du kommer tættest muligt på de bedste værdier, og du kan etablere behovsventilation, der i sidste ende kan byde på en energibesparende rationalisering.

-Det er alt sammen spændende, men det er vores basisforretning, der er lokomotivet. Vi har i år hentet flere større ordrer, og det betyder, at vi allerede pr. 31.7 har nået mange af vores målsætninger for 2021. Det er klart positivt, at vores jubilæumsår også bliver et rekordår, understreger Morten Lynggaard.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Få løn for at lege med Legoklodser

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Legoland søger medarbejdere til sæson 2022. Foto: Legoland.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jagten er gået ind på at finde nye medarbejdere til sæson 2022 i Legoland, og i år er der en helt ny type stilling som byggehelt på listen over ledige jobs.

Legoland har otte nye byggeoplevelser på programmet til 2022, og nu kan man derfor søge et helt nyt og anderledes job til den kommende sæson. Som ’byggehelt’ i Legoland byder arbejdsdagen på at lege med Legoklodser med børnene og motivere både dem og deres forældre til at finde det indre legebarn frem og bygge sjove og fantasifulde modeller mange forskellige steder i parken.

Legoland har også brug for nye medarbejdere til de mere kendte funktioner, hvor man blandt andet kan blive aktivitetsmedarbejder, butiksansat, rengøringsmedarbejder, receptionist eller medarbejder i Mad & Drikke afdelingen.

I Legoland er der plads til alle lige fra unge mennesker, som skal have et job for første gang, over mere erfarne til seniorer, som ikke føler sig helt færdige med arbejdsmarkedet. I mange afdelinger trænes man til at kunne bestride forskellige roller, så der er god mulighed for personlig udvikling. Har man ambitioner er der også masser af mulighed for mere ansvar og over tid måske en rolle som træner eller teamkoordinator.

Du kan finde alle de ledige stillinger her…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Bliv kroejer: 300 år gammel kro er kommet til salg

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Faaborg Kro er kommet til salg. Foto: Nordicals.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Som en anden kromutter eller -fatter har du nu muligheden for at overtage en mere end 300 år gammel kro i det sydlige Jylland.

Faaborg Kro, som det gamle trakteringssted hedder, er nemlig kommet til salg. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Udover flere stuer, en restaurant, to festsale og et stort køkken, følger der også en privat bolig på 68 kvadratmeter og en ferielejlighed med i udbuddet, der varetages af ejendomsmæglerfirmaet Nordicals.

Meget passende ligger den gamle kro i en lille idyllisk landsby nogenlunde midt på strækningen mellem Esbjerg og Lego-hovedstaden Billund, der hvert år tiltrækker millioner af besøgende til landsdelen.

Hvis det er dig, der skal overtage nøglerne til den gamle kro i det sydjyske, skal du af med 1.398.000 kroner, som er prisen for hele baduljen.

Slut efter 15 år

Siden 2006 har Faaborg Kro været på de samme hænder. Dengang købte ægteparret Marlene og Uwe Schober nemlig ejendommen:

-Vi har drevet kroen i mere end 15 år og har været utroligt glade for det, men vi er ved at nå pensionsalderen og vil gerne tilbringe mere tid med familien, så derfor har vi sat den til salg, siger Marlene Schober til Boliga.dk.

Vi håber selvfølgelig, at der er nogen, som har lyst til at drive kroen videre eller bruge den til noget andet spændende, der kan komme lokalsamfundet til gode.

Varde Kommune, hvor Faaborg Kro ligger, er en af de steder i landet, hvor boligkøberne får rigtig meget villa for pengene.

I øjeblikket koster en gennemsnitlig huskvadratmeter i området 9.500 kroner, det viser udbudstal fra Boliga.dk – til sammenligning er landsgennemsnittet noget højere: den 1. december lød prisen på en gennemsnitlig dansk villakvadratmeter nemlig på 15.900 kroner.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Nu er pladserne i regionens forretningsudvalg fordelt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Regionsrådet for Region Syddanmark. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det syddanske regionsråd har torsdag konstitueret sig og samtidig fordelt pladserne i regionens forretningsudvalg.

Ved regionalvalget den 16. november valgte de syddanske vælgere, hvem der skal indtage de 41 pladser i regionsrådet i Region Syddanmark i de kommende fire år.

Det nye regionsråd tiltræder ved årsskiftet og har i dag konstitueret sig ved et kort møde.

Som aftalt på valgnatten fortsætter Stephanie Lose (V) som regionsrådsformand, Mette With Hagensen (S) bliver ny 1. næstformand og Morten Weiss-Pedersen (K) ny 2. næstformand.

I det nye regionsråd er der 18 politikere, der fortsætter fra det foregående regionsråd, og 23 nyvalgte politikere.

Forretningsudvalget på plads

På mødet i dag blev der sat navne på de 17 medlemmer af forretningsudvalget. Det bliver: Stephanie Lose (V), Mette With Hagensen (S), Bo Libergren (V), Mette Bossen Linnet (V), Annette Lundgaard (V), Lars Erik Hornemann (V), Kurt Jensen (V), Henriette Schlesinger (V), Morten Weiss-Petersen (K), Sabrina Bech Røn (NB), Anne Skau Styrishave (R), Carsten Sørensen (DF), Dan Skjerning (S), Jette Damsø (S), Kim Johansen (S), Annette Blynél (SF), Lars Mogensen (EL).

Det nye regionsråd holder sit første møde 10. januar 2022, hvor rådet skal førstebehandle en ny styrelsesvedtægt, der blandt omfatter 8 stående udvalg.

På et møde 24. januar forventes den nye styrelsesvedtægt at kunne vedtages, hvorefter der sættes navne på medlemmerne i de otte udvalg.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Samarbejder om test af syddanskere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Region Syddanmark forsøger at rekruttere nye medarbejdere til at pode. Foto: BlumePress (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Region Syddanmark samarbejder med Beredskabsstyrelsen om test af syddanskere.

Genindførelsen af coronapasset har lagt et stort pres på regionens testcentre, og selvom regionens podere arbejder på højtryk, så giver det desværre ventetid.

Nu har Region Syddanmark indgået en aftale med Beredskabsstyrelsen, der i den nærmeste tid stiller deres mandskab til rådighed til at arbejde som podere.

Tusindvis af syddanskere søger i disse uger mod testcentrene i regionen i kølvandet på genindførelsen af coronapasset.

Region Syddanmark forsøger at rekruttere nye medarbejdere til at pode, og indtil regionen har podere nok, har Beredskabsstyrelsen sagt ja til at stille deres mandskab til rådighed.

Det betyder, at regionen nu kan trække på 20 podere, der kan indsættes på de mobile faste PCR-teststeder, såfremt Beredskabsstyrelsen ikke har behov for dem til andre opgaver.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her ses nogle af skaderne ved branden. Foto: BlumePress.
1122 dage siden

Stor gårdbrand ved Kolding

Bilen fik store skader ved uheldet. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup23 timer siden

Bilist banker op bag i traktor

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding6 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Der bliver afsat penge til en udbygning af E45 rundt om Kolding for at sikre, at trafikken på den vigtige motorvej også i fremtiden kan afvikles. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Kolding3 dage siden

Motorvejen omkring Kolding skal udvides

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis2 uger siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Bilen sidder så meget fast i busslusen, at der skulle hjælp til at få den væk igen. Foto: BlumePress.
Kolding2 dage siden

Så skete det igen: Bil ender i bussluse

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Vonsild3 dage siden

Dødsfald – 2. december 2021

11224 timer siden

Mand forsvundet med 8-årig datter: Er måske søgt mod Kolding

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding1 uge siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler