Kolding Netavis

Torvelørdag lancerer klimavenlige måltider sammen med lokale kokke

Kolding Green Streets Food2030 samarbejde
Food2030 er et projekt, hvor Kolding skal afsøge nye måder, hvorpå man kan skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem. Pressefoto.

Den første lørdag i hver måned deles der smagsprøver ud på torvet.

Det behøver ikke være kedeligt at lave bæredygtig mad. Kolding Green Streets Torvelørdag har indledt et samarbejde med Food2030 og flere lokale restauranter, som skal gøre det nemmere og sjovere for flere i Kolding at spise sundt og klimavenligt.

-Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde torvegæsterne lækre, lokale og klimavenlige måltider. Det er så vigtigt, at vi fremmer mad, som tager hensyn til biodiversiteten og klimaet. Her bliver det både med økologiske og bæredygtige fødevarer fra vores lokale producenter, og så ovenikøbet med spændende opskrifter fra nogle af de bedste lokale kokke, fortæller Bjørn Olsen fra Kolding Green Streets i en pressemeddelelse.

Det er kendte, lokale kokke, der står bag de første Food2030-opskrifter, og der bliver spændende retter både til flexitarer og veganere.

Således har Torben Lund fra Tobbers været i gang med at nyfortolke pariserbøffen, imens der er veganske bruschetta med pesto og årstidens grønt sat sammen af Pierre Laurent d’Erfurth fra Rafaels.

-Vi er meget glade for at være en del af et innovativt marked i Kolding. Det er en chance for at fremme og forbedre enkle, lokale produkter og gøre dem til en unik oplevelse for folk derhjemme, siger Pierre Laurent d’Erfurth fra Rafaels.

Smagsprøver første lørdag hver måned

Det nye tiltag er blevet til i samarbejde med Food2030-projektet, som har til formål at fremme lokal, bæredygtig fødevareproduktion.

Den første lørdag i hver måned deler Food2030 smagsprøver ud på torvet, så torvegæsterne kan smage månedens Food2030-opskrift. Hvis man synes, det smager godt, kan man købe ingredienserne til måltidet hos de lokale fødevareproducenter på torvet.

Det er forsker Danielle Wilde fra SDU, der står bag Food2030-projektet, og hun håber, at det nye tiltag vil give flere lyst til at spise bæredygtigt.

-Vores madvaner er ofte bundet til traditioner og sociale relationer. Derfor kan det være svært at vænne sig til at tilberede nye og mere bæredygtige måltider. Jeg håber, det her kan være en øjenåbner. Bæredygtig mad kan være utrolig lækker, forklarer Danielle Wilde, lektor på SDU.

Det er de lokale økologiske fødevareproducenter Solskin fra Taps og Abildskær Gård, der leverer ingredienserne til Food2030-måltiderne.

Man kan allerede nu se maj måneds Food2030-retter på torvemarkedets hjemmeside og Facebook-side.

Tagget med:
Del denne artikel